Het is maandagochtend en dat betekent weer een leuke binnenkijker. Vandaag deelt Britta de kamer van haar Brent. Zij hebben 12 jaar geleden een -bijna- bouwval gekocht en dit volledig verbouwd tot hun droomhuis. Zij ging voor rust in de babykamer met enkele felle elementen. 

Zo heeft zij een felle commode bijvoorbeeld. Britta stelt zich eerst aan ons voor.

Even voorstellen: mom Britta

Mijn naam is Britta. Ik ben mama van Brent, mijn stoere en knappe zoon die inmiddels 4 maanden oud is! Wat vliegt de tijd. En wat vind ik het heerlijk om mama te zijn. De papa in dit verhaal is mijn man Alain. Ons gezinnetje, inclusief 2 slecht luisterende, maar hele lieve katten, woont in het o-zo-bourgondische Limburg.Britta

We hebben 12 jaar geleden een huis (nog net geen bouwval) gekocht en dit tot aan de nok toe verbouwd. Nieuwe keuken, nieuwe badkamer, loodgieterswerk, elektra, aanbouw, etcetc. Nooit meer (dachten we…). Nadat we ruim een jaar geleden zwanger werden besloten we, verbouwing nummer 2 aan te gaan. Dit was nodig om de bovenverdieping en zolder nog praktischer en efficienter in te delen en natuurlijk niet geheel onbelangrijk: de kinderkamer! En wel met resultaat.

Hoe het allemaal begon

Omdat al die verbouwingen nu eenmaal peperduur zijn, mocht de kinderkamer eigenlijk niet teveel kosten. Daarbij moet ik zeggen dat de leukste kamertjes die ik ooit heb gezien, de kamertjes met tweedehands meubels waren. Deze hadden karakter en gezelligheid. Daarom hebben ze indruk op me gemaakt. Niet de kamers die in elke winkel er hetzelfde en vooral ook klinisch uitzien.Na maanden searchen op pinterest (gebruik ik werkelijk voor alles) kwam ik tot de volgende ideeën:

De basis

Ik wilde een rustige basis qua kleur (bruin) op alle muren. En een aantal felgekleurde elementen in de kamer die er dan echt uitspringen. In combinatie met de juiste accesoires en tweedehands meubeltjes die het karakter geven. De vloer moest vooral heel licht zijn en ruimte geven. We hebben gekozen voor heel licht, bijna wit laminaat en een licht vloerkleed.Britta

Dressoir

Het antieke dressoir stond nog bij mijn ouders. Dit heb ik geschilderd in een stoere felle jongenskleur. Ook de schommelstoel stond nog bij een kennis op zolder, deze heb ik wit geschilderd. Deze is afgemaakt met een deken van Xenos en een kussen van Kwantum. Ik heb maanden het internet afgezocht voor de perfecte hemel die niet de duur was-> niet te vinden! Ik heb een model gezien op internet (zat een beetje tussen een hemel en indianen-tent in, dit model heb ik laten namaken door mijn moeder. We hebben mooi stof gehaald, ook weer in die felle stoere bijpassende jongenskleur en zebrastof voor de bies. Bedje is gewoon van IKEA. Britta

Accessoires

De accessoires maken de kamer af. De hertenkop is gekocht. Deze is van kidsdepot (via wehkamp besteld). De olifantenkop heb ik gekregen als kraamcadeau. De teksten heb ik online uitgezocht. Bewust gekozen voor een witte achtergrond en lijsten, ik vond dat mooi staan met de bruine achtergrond. Toch rustgevend. Deze teksten zeggen wat over mijn gevoel voor mijn zoon. Mijn lieve en creatieve schoonzus heeft ze zelf op papier geschilderd!BrittaDe bolletjeslampen zijn gewoon van Xenos. De blauwe bollen die aan het plafond hangen had ik nog over van mijn verrassingsbabyshower, zijn van HEMA. Qua kleur pasten ze perfect dus heb ik ze bewaard.

Verder heb ik ontzettend veel echo’s gehad in mijn zwangerschap. Ik vond het zonde deze weg te leggen. En na wat gesearch op pinterest voor wat ideen wat ermee te doen heb ik ze op deze manier opgehangen in de witte lijst!Britta

Tips voor andere ouders

1. Mooi en origineel hoeft niet duur te zijn!
2. Gewoon je gevoel volgen. Wat vind jij mooi? En dat lekker doen. Laat je niet leiden door ideen van anderen. Smaak is zo persoonlijk. Jouw kamertje, jouw kleine.
En vooral: heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel plezier hebben met inrichten!
3. Ga ook af en toe even in het kamertje zitten gedurende je zwangerschap. Gewoon even kijken en genieten van het feit dat er een ukkie gaat komen. Dan komt de inspiratie meestal ook wel vanzelf.Britta

 

Fotocredits: Britta