De Kinderboekenweek is in volle gang. Vanaf 6 oktober t/m 17 oktober worden de kinderboeken extra gepromoot. Dit jaar met thema ‘Worden wat je wil’. Reden voor ons om ook onze favoriete kinderboeken van dit moment uit te lichten in de Boekentips oktober. Lees mee en raak geïnspireerd.

Naast dit artikel vind je ook in de bibliotheken talloze leuke activiteiten voor de kinderen plaats. Ook hier is het zeker de moeite waard om informatie in te winnen wat dit precies zal zijn. Wat dit verschilt per vestiging. Maar nu snel verder naar onze favorieten want dat is immers waar dit artikel om draait!

Boekentips Oktober

Deze maand delen we mooie prentenboeken, andere voorleesboeken en zelf-leesboeken. Kortom voor ieder wat wils.

De staf van de Farao’s door Derek Keilty en Mark Elvins

De staf van de farao's | Boekentips oktober

Je koopt het boek HIER!

Storm wordt scheepsjongen op De Zwarte Hond. De bemanning bestaat uit de slimste piraatdetectives die er zijn. De eerste opdracht: een gestolen staf en een verdwenen schip vol mummies opsporen. De staf van de farao’s is het eerste deel in de humoristische detective-piratenserie Scheurbuik Stormsz van Derek Keilty. Met cartooneske en vernieuwende illustraties van Mark Elvins. Geschikt voor speurneuzen vanaf 8 jaar.
Storm wordt scheepsjongen op De Zwarte Hond. Pas wanneer die echt uitvaart, ontdekt Storm dat het geen piraten-, maar een detectiveschip is. De bemanning bestaat uit de slimste piraatdetectives die er zijn. Zij lossen mysteries van de Zeven Zeeën op.
In het kraaiennest ontmoet Storm Ross; zij helpt hem overleven aan boord.
Hun eerste opdracht: een gestolen staf en een verdwenen schip vol mummies opsporen. Zijn Ross en Storm nog slimmer dan de allerslimste piraten?

Magische zeewezels door Giuseppe D’Anne

Magische zeewezens | Boekentips oktober met de mooiste kinderboeken

Je koopt het boek HIER!

 

Spekkie en Sproet van Vivian den Hollander Spekkie en Sproet - het geheim van de boswachter

Je koopt het boek HIER!

Spannende detective rond verschillende beroepen: stuntman, boswachter, campingbaas, schaapherder en natuurlijk politieagent!

Spekkie was niet van plan om stuntvrouw te worden, maar in dit nieuwe avontuur komt ze aardig in de buurt! Want na een bankroof in het dorp bij de camping waar zij en Sproet logeren, zien ze de ene na de andere verdachte aanwijzing in het bos. Vooral de boswachter gedraagt zich vreemd. Als de twee jonge speurders een schimmige figuur schaduwen, gaat het bijna mis…

Er zit een dodo op de bruidstaart van Wade Bradford

Er zit een dodo op de bruidstaart

Je koopt het boek HIER!

Meneer Snurkmans mag viool komen spelen op een bruiloft. Dus is hij natuurlijk ontzettend in zijn nopjes. En, jeetje – er staat zo’n mooie bruidstaart met een heel speciaal glazuurlaagje. Als daar maar niks mee gebeurt! Meneer Snurkmans stelt alles in het werk om de taart te beschermen voordat de bruiloft begint. Vleermuizen, struisvogels en dino’s – iedereen jaagt hij weg van de taart. Maar is dat wel zo verstandig of begaat meneer Snurkmans hier een oliedomme fout?

Het mysterie van het steenhouwertje

Het mysterie van het steenhouwertje

Je koopt het boek HIER!

Wervelende achtervolging door de Nederlandse ‘Sagrada Familia’. Dit prentenboek wordt geadviseerd voor kinderen van vier tot negen jaar van meestertekenaar Thé Tjong-Khing.

‘Markus, pas op! Liep je weer te dromen?!’
Vandaag is Markus Superhavik, een held met scherpe ogen die met dieren kan praten. Hij gaat naar de steenhouwer, die helemaal op het dak van de grote KoepelKathedraal aan het werk is. Maar onderweg wordt er iets heel kostbaars gestolen…
Superhavik gaat erachteraan!

Een spannend avontuur in een geheimzinnig labyrint van kapellen, trappen, torens en koepels. Maak kennis met kunst en bijzondere beroepen en ontmoet de Wezens van de KoepelKathedraal. Thé Tjong-Khing brengt het mysterie tot leven in dit prentenboek voor alle leeftijden.

De KoepelKathedraal Haarlem is uniek en staat met de Sagrada Familia, de Sacré-Coeur, de Westminster Cathedral en de Basiliek van Koekelberg in de top vijf van belangrijkste kerken in de wereld gebouwd tussen 1850 en 1950.

Guinness World Records 2022 met winactie

Je koopt het boek HIER!

Het idee voor Guinness World Records ontstond tijdens een jachtpartij begin jaren 50 van de vorige eeuw. Sir Hugh Beaver (1890-1967), managing director van de Guinness Brouwerij, vroeg zich destijds af wat het snelste gevleugelde wild was. Daar ontstond het idee om een boekje met feiten en statistieken te maken als premium bij het biermerk. Dat boek werd een daverend succes en besloten werd een groot recordboek samen te stellen. In 1955 verscheen de eerste editie en in 1977 verscheen de eerste Nederlandstalige editie.

Guinness World Records 2022: duizenden records en foto’s rond het thema ‘Bescherm onze aarde’. Klimaatverandering, recycling, alternatieve energiebronnen en natuurbescherming komen aan bod.
De compleet nieuwe editie van Guinness World Records 2022 bevat duizenden records en sublieme foto’s rond het thema ‘Bescherm onze aarde’. Klimaatverandering, recycling, alternatieve energiebronnen en natuurbescherming komen aan bod. Talloze recordhouders passeren de revue die proberen duurzamer om te gaan met de aarde. Boordevol tips om zelf bij te dragen aan de bescherming van onze planeet.

Oktober Boekentips Pin

Uitgelichte afbeelding kinderen die samen lezen – Vasilyev Alexandr voor Shutterstock