Wanneer je de babykamer om gaat toveren naar peuterkamer komt hier wellicht ook nieuwe gordijnen bij kijken. Maar waar let je op? En ga je dan voor een verduisterend gordijn of juist een plissegordijn? Een hoop vragen waar ik je vandaag een antwoord op hoop te geven. Lees daarom snel verder

Op zoek naar de juiste gordijnen

Er zijn een paar essentiele dingen waar je naar op zoek gaat wanneer je de kamer in gaat richten dan wel een make over gaat geven. Denk hierbij aan de muren. Ga je voor een behang of juist voor verf? En wat betreft de vloer? Vaak wordt deze aangeschaft voor de babykamer en kan deze prima nog een ronde mee voor de peuterkamer. Maar ook gordijnen zijn essentieel. Wij delen vandaag alle tips en tricks.

Raamdecoratie

Kinderkamerinspiratie van gordijnen

Wanneer je op zoek gaat naar raambekleding is het belangrijk om jezelf af te vragen met welk doel je de raambekleding wilt aanschaffen. Is dit om te verduisteren of bijvoorbeeld om insecten te weren. In mijn geval ben ik vooral achter de raambekleding aangegaan en voor verduistering. En zoals jullie al regelmatig voorbij hebben zien komen op onze instagrampagina, hebben wij een vrij druk behang in Zuid Afrikaanse sfeer. In mijn zoektocht naar het perfecte gordijn kwam ik uit bij Koopjedeal. Zij hebben een breed assortiment rolgordijnen, verduisterende gordijnen en zonwering. Eigenlijk voor ieder wat wils en ook voor ieders smaak. Maar ook in verduistering bleken diverse opties mogelijk. Zo kan hij gedeeltelijk verduisteren of zo goed als helemaal. Ik was mij er dan ook over verbaasd dat er zoveel mogelijkheden waren. Er zijn hierin maar liefst 5 mogelijkheden; volledig transparant, gedeeltelijk transparant, opaal, gedimd of verduisterend.

>> LEES OOK: Het mooiste behang voor de kinderkamer

Gordijnen op maat

Omdat de zon pal om Liams raam staat vond ik goede raambekleding essentieel. Het kan namelijk in zijn kamertje soms wel 27 graden worden en dat is niet echt aangenaam. Ook de privacy in zijn kamertje speelde een rol bij mijn keuze. Bij Koopjedeal kan je kiezen tussen overgordijnen, inbetween en voile of vitrage. Op de website is er oneindig veel keuze aan stoffen, voeringen en kleuren. Uiteraard kan alle gordijnen op maat gemaakt worden. Voor Liams kamertje hebben we voor blauw gekozen omdat dit mooi past bij zijn behang. En ook voor een effen kleur om toch rust te creëren. Maar mocht je zelf op zoek zijn naar een bepaalde kleur en enige twijfels hebben? Je kunt gratis kleurstalen aanvragen. Het blijft immers lastig om dit online in te schatten.

Onze slaapkamer

Ook voor onze eigen slaapkamer zijn we op zoek naar nieuwe gordijnen. Hier hangen momenteel nog de gordijnen van vorige bewoner en die zijn oranje. Ja, echt oranje!
Wij zijn ons aan het oriënteren voor een lichte stof en hij moet ook volledig verduisterend zijn. Een ding is zeker, het moeten wave gordijnen worden. Het grote voordeel van deze gordijnen is dat de plooi altijd mooi blijft. De kleur ben ik nog niet helemaal over uit en ook of ik een enkele of dubbele plooi wil. Maar dit heeft geen haast.

Foto van Shutterstock