Elke maand delen we onze favoriete boeken met jullie bij Kinderfavorites. Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor zijn of haar ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school. Lees daarom snel verder wat voor pareltjes we voor deze maand hebben geselecteerd in de “Boekentips Maart 2022”.

Boekentips Maart 2022

We hebben voor de maand mei maar liefst zeven boeken geselecteerd. Voor verschillende leeftijden en voor zowel jongens als meisjes.

Miljonairskind – Het verborgen eiland van Olona de Lange

Miljonairskind- het verborgen eiland | Boekentips november bij Kinderfavorites

Je koopt het boek HIER!

Alweer deel 3 van deze fantastische reeks van Miljonairskind. De ouders van Zilver zijn multimiljonair, maar dat mag niemand weten. Zilvers vader heeft een tropisch privé-eiland gekocht met een jungle, robot-dolfijnen, geheime tunnels en nog veel meer! Tijdens een storm spoelt het jacht van een andere miljonair aan op het eiland. Zilver en zijn familie moeten noodgedwongen doen alsof zij ook schipbreukelingen zijn om hun rijkdommen geheim te houden. Dan vinden Zilver en Lennon vreemde flessenpost. Iemand houdt het eiland in de gaten. Ze weten het zeker: ze zijn in groot gevaar…

De Olifant – Peter Carnavas

De Olifant - Peter Carnavas

Je koopt het boek HIER!

Olivia woont met haar vader, opa en haar hondje Freddie. Alleen is er met haar vader iets vreemds aan de hand. Hij wordt gevolgd door een grijze olifant. Een olifant die alleen Olivia kan zien. Hoe droeviger de vader vanOlivia kijkt, hoe groter de olifant wordt. Het dier wordt soms zo groot, dat het haar vader niet eens meer lukt om haar mooie fiets te repareren. Samen met haar beste vriendje Arthur bedenkt ze een plan om de olifant weg te jagen en haar vader terug te krijgen.

De Fantastische verhalen van Tashi – Anna & Barbara Fienberg

De Fantastische verhalen van Tashi - Anna & Barbara Fienberg | Boekentips Maart

Je koopt het boek HIER!

Dit boek gaat over Tim. Tim heeft een nieuwe, heel bijzondere vriend: Tashi.
Tashi vertelt Tim de meest fantastische verhalen over reuzen en rovers, draken en dieven, over witte tijgers, flessengeesten en ontvoerde kinderen. Tim vindt het spannend en kan er geen genoeg van krijgen. Ook Tims vader en moeder luisteren graag mee. Of Tashi echt bestaat? Het zou kunnen…

Dit sprookjesachtig voorleesboek is voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar en Daan Remmerts de Vries vertaalde eerder Het jungle boek. Als schrijver won hij vele prijzen voor zijn kinderboeken, waaronder meerdere Zilveren en Gouden Griffels en in 2021 de Theo Thijssen-prijs.

Wild van Freek Stripboek – Freek Vonk

Wild van Freek Stripboek - Freek Vonk | Boekentips Maart

Je koopt het boek HIER!

Het stripboek voor jonge avonturiers! Sta oog in oog met een waterschildpad in Suriname, zoek roodstaartpapegaaien in Congo en lig dubbel om Johans rare streken… In het allereerste Wild van Freek stripboek ga je mee op avontuur met bioloog Prof. dr. Freek Vonk en zijn vrienden!

Wie heeft er één jonkie meer? – Julia Donaldson & Sharon King-Chai

Wie heeft er één jonkie meer? - Julia Donaldson & Sharon King-Chai

Je koopt het boek HIER!

Prachtig telboek van de auteur van De Gruffalo. Van een vleermuis met haar jong tot een kikker met haar twaalf kikkervisjes: overal in het dierenrijk zijn er moeders met jonkies. Tel samen hoeveel het er zijn en leer meteen de officiële naam van alle jonge dieren. Met tekst op rijm en verrassende flapjes en gaatjes valt er iedere keer weer iets nieuws te ontdekken.

Ziekenhuishond – Julia Donaldson & Sara Ogilvie

Ziekenhuishond - Julia Donaldson & Sara Ogilvie | Boekentips Maart

Je koopt het boek HIER!

Een verhaal over vriendschap, moed en een dappere hond. Alle zieken op de Kinderzaal voelen zich beter als Fiet de Ziekenhuishond langs is geweest. En als er een jongen in gevaar is, aarzelt Fiet geen moment. Een verhaal over vriendschap, moed en een dappere hond.

Het te gekke geldboek – Arwen Kleyngeld

Het te gekke geldboek - Arwen Kleyngeld | Boekentips Maart

Je koopt het boek HIER!

Het is er altijd, wordt over de hele wereld gebruikt en iedereen kent het: geld. Geld ligt aan de basis van heel veel dingen die we elke dag doen en gebruiken. Hoe zou het zijn als je er héél erg veel van had of juist heel weinig? En wat als je alles weg zou geven? Er zijn veel spannende verhalen over geld; over hele rijke mensen, gulle gevers, rovers, hackers en piraten of hoe mensen aan spullen kwamen vóór er geld bestond. Hoe zit het nou precies met cryptogeld en blockchain? Wat is investeren, sparen, beleggen en spelen met geld? Waarom kost iets wat het kost? Wat is veel geld en wat is weinig? Wie bepaalt dat eigenlijk?
Geld kan te gek zijn, maar ook gekmakend of waardeloos. Het kan je rust geven of juist veel stress bezorgen. Je kunt er hele mooie en hele lelijke dingen mee doen. Eigenlijk is geld van alles. Maar een ding is het niet: saai!

OOK LEUK: Boekentips Oktober!

De grote hummelheisa – Günther Jakob

De grote hummelheisa | Kinderboekentips

Je koopt het boek HIER!

Een geboortegolf in de dierentuin! Egel Egbert helpt waar hij kan bij alle babydrukte en vindt voor elk probleem een oplossing. Tenminste… zou hij zélfs de verdwenen kameleonbaby kunnen terugvinden?De grote hummelheisa is een deel in de populaire prentenboekenserie van Sophie Schoenwald en Günther Jakobs over de dierentuin van directeur Diederik en zijn hulpje, egel Egbert. Deze boeken deelden wij al eerder in andere boekentips.
Er worden veel kleintjes geboren in de dierentuin. Hoera! Maar de babydieren hebben ook veel hulp nodig: het mierenetertje lust geen mieren, de babyflamingo valt steeds om in zijn slaap en de kleine zeehond wil niet zwemmen. Gelukkig vindt egel Egbert voor alle problemen een oplossing. Tenminste… Waar is de kameleonbaby nou toch gebleven?

Kinderfavorites op Pinterest

En heb je al een mooi boek uitgekozen om aan te schaffen? Of om cadeau te doen? Altijd leuk als je dit met ons deelt hieronder het artikel, op onze Facebookpagina of Instagram. Een priveberichtje sturen vinden we ook altijd leuk uiteraard! Wist je dat we ook actief zijn op Pinterest?