Bij Kinderfavorites zijn we dol op het spelen van gezinsspellen. Nu we door het coronavirus de deur nauwelijks nog uit komen én de hele dag de kids moeten vermaken, komen de spelletjes dan ook extra vaak op tafel. Gewoon omdat een spelletje spelen altijd gezellig is, maar ook omdat sommige spellen leerzaam zijn. En dat is zeker, nu Olivia niet naar school kan, een fijne bijkomstigheid. Twee educatieve spelletjes die we onlangs gekocht hebben zijn “ik leer symmetrie” en “ik leer lezen” van Jumbo. En omdat deze gezinsspellen inmiddels echte succesnummers zijn in huize Kinderfavorites, lichten we ze bij deze graag voor jullie uit.

De spellen van Jumbo

Jumbo is een Nederlandse onderneming die we allemaal wel kennen van de Rummikub, PimPamPet en de Stratego. Jumbo ontwikkelt educatieve, innovatieve en betaalbare spellen voor mensen van 0 tot en met 100 jaar oud. De missie van de onderneming? Dat is om iedereen vrolijk te maken! En met succes, als we de uitgebreide collectie aan educatieve en creatieve spellen, puzzels en outdoor speelgoed bekijken worden we spontaan gelukkig. Op de website staat alles bovendien per leeftijdscategorie gesorteerd. Zo vind je snel en eenvoudig het perfecte spel voor jou en je kids.

Ik leer symmetrie

Het spel “ik leer symmetrie” is de perfecte manier om je kind op speelse wijze kennis te laten maken met symmetrie. In het spel komen naast symmetrie ook de verschillende vormen en kleuren aan bod en wordt de creativiteit van je kind gestimuleerd. Het spel, dat wordt geleverd in een leuke koffer, bestaat uit vier niveaus en is hierdoor leuk voor kinderen van verschillende leeftijden. Doordat de oplossing van de raadseltjes op de achterkant van de kaartjes staat, kan je kind hier zelfstandig mee aan de slag. Wel zo fijn als papa en mama moeten thuiswerken en natuurlijk super leerzaam en uitdagend voor je kind.

Ik leer lezen

Het tweede spel dat we hebben aangeschaft heet “ik leer lezen”. Dit spel voelt voor ons als jeugdsentiment en vinden we dan ook extra leuk om samen met Olivia te spelen. Ook dit spel wordt geleverd in een mooi koffertje en bestaat uit 15 kaarten met maar liefst 90 opdrachten op 3 verschillende niveaus. Het spel wordt geadviseerd aan kids vanaf 5 jaar en is –wat ons betreft- extra geschikt om te spelen nu de scholen gesloten zijn. Op een super leuke en natuurlijke manier leert je kind namelijk lezen en maak je van thuisonderwijs een heus feestje!

Thuisonderwijs

Je kinderen thuis vermaken en thuisonderwijs geven is best een uitdaging. Gelukkig helpen deze twee educatieve spellen van Jumbo ons hier  goed mee op weg. Naast dat Olivia er weer even zoet mee is, is ze ook op spelende wijze lekker aan het leren. En daar wordt niet alleen zij gelukkig van, maar wij ook. Want nu de scholen dicht zijn, vinden we het extra belangrijk om Olivia thuis wat nieuwe vaardigheden te leren.

Ben je op zoek naar educatieve en leuke gezinsspellen? Bekijk de spellen “ik leer symmetrie” en “ik leer lezen” en de rest van de collectie Jumbo spellen dan via deze link.

 

Je koopt de spellen HIER!

 

Wat is jouw ultieme tip om de kinderen te vermaken tijdens de coronacrisis?