Je komt thuis van werk. Of wellicht ben je (noodgedwongen) thuis in verband met het corona virus. En je kind heeft hulp nodig bij het rekenen. Je bent moe van de dag maar wilt je kind graag helpen. Je vraagt of hij/zij wilt komen zitten om de tafels te leren. Jouw kind wilt nog even het laatste level afmaken, nog even de tekening afmaken, nog even tv kijken en reageert niet positief op jouw voorstel. Iets wat hier aan de orde van de dag lijkt. Voor jou ook herkenbaar?En hoe krijg je niet het gevoel dat je de hele dag aan het ‘politieagenten’ bent? Kan het anders?  Ja zeker! Dat deelt Vanilla, docent op de basisschool, vandaag bij Kinderfavorites. Lees daarom snel verder voor onderwijshulp.Tips voor schoolwerk tijdens het corona virus nodig? Vanilla deelt bij kinderfavorites tips voor onderwijshulp aan. Leuk voor ouders en kinderen.

Tips onderwijshulp

Hieronder geef ik 3 tips hoe het helpen van jouw kind (betreft onderwijs) makkelijker zal verlopen:

1.Laat jouw kind de dagen kiezen
Laat jouw kind kiezen op welke dag hij/zij aan de slag gaat en met welk vak. Zo krijgt hij/zij verantwoordelijkheidsgevoel. Zorg ervoor dat het voor beide helder is wat er die dag gaat gebeuren. Bijvoorbeeld woensdag lezen, vrijdag rekenen. Zo weet je kind waar hij/zij aan toe is en zal er minder weerstand zijn.
Maak de planning visueel visueel. Maak een kalender, zet het in de agenda op de i-pad of schrijf het op een bord. Zo worden beide partijen er aan herinnerd wat er is afgesproken.

2. Spelletjes!
Begin altijd met een spel zodat je kind plezier ervaart bij het leren. Laat je kind bijvoorbeeld de trap op springen, waarbij elke tree als een keersom dient. Moedig hem/haar aan! Wees creatief en wissel het af. Bijvoorbeeld 2 stappen overslaan of van boven naar beneden springen/stappen. Als laatst kan je 3 keersommen op papier aan de eettafel doen. Doe dit samen!

3. Rond het spel af!
Geef je kind een compliment en sluit af met een high five of knuffel. Waarschijnlijk zal hij//zij vragen wanneer jullie het spel weer gaan spelen. Super! Dit mag best een aantal keer in de week. Herhaling werkt. Veel plezier!

 

Weinig inspiratie betreft leerspelletjes tijdens de corona crisis?
Volg dan het instagramaccount van Vanilla. Hier deelt zij dagelijks leuke inspiratie.

 

Klik HIER voor andere tips!