Yay! Het is weer tijd voor een nieuwe binnenkijker! Vandaag toont Talitha ons het prachtige kamertje van haar dochter Sophia. Het is een lichte kamer met zachtroze, wit en hout als basis. Bovendien deelt Talitha ook een toffe IKEA-hack. Lees gauw verder! 

Even voorstellen: mom Talitha

Mijn naam is Talitha, ik ben 28 jaar en mama van Mees (3 jaar) en Sophia (7 maanden). Tijdens de zwangerschap van Mees ben ik afgestudeerd als psychologe. Toen ik hem voor het eerst in mijn armen had, wist ik het gelijk: ik wil zo vaak als ik kan bij hem zijn. Daarom hebben mijn man en ik besloten dat ik zo veel mogelijk thuis ben bij de kindjes. Behalve het feit dat ik nu heel veel quality time met hen heb, heb ik ook de ruimte gekregen om dingen te doen waar ik blij van word, waaronder fotograferen.

Sophia

Fotografie

Twee jaar geleden is mijn website gelanceerd en ik had nooit durven dromen dat ik het als lifestylefotograaf zo druk zou hebben. Ik kan bovendien mijn liefde voor fotografie en psychologie combineren. Als uitvaartfotograaf mag ik namelijk van het afscheid een tastbare herinnering maken voor de nabestaanden. Verder vind ik het heerlijk om bezig te zijn met zowel de styling van mijn kindjes als die van de kamertjes. Ik laat jullie dan ook graag het kamertje van Sophia zien.

Sophia

Inspiratie Sophia

Toen we hoorden dat ons tweede kindje een meisje zou worden, riep ik direct dat het geen over de top roze kamertje zou worden. Dagenlang zat ik op Instagram en Pinterest om ideeën op te doen om een zoet, maar toch ook stoer kamertje te maken. Het doel was om een rustig en persoonlijk plekje te creëren. Zachtroze, wit en hout moesten de basis worden. En uiteraard werd manlief aan het werk gezet met wat DIY-projecten.

IKEA-hack

Een van die projecten werd de commode. Een simpele IKEA Hemnesladekast werd omgetoverd tot commode. De frontjes van de lades hebben we vervangen door underlayment platen. De leren grepen zijn gemaakt van een oude riem. Die hebben we in kleine reepjes gesneden en vervolgens vastgezet met slotboutjes. Omdat we het wat krap vonden voor een aankleedkussen en accessoires, hebben we er ook een underlayment plaat bovenop gemaakt, zodat er wat meer ruimte ontstaat.

Sophia

Op de commode ligt een aankleedkussen met hoes van BL.KIDS. Ik heb de eigenaresse via Instagram leren kennen en naast het feit dat ze een super lieve meid is en de service ongekend is, maakt zij met de meest mooie stofjes en printjes zo’n beetje alles. Behalve deze hoes hebben we ook een boxmatrashoes met – hoe kan het ook anders – stipjes. Een tip van flip: een aankleedkussenhoes kan ook om je wiegmatras of in je kinderwagenbak. Ik heb met deze hoes ook lopen shinen in de kinderwagen!

Verder staat er op de commode een gedicht. Toen ik het gedicht voor de eerste keer las, schreeuwde het bijna dat ik het moest meenemen. Jentl van Woordkunsten schrijft teksten waarbij je door elk woord geraakt wordt. Kippenvel! Wat mij betreft is zo’n gedicht dan ook een must op een (kinder)kamer.

Sophia

LEES OOK; Baby Home Collection Noppies

Last but not least: boven de commode hangt een handgemaakte wandhaak van Dippies. Ook deze eigenaresse is een ongelooflijk mooi persoon. En bovendien zijn deze haken toch wel een musthave voor elke kamer! Ze zijn in bijna alle kleuren en in verschillende groottes te verkrijgen. Wij hebben er Sophia’s gebreide muziekdoosje (van Prénatal) aangehangen, maar je kan er bijvoorbeeld ook kleding of een tasje aanhangen.

Sophia

Opbergruimte

Sophia heeft de kleinste kamer in huis en om het geheel zo rustig mogelijk te houden, wilde ik het niet helemaal volzetten met meubels. Een kledingkast was dan ook het eerste dat geschrapt werd. In plaats daarvan liggen de broekjes, rompertjes en boxpakjes in de commode en de shirtjes en vestjes hangen aan plankjes. Dit zijn officieel kruidenrekjes (IKEA), maar met een beetje verf en door ze omgekeerd aan de muur te bevestigen, is het een fijn plekje om kleding op te hangen. De kleding die je op de foto ziet, is dan ook van een paar van mijn favoriete kledingmerken: Bobo Choses, MINGO, Zara, Mini Rodini en Tiny Cottons. De plankjes worden zo ongeveer wekelijk gerestyled, maar hier op de foto zie je een babyboek van House of Products (aanrader!) en het boek Flora and the Flamingo (musthave!). Ik heb ze beide gekregen van vriendinnetjes op mijn babyshower.

Sophia

Aan de muur hangen de wandhaken van HK Living. Hieraan hangt het geboortepakje en -mutsje van Sophia. Aan de andere knoop hangt elke keer weer een ander item, maar op de foto zie je het bontjasje van Mio & Co.

Sophia

Ledikant

Een ledikantje vond ik best lastig om te vinden. Totdat ik deze van IKEA tegenkwam: simpel, hout, rustig. Dit moest zonder enige twijfel het bedje worden. Ernaast staat een houten krukje van (wederom) IKEA, waarvan de poten wit zijn geverfd. Dat maakt het even anders, maar tegelijk blijft het ook gewoon supersimpel: daar hou ik van ;). Op het krukje staat een poster met de tekst ‘Let them be little’ van Poppyphoto en een superfijn gebreid (wieg)dekentje van Prénatal.

Sophia

Boven het ledikantje hangen de ‘Sleepy Eyes’ (onder andere hier verkrijgbaar) en een neon ledlamp in hartvorm van Hema (go, go, go!). Deze lamp geeft roze licht, is niet te fel en dus heel prettig om aan te zetten om bijvoorbeeld ’s nachts te verschonen. Daarbij is het ook een mooie eyecatcher! De roze stippen maken de wand net even af. Deze muurstickers zijn te verkrijgen bij een van mijn favoriete webshops wat betreft accessoires voor de kinderkamer: mevrouwaardbei.nl. In het bedje ligt het dekentje van Mies&Co. Ik ben enorm fan van dit merk: ze hebben prachtige kwaliteit en mooie prints. Dit is onder andere te koop bij enjoyandlive.nl.

Sophia

Showrek

Aan het showrek hangen de haarbandjes van Sophia. Ryder L verkoopt hele mooie haarbandjes die goed blijven zitten. Op de hoek hangt een van mijn favoriete items: de ‘dots’ sjaal van MINGO. Supermakkelijk te combineren met alle jassen, printjes en kleding, prachtige kwaliteit en bovendien kan je nooit genoeg stipjes hebben ;).

Sophia

In dit showrek staat ook het geboortekaartje van Sophia. Dat hebben we op maat laten maken bij ZoJoann. Ik ben er nog steeds zo ontzettend blij mee!

Vind je het leuk om meer te zien van Talitha en haar gezin? Volg haar dan hier op Instagram.

Fotocredits: Talitha