Elke maand delen we onze favoriete boeken met jullie bij Kinderfavorites. Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor zijn of haar ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school. Lees daarom snel verder wat voor pareltjes we voor deze maand hebben geselecteerd in de “Boekentips April”.

Boekentips april 2021

Ook voor deze maand hebben wij zeven prachtige kinderboeken uitgelicht. We lezen er met heel veel plezier uit. Niet alleen wijzelf zijn enthousiast, maar ook de kinderen stemmen mee voor hun favorieten voor dit overzicht.

Berenkriebel van Victoria Cassanel
Berenkriebel Lemniscaat | Tips voor de leukste kinderboeken in de boekentips April

(Klik hier om naar de verkooppagina te gaan)

Berenkriebel is een verschrikkelijke kriebel waar je niet bij kunt. Beer heeft kriebel. BERENkriebel. Gelukkig kent hij precies de juiste boom om zich aan te krabben. Maar dan valt de boom om! Bever heeft hem omgeknaagd voor zijn dam. Wat nu? Een sprankelend verhaal over hoe vrienden elkaar helpen die kunnen hebben: berenkriebel! Gelukkig weet Beer precies de juiste boom om zich aan te schuren. Maar als hij eindelijk aan de beurt is, valt de boom om. Bever heeft hem omgeknaagd. Bever vindt het zo vervelend voor Beer dat hij met hem op zoek gaat naar die ene, juiste boom om de berenkriebel te verhelpen. Maar dat is zo makkelijk nog niet. Een prachtig verhaal waar wij hier thuis dan ook graag over napraten.

Onder de golven van Linda Dielemans

Onder de golven | Tips voor kinderboeken (Klik hier om naar de verkooppagina te gaan)

Dan gaan we snel verder met de volgende boekentopper, namelijk “Onder de golven”. Iedereen kent de Noordzee. Als de zon schijnt, gaan we massaal naar de stranden en nemen een duik in de golven. In de winter of als het stormt, gaan we uitwaaien aan zee. We gaan erheen om te rennen of te vliegeren en we varen eroverheen als we naar Engeland gaan. Maar dat is niet altijd zo geweest. Honderdduizenden jaren geleden was er al wel een Noordzee, maar tussen het Europese vasteland en Groot-Brittannië lag een brede strook land: Doggerland. Het was een rijk gebied, waar jager-visser-verzamelaars alles hadden wat hun hartje begeerden. Dit is het verhaal over het veranderende landschap van Doggerland. Door het non-fictieverhaal heen worden korte fictieverhalen geregen van mensen die mogelijk het Doggerland bewoonden. Dit boek is nog een beetje moeilijk voor Olivia en behoeft wat extra toelichting. Wel interesseert het haar behoorlijk en stelt ze leuke vragen. Kortom dit boek brengt ons naast leesplezier ook mooi gesprekken samen.

Ontdek Dierenbaby’s van Jenkins Mc Guinness

Ontdek Dierenbaby's | Tips voor mooie kinderboeken

(Klik hier om naar de verkooppagina te gaan)

Dit boek vinden wij extra leuk omdat Liam hier een poster van heeft op zijn kamer en dus volop herkenning ziet in de kangaroo. Dan snel door met meer informatie over de inhoud. Er zijn miljoenen dieren op aarde. Ze eten allerlei verschillende dingen en leven op allerlei verschillende plekken… maar ze krijgen allemaal jongen. Al hebben ze allerlei verschillende manieren om die baby’s groot te brengen. In eenvoudige woorden en kleurrijke, heldere tekeningen wordt verteld hoe er grote jongen zijn… en kleine. Hoe sommige dieren baby’s krijgen die precies op ze lijken… en andere juist jongen die er volstrekt anders uitzien. Dat er moeders zijn die jaren bij hun kind blijven… en ouders die ervandoor gaan voor hun eieren zelfs maar zijn uitgekomen. Ontdek de 7 meter lange blauwevinvisbaby, zie hoe pipakikkertjes groeien in de rug van hun moeder en hoe een koekoek haar eieren in het nest van een andere vogel legt.

Evi maakt vrienden van Simpson Evi maakt vrienden | Boekentips April

(Klik hier om naar de verkooppagina te gaan)

Net als je denkt: die Evi en eenhoorn hebben het allemaal prima onder controle, wordt Dakota ontvoerd door kobolds die het op haar magische haar voorzien hebben. Weet eenhoorn raad? Evi maakt vrienden is deel 3 van de populaire serie Evi en eenhoorn van Dana Simpson. Lachen verzekerd voor eenhoornfans vanaf 8 jaar en hun ouders. Net als je denkt: die Evi en eenhoorn hebben het allemaal prima onder controle, wordt Dakota ontvoerd door kobolds die het op haar magische haar voorzien hebben. Basisschoolproblemen en de worsteling om jezelf te zijn, maar dan vermengd met narcisme (eenhoorn), sarcasme (Evi) en een vleugje magie. Deze serie is smullen voor heel veel leeftijden. Dit boekje is naast zelf aanschaffen voor je eigen kroost ook erg leuk om cadeau te doen!

Spekkie en Sproet van Vivian den HollanderSpekkie en Sproet en de grote verdwijntruc | Kinderboeken bij de Boekentips April

(Klik hier om naar de verkooppagina te gaan)

Spannende detective voor lezers vanaf een jaar of 7, uit de bekende serie Spekkie en Sproet. Op weg naar huis zien Spekkie en Sproet een beroving. Maar dat zijn ze gauw vergeten als ze die middag naar het circus gaan. Goochelaar en messenwerper Manolo Zapato treedt op! Spekkie en Sproet mogen helpen bij de grote verdwijntruc. Ze kunnen niet weten dat ze even later zelf ook zullen moeten verdwijnen…

3, 2, 1 GO! van Andre Kuipers

3 2 1 GO van Andre Kuipers | De leukste kinderboeken bij de Boekentips April

(Klik hier om naar de verkooppagina te gaan)

Spannend verhaal voor kleine ruimtevaartliefhebbers. De Nederlandse astronaut André Kuipers, die zelf maar liefst twee keer naar de ruimte vloog,  deelt een verhaal over vier jonge astronauten die kans maken op een reis naar de ruimte. Een unieke combinatie van fictie én non-fictie, boordevol grafische extra’s waardoor je als een raket door dit boek vliegt!

André krijgt een speciale brief. Hij mag naar de astronautenschool van de Kids Space Agency. Daar kun je leren hoe je astronaut wordt. En hij maakt kans op een échte reis naar de ruimte! Maar er is één voorwaarde. Hij moet eerst zijn astronautendiploma halen. En er mogen maar twee kinderen mee…