Samen met je kindje lezen of plaatjes kijken in een kinderboek is niet alleen erg gezellig, het is nog leerzaam voor ook. Daarom lichten wij in deze rubriek “Boekentips Mei ” de 5 leukste kinderboeken uit die niet mogen ontbreken in de boekenkast van je kleine boekenwurm.

Boekentips MeiBoekentips mei: de nieuwe leukste kinderboeken bij Kinderfavorites

1. KOND: kat of hond?
Het boekje “KOND: kat of hond” gaat over een kathond. Maar bestaat de kathond eigenlijk wel? En waarom wordt hij KOND genoemd? In dit kinderboek gaan Maan en Pim op een spannende, grappige en fantasierijke ontdekkingstocht op zoek naar het geheim van KOND. Dit voorleesboek is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar en staat garant voor een hoop gelach. Ideaal voor alle kindjes die serieuze boekjes snel saai vinden.

2. Waar geluk begint
“Waar geluk begint” is typisch zo’n kinderboek die niet alleen erg bijzonder is voor je kind, maar ook voor jezelf. In dit boek leren we namelijk dat geluk overal in zit en bovenal bij jezelf begint. Een enorm wijze les die je je kind niet vroeg genoeg mee kunt geven. “Waar geluk begint” is volgens ons dan ook onmisbaar in elke boekenkast en bovendien een erg leuk cadeau voor verschillende gelegenheden. Geschikt voor iedereen van 0 tot 100 jaar.

3. De grote verkleedpartij
Is je kind dol op rijmpjes, prenten en dieren? Dan is “de grote verkleedpartij” het prentenboek waar je kind blij van zal worden. Dit boekje staat namelijk vol met allerlei grappige rijmpjes, mooie prenten en leuke dieren. Super leuk om samen in te lezen of voor je kindje om door te bladeren. “De grote verkleedpartij” is geschikt voor dierenliefhebbers vanaf 3 jaar.

4. Tien regels als je jarig bent
Kijkt jouw kleine feestvarken altijd reikhalzend uit naar zijn verjaardag? Met het boekje “tien regels als je jarig bent” beleef je het hele jaar door voorpret én bereiden jullie je alvast voor op de grote dag. In dit leuke prentenboek staan namelijk tien grappige en handige regels waar je je aan moet houden als je jarig bent. Erg vermakelijk voor feestbeesten van alle leeftijden en een feest om door te bladeren samen met je kind.

5. Duurt het nog lang?
Wordt jouw kind binnenkort grote broer of zus? Dan is het kinderboek “duurt het nog lang” onze ultieme boekentip. In dit kinderboek wordt namelijk per week uitgebreid verteld wat er met de baby in de buik gebeurd. Het boek sluit –mede dankzij de leuke illustraties- perfect aan bij de belevingswereld van je kleintje en is super leuk én leerzaam om samen te lezen. Tot slot vind je in het kinderboek allerlei verschillende gezinnen terug (van homostel tot single moeder) zodat je kindje zich altijd zal herkennen in dit kinderboekje!

Verkooplinks

Ben je net zo enthousiast geworden over deze leuke kinderboeken als wij? Je koopt de vijf kinderboekjes via de volgende links:

1. Het boek 'KOND'

2. Het boek 'Waar geluk begint'

3. Het boek 'De grote verkleedpartij'

4. Het boek 'Tien regels als je jarig bent'

5. Het boek 'Duurt het nog lang'

 

Heb jij een ultieme boekentip? Laat hem dan achter in een reactie!