In huize Kinderfavorites besteden we elke dag tijd aan thuisonderwijs. Zo doen we wat taal- en rekenoefeningen en bedenken we graag gekke dansjes voor tijdens de zelfverzonnen gymles. Daarnaast introduceren we steeds vaker educatieve spellen. Op deze manier heeft Olivia namelijk nauwelijks door dat ze eigenlijk aan het leren is, besteden we onze tijd nuttig en hebben we simpelweg veel plezier. Eén van de hulpmiddelen die we hiervoor gebruiken zijn de spelletjes van SmartGames. Het Belgische SmartGames ontwikkelt leerzame spellen. Diverse spellen zijn al eens genomineerd voor speelgoed van het jaar en wij delen onze ervaring.En omdat we hier erg enthousiast over zijn, delen we deze ultieme tip ook graag met jullie!

SmartGames

SmartGames is een Belgisch bedrijf dat is opgericht in 1992. Het bedrijf ontwikkelt uitdagende, educatieve en bovenal leuke spellen die gespeeld kunnen worden met één of meerdere spelers. Door middel van logisch nadenken worden de spellen en puzzels opgelost en ontwikkelt je kind verschillende vaardigheden. Denk hierbij aan cognitieve vaardigheden, taalvaardigheden, sociale vaardigheden én het opbouwen van meer zelfvertrouwen. SmartGames heeft spellen ontwikkelt voor verschillende leeftijdscategorieen, zodat je altijd een spel vindt dat perfect past bij je kind. De innovatieve spelletjes van SmartGames zijn al regelmatig in de prijzen gevallen in binnen- en buitenland. Het Belgische SmartGames ontwikkelt leerzame spellen. Diverse spellen zijn al eens genomineerd voor speelgoed van het jaar en wij delen onze ervaring.Het eerste spel waar wij groot fan van zijn is GeoSmart. Met dit magnetische constructiespeelgoed kan je kind allerlei figuren maken en zijn creativiteit de vrije loop laten. GeoSmart is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, en helpt onder andere bij het ontwikkelen van de fijne motoriek. Olivia is altijd een flinke tijd zoet als ze eenmaal aan het bouwen slaat en wij zijn natuurlijk super trots op elk resultaat.

Vanaf 1 jaar

Aangezien Liam ook al interesse toont in de bouwsteentjes, willen we voor hem het kleine broertje van GeoSmart aanschaffen. SmartMax is de kleurrijk en veilige variant van dit magnetische constructiespeelgoed, en ideaal voor de allerkleinsten. Zo kan Liam gezellig meebouwen, zonder dat wij bang hoeven zijn voor kleine steentjes die in de mond verdwijnen of andere onveilige situaties.

Smart Farmer

Over Smart Farmer –het tweede spel van SmartGames dat we graag uitlichten- zijn niet alleen wij enthousiast. Zo is het spel bekroond tot winnaar tijdens de verkiezingen voor Speelgoed van het Jaar 2019 en zijn er op internet veel lovende recensies te vinden. In dit spel is het de bedoeling dat je kind de boer helpt om orde op zijn boerderij te creëren. De dieren maken er namelijk een echte beestenboel van en lopen allemaal door elkaar. In het bijgeleverde boekje staan 60 verschillende opdrachten, waaronder het plaatsen van hekken op de boerderij. Smart Farmer kan met 1 tot 4 spelers gespeeld worden en is geschikt voor kids van 3 tot en met 10 jaar.

Alleen spelen

Tijdens Smart Farmer leert je kind flexibel én geconcentreerd te werken, te plannen, problemen op te lossen en wordt hij gestimuleerd zijn ruimtelijke inzicht en creativiteit volop te gebruiken. Extra leuk hierbij is dat het spel mooi vormgegeven is met schattige boerderijdiertjes. Deze dieren maken het extra aantrekkelijk voor de kids om aan de slag te gaan. Wij bij Kinderfavorites vinden het bovendien een groot voordeel dat het spel ook door één speler gespeeld kan worden. Naast dat Olivia zo leert in haar eentje te spelen, hebben wij even de handen vrij voor andere klusjes. Daarnaast vinden we dat Smart Farmer een echte uitdaging is voor kinderen, waarbij ze op een leuke manier leren om logisch na te denken en zelf een creatieve oplossing te zoeken. Het Belgische SmartGames ontwikkelt leerzame spellen. Diverse spellen zijn al eens genomineerd voor speelgoed van het jaar en wij delen onze ervaring.Alle spellen van SmartGames zijn te koop in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor houten of plastic versies, en zijn de spelletjes te koop in travel, compact en classic edities. Ben je net zo enthousiast geworden over SmartGames als wij? Bekijk de educatieve spellen dan via deze link!

 

Bekijk de hele collectie HIER!

 

Maak jij ook gebruik van educatieve spelletjes tijdens het geven van thuisonderwijs? Deel je tips in een comment.