De ontwikkeling van onze kleintjes gaat in sneltreinvaart. Dagelijks lees je wel een leuke post met ‘cliché’-berichten op social media over hoe snel de tijd gaat. En hiermee gaan natuurlijk ook veel indrukken gepaard. Het ene kind gaat hier makkelijker mee om dan het andere. Een ideaal hulpmiddel hierbij is de activiteitenkalender van Lilliputiens en wij hebben hem voor je uitgelicht. 

>> LEES OOK: Outfit of the day girls

Activiteitenkalender Lilliputiens

Het Belgische label Lilliputiens lichten wij vaker uit op de blog. En niet zomaar, wij zijn namelijk groot fan. Zij hebben prachtig speelgoed. Lilliputiens is in enkele jaren tijd al behoorlijk uitgebreid en blijft verrassen met haar bonte kleuren, speeltjes in allerhande materialen en wondere wereld van schattige personages die kinderen gelukkig maken. Dit label heet je welkom in een wereld vol ontdekkingen en speelplezier waar creativiteit troef is!

Wij hadden de eer om de nieuwe activiteitenkalender uit te testen. Deze kwam als geroepen. Ik was namelijk op zoek naar iets leuks om met Olivia’s emoties om te gaan. Het is hier thuis een behoorlijk hectische tijd geweest met veel spanningen. En dat ging bij Olivia ook niet in de koude kleren zitten. Ze was opstandig, wilde niet naar bed en soms moest ik er ’s nachts wel 6 keer uit omdat ze gillend wakker werd. Naast dat je moederhart hiervan breekt, is het best vermoeiend voor alle partijen. En vooral dat laatste was zo niet Olivia. Zij was namelijk altijd een heerlijke slaper. Ik was dus naar iets op zoek om met haar emoties om te gaan. Omdat ze steeds beter kan aangeven waarom ze iets wilt of kan onderbouwen waarom niet, was ik extra blij met dit mooie exemplaar.

Avondritueel

Hij is ideaal voor het avondritueel. We hebben hem aan haar bed gehangen en evalueren bijna elke dag. Het kost natuurlijk wel even tijd om dit te doen, maar door de speelse wijze is het niet alleen leuk, ik merk ook echt Olivia ’s nachts een stuk rustiger is sinds we dit met haar ‘spelen’. Je kunt zowel de dag evalueren als de toekomstige dag voorbereiden. Samen structureren we de dag door middel van zelf uit te kiezen kaarten of zelf gepersonaliseerde kaarten. Het idee hierachter is dat het kind vat krijgt op de gebeurtenissen. Het gaat patronen herkennen, ontdekt troostende rituelen en voelt zich gesterkt om alweer nieuwe avonturen te beleven. De dagplaat bevat kaarten zoals buitenactiviteiten, binnenactiviteiten, hygiëne, emoties, negatieve gebeurtenissen en diverse andere kaarten. En tot slot kan er worden afgesloten met een ‘maan’-kaart om letterlijk de dag af te sluiten.

Ook nieuwsgierig geworden naar de activiteitenkalender? Je koopt hem hier voor €29,95.

 

Hoe ga jij om met hectische situaties? En uit zich dit ook in slaapproblemen? Of juist in iets heel anders. Wij zijn benieuwd hoe jij hiermee omgaat.