Zondag is het zo ver. Het is weer de derde zondag van juni. Het is… Vaderdag! Een dag waarop alle vaders even in het zonnetje gezet worden. Maar wat geef, maak of verzin jij of je kleine spruit? Of je zoontje of dochter al oud genoeg is om iets zelf te bedenken of niet, een handgemaakt cadeau doet het bij iedere papa goed. In deze blog vind je inspiratie om zelf (nog last minute) een gaaf cadeau te maken.

Afdrukje voor Vaderdag

Kleine handjes en voetjes zijn te schattig. Het is zo schattig dat het vastleggen hiervan zeker de moeite waard is. Dit kun je als gipsafdrukje doen, bijvoorbeeld met deze 3D uitvoering. Behalve gips is verf een hele mooie en leuke optie. Je schildert met een kwastje de handjes en voetjes van je zoontje of dochtertje en drukt deze op papier. Altijd even goed laten drogen voor je het in een lijstje doet. Dit klinkt heel logisch, maar vanwege dikke klodders verf heeft dit soms meer tijd nodig. Een enkele fotolijst is mooi, maar je kunt ook kiezen voor een lijst als drieluik of met nog meer fotoruimtes. Op deze manier kun je een mooie collage maken van hand- of voetafdrukje in combinatie met foto’s. Een super Vaderdagcadeau!

Stenen

De combinatie van stenen en Vaderdag of Moederdag doet mij denken aan de ultieme klassieker. De “Je bent een kei!” mag natuurlijk bij geen enkele vader ontbreken in de collectie Vaderdagcadeaus. Je zoekt samen met je zoontje of dochtertje een mooie (het liefst grote) steen en schildert hier deze tekst op.

Onze papa des huizes beschikt over veel humor, dus wij zouden ook voor de variatie met een eikel kunnen gaan als geintje. Dit is natuurlijk heel persoonlijk en wellicht niet voor iedereen grappig.
Een ander leuke optie zijn de stenen ‘You Rock’ variant. Hier kun je gaan voor een fotolijstje van ieder formaat. Deze plak je vol met stenen die hij, zij of jullie gevonden hebben. Een geprinte tekst of een handgeschreven tekst maakt dit lijstje helemaal af.

Silhouet

Origineel en iets anders is een tekening of schildering van het silhouet van je zoon of dochter. Vroeger (basisschool tijd) hebben wij dit nog achter een wit doek met een lamp gedaan zodat je de schaduw als silhouet kunt gebruiken.
Er zijn heel veel manieren om deze silhouettekening te maken, het hoeft allemaal niet eens zo ingewikkeld. Met je smartphone maak je (op ooghoogte!) een foto van je zoontje of dochtertje. Deze print je op het juiste formaat en knipt hem uit. Je kunt hem op een zwart papier doen en op een witte achtergrond plakken. Ik ben gegaan voor een versie op hout.

Meer?

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere originele cadeaus om papa mee te verrassen op Vaderdag. Denk aan een gedicht, mooie tekening, een versje en natuurlijk een heerlijk ontbijt op bed. Op zoek naar meer inspiratie? Pinterest helpt altijd! Zoek op de term “Vaderdag” of “Fathers Day” en een lading ideeën komt voorbij.

Wij wensen alle papa’s alvast een hele fijne Vaderdag!

Liefs Lisa

Fotocredits: Lisa, Pinterest

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren