Wanneer je zwanger bent gaat iedereen er altijd van uit dat dit een prachtige tijd is. Maar hoe is dit wanneer je broer overlijdt, je immuunsysteem het laat afweten en je tegelijkertijd sterk moet blijven voor je oudste dochter? Vandaag deelt Liesbeth haar ervaring. Deze donkere periode heeft haar ook veel moois gebracht.Haar zwangerschap werd een emotionele en onzekere periode. Zij stelt zich eerst aan ons voor.liesbeth

Even voorstellen: Liesbeth

Ik ben Liesbeth en mama van twee topdochters Amélie-Rooz 9 jaar en Lili-Loïs bijna 7 jaar oud. Op mjin 25ste werd ik ‘jonge’ mama want ik beet toch wel de spits af rondom mij. Ik heb er alvast geen spijt van want ik maakte me weinig zorgen en volgde vooral mijn buikgevoel. Ik hou er enorm van om de meisjes in de morgen te gaan wekken. Nog even bij hun te gaan liggen en dan hun ochtendkopje te mogen zien ontwaken, zeker en vast een van mijn favorieten momenten van de dag.liesbeth

De zwangerschap

Ze zeggen wel eens dat kleine kinderen kleine zorgen met zich meedragen en grote kinderen grote. Ik kan me er zeker in vinden maar wanneer ik zwanger was van mijn jongste dochter heb ik toch wel erg grote zorgen meegedragen.liesbeth

Hoe het allemaal begon..

Op een maandagmorgen in februari 2010 kreeg ik het nieuws te verwerken dat mijn broer was overleden. Die periode was heftig en zoals je je kan voorstellen ben je tijdens je zwangerschap nog eens honderd keer emotioneler dan ‘normaal’. Tijdens die periode zal mijn immuunsysteem het wat hebben laten afweten want bij mijn volgende controle bij de gynaecoloog werd er bij mij het *CMV-virus vastgesteld. Persoonlijk had ik er nog nooit van gehoord en blijkbaar krijgt iedereen het ook ooit maar is het niet ok wanneer dit voor het eerst in je lichaam zit tijdens de prille zwangerschap.liesbeth

Het werden voor mij bange en moeilijke maanden. Want ik moest tot mijn 5 maanden wachten om een vruchtwaterpunctie te laten nemen. Ons kindje zou zwaar gehandicapt kunnen zijn, wat dan…die gedachten waren soms ondragelijk. Je wereld staat echt stil tijdens zo een momenten. Ik probeerde zoveel mogelijk positief te denken, toch te genieten van dat wondertje in mij.liesbeth

Het nieuws van de vruchtwaterpunctie

Na die lange maanden wachten bleek mijn vruchtwater niet besmet te zijn en konden we eindelijk gerust ademhalen. Dat gevoel was onbeschrijfelijk. Nu kon ik tegen iedereen vertellen dat ik zwanger was van een tweede dochter zonder paniek te voelen in mijn hele lichaam.liesbeth

Tijdens zo een momenten besef je des te meer hoe alles plots kan veranderen. Ik besefte heel erg dat ik niets meer wilde missen van mijn meisjes. Dat ik elk belangrijk moment live wilde meemaken. Het was tijd om naar mijn buikgevoel te luisteren en te gaan voor mijn droom. Zelf mijn tijd kunnen indelen, inplannen om er te zijn voor de meisjes en tegelijkertijd te werken aan mijn eigen projecten.liesbeth

En zo werd Lilirooz geboren

Zo kwam Lilirooz tot leven.liesbeth

LILIROOZ(=Belgische passe-partout kraagjes + matching pulls)

Ik wil niet het zoveelste kledinglabel zijn. Lilirooz wil elke vrouw een extra sparkle geven aan haar dag, het zelfvertrouwen bieden zodat zij de wereld aankan!liesbeth

Mijn werk en privéleven lopen vaak door elkaar heen maar ik hou er enorm van. Ik sta elke morgen op met een glimlach omdat ik kan doen waar ik geloof en dat gevoel is goudwaard!liesbeth

 

Foto credits: Liesbeth

*CMV of cytomegalovirus is een virus dat ongevaarlijk is voor de zwangere vrouw. Voor de ongeboren baby kan deze infectie echter wel ernstige gevolgen hebben. Het is de meest frequente oorzaak van doofheid en/of mentale stoornissen bij de pasgeborene.