Elke maand delen we onze favoriete boeken met jullie bij Kinderfavorites. Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor zijn of haar ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school. Lees daarom snel verder wat voor pareltjes we voor deze maand hebben geselecteerd in de “Boekentips Mei 2022”.

Boekentips Mei 2022

We hebben voor de maand mei maar liefst zeven boeken geselecteerd. Voor verschillende leeftijden en voor zowel jongens als meisjes.

Boekentips Mei 2022 #1 De grote vossen jacht – Jusyn Edwards

De grote vossenjacht

Je koopt het boek HIER!

Liz mag meedoen aan De grote vossenjacht, een tv-programma waarin de deelnemers kans maken op de nalatenschap van een wereldberoemde, raadselachtige illusionist: De Grote Vos. Maar die prijs kan Liz niets schelen. Zij doet mee met een ander doel. De Vos heeft haar familie kapotgemaakt. Hij heeft zijn succes te danken aan een truc die haar vader heeft uitgevonden, en Liz is vastbesloten de truc terug te stelen en de Vos te ontmaskeren. Koste wat kost. Geadviseerd vanaf 9 jaar.

OOK LEUK: Boekentips Maart

#2 WEG – Ineke Upperman

WEG!

Je koopt het boek HIER!

Een boek wat hier thuis letterlijk stuk gelezen gaat worden is “Weg”. Liam mag iedere avond 2 boekjes uitkiezen om samen te lezen en deze zit er al twee weken iedere avond bij. Wat is hij enthousiast over het spannende avontuur van Freek. Freek gaat samen met zijn vader naar het circuit. Wat in eerste instantie niet heel erg bijzonder lijkt. Maar daar komt al snel verandering in. Vandaag is daar namelijk de formule 1 race. Hij heeft er veel zin in, want hij is dol op raceauto’s. Na het eten van een hotdog gaan ze een mooie plek bemachtigen voor de race. Wel met gehoorbeschermers. En laat deze nou net een bijzondere wending aan het dagje uit geven.

Boekentips mei #3 Zie jij wat ik zie – Tineke Meirink

Zie jij wat ik zie? Boekentips mei

Je koopt het boek HIER!

Mijn vader is vroeger opgegroeid op een groot aannemersbedrijf. En hoe leuk is het dan ook om een boek in handen te hebben met allemaal gereedschap. Sommige komen bekend voor, anderen zijn ouderwets en/of zeldzaam. Maar het bladeren door dit boekje levert wel hele leuke gespreksstof op. Ook in opa’s schuur uit het boekje kom je de mooiste en grappigste dingen tegen. Op het eerste gezicht lijkt het misschien allemaal alleen maar gereedschap, maar als je goed kijkt, kun je zomaar plamuurmesvissen, sleutelvogeltjes, cowboys en acrobaten tegenkomen!

Tineke Meirink is naast illustrator bekend van haar project Stop:Watch, waarbij ze allerlei alledaagse dingen die ze tegenkomt fotografeert. Met een kleine aanpassing laat ze vervolgens zien dat niets is wat het lijkt. Haar vader was een fervent klusser en toen na zijn overlijden zijn klusschuur opgeruimd moest worden, ontstond bij Tineke het idee om iets met zijn geliefde gereedschap te doen. Het resultaat is deze prachtige ode aan de fantasie geworden!

#4 Een vriendje voor Eekhoorn – Arend van Dam en Alex de Wol

Een vriendje voor Eekhoorn

Je koopt het boek HIER!

Eekhoorn heeft een nieuwe buurman. Wie zou het zijn? Misschien is het wel een eekhoorn, net als hij! Of een olifant of aap, zoals zijn beste vrienden! Maar het zou natuurlijk ook nog een leeuw, schildpad of kangoeroe kunnen zijn… Raad mee met Eekhoorn en leer samen verschillende dieren kennen.