Smartgames | KinderfavoritesZoals jullie inmiddels allemaal weten gaat Olivia sinds begin oktober naar de basisschool. Sindsdien, of eigenlijk al de paar maanden daarvoor, merkten wij dat ze meer uitdaging nodig had. Het was een zoektocht naar hoe we dit haar konden bieden. We zochten het in boekjes lezen en daarbij interactief maken. Maar zochten de uitdaging ook in leuke spellen. Omdat wij zelf de afgelopen maanden druk zijn geweest met de verhuizing en natuurlijk met Liam gingen wij op zoek naar een leuk spel wat niet alleen mega leuk is om samen te spelen, maar waarmee zij zich ook zelf kan vermaken. Dit vonden wij in ‘Smartgames’. Wellicht heb je er al van gehoord? Anders laten wij je hier vandaag graag kennis mee maken bij Kinderfavorites. En extra leuk, we mogen maar liefst twee spellen weggeven. Lees daarom snel verder.Smartgames | Kinderfavorites
Over Smartgames
Smartgames wordt ook wel de specialist genoemd in denkspellen en bieden brein fitness voor alle leeftijden.
Smart nv is een Belgisch bedrijf dat in december 1992 werd opgericht in Kontich nabij Antwerpen. Onder Smart nv vallen vier merken: SmartGames (opgericht in 1999), SmartMax (opgericht in 2010), GeoSmart (opgericht in 2016) en Happy Cube (aangesloten in 2019). Vrijwel alle producten worden rechtstreeks door Smart in België ontwikkeld en in meer dan 70 landen over de hele wereld verkocht. Hiermee dus al menig ouder- en kindhart verovert.
SmartGames zijn super-leuke, logische denkspellen voor één speler. Elk spel heeft een uniek & innovatief spelmechanisme geschikt voor jong én oud. Met SmartMax kunnen jonge kinderen veilig de fascinerende wereld van magnetisme te verkennen. Geosmart is magnetisch constructiespeelgoed voor kinderen vanaf 5 jaar. En een Happy Cube bestaat uit 6 puzzelstukjes in een frame waaruit een perfecte kubus kan worden gemaakt. Smartgames | Kinderfavorites
Afgelopen maand heeft Smartgames drie nieuwe spellen gelanceerd, de “Coral Reef”, ” Color Catch” en “My First Totem”. Deze drie zijn ook allemaal weer aanraders en geven veel speel- en denkplezier.
De Coral Reef is een onderwater avontuur. Je plaatst bij dit spel vier puzzelstukken op het spelbord zodat alleen de dieren uit de opdracht zichtbaar blijven. Een klassiek “hide & seek” concept met een nieuw thema en 48 eenvoudigere opdrachten, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Bij het tweede nieuwe spel Color Catch help je de dieren hun avondmaal te vangen. Plaats alle puzzelstukken op het spelbord, zodat de kikkers en salamanders dezelfde kleur krijgen als in de opdracht. Maar kijk uit! De dieren zijn transparant en veranderen van kleur, naargelang de ondergrond waarop ze geplaatst worden. Een kleurrijke Smartgame met 48 opdrachten voor kinderen vanaf 7 jaar.
En bij het derde nieuwe spel, My First Totem. bouw je je eigen totem maar let hierbij goed op alle details. De SMARTMAX totem is niet alleen superleuk magnetisch speelgoed bestaande uit 8 blokken met verschillende vormen, geluiden en structuren, maar bevat ook 24 opdrachten met de meest diverse totem-constructies.
Smartgames | Kinderfavorites
Smartfarmer
In samenwerking met Pr4kids mochten wij de Smartfarmer testen. Dit spel wordt geadviseerd vanaf 5 jaar. Wij waren benieuwd of dit spel niet te hoog gegrepen was voor Olivia en lieten haar eerst zelf het spel ontdekken zonder enige aanwijzingen te geven hoe dit spel werkte. Ze was direct een tijd zoet en liet haar fantasie de vrije loop. Ontzettend lief en geconcentreerd speelde zij met deze boerderijdieren. Na een poosje pakten wij de speluitleg erbij. Eenvoudige uitleg en met diverse niveaus is het mogelijk om dit spel te spelen. Kortom dit spel is niet alleen leuk voor 5-jarigen maar er kan nog veel langer mee door worden gespeeld. Bij dit spel zit een apart boekje toegevoegd met verschillende plaatjes. Dit zijn dan de opdrachten. Het is de bedoeling dat je alles op het spelbord plaatst zoals afgebeeld is op het plaatje. De losse hekken moeten worden verdeeld in aparte weides en de dieren en drinkbakken moeten blijven staan, zoals in de opdracht is afgebeeld. Er is telkens maar 1 mogelijke oplossing die je dan achteraan in het boekje kan terugvinden.Smartgames | Kinderfavorites
Zelf waren wij ook enthousiast over dit spel omdat het niet alleen haar ontwikkeling ten goede komt, het is ook een stevig spel. Op de een of andere manier weet ze veel kapot te krijgen maar dit is volgens ons bijna onmogelijk.
Winactie
Wij mogen maar liefst twee spellen weggeven van Smartfarmer.

Wat moet je doen om kans te maken?

  • Like de Facebookpagina van Kinderfavorites
  • Volg ons op Instagram @Kinderfavorites
  • Like dit bericht
  • Tag in de reacties 2 andere mama’s of papa’s

Woensdag 12 juni maken wij de winnaars bekend.

4 Comments on Tip Smartgames met winactie

  1. Dat ziet er uit als een leuk spel! Uitdagende denkspellen ik houd er wel van en mijn zoontje ook, daarom doe ik graag mee.

  2. Super leuk! Ik doe graag mee voor mijn 5 jarige ventje. Die vind deze spelletje geweldig!

Comments are closed.