Yeah! Vandaag heb ik weer een te gekke kinderkamer om met jullie te delen. Francine deelt de kamer van zoontje Dave. En wat ben ik er weer blij mee dat ik wederom een leuke mama bereid heb gevonden om aan deze populaire rubriek mee te werken. 

Even voorstellen: mama Francine van zoontje Dave

Ik ben Francine, vrouw van Wilco en moeder van ons lieve zoontje Dave. Dave is 1 jaar, een ondernemend mannetje die ook al heerlijk aan het lopen is sinds een paar weken. Ik werk 2 dagen als secretaresse/Personal Assistent bij een accountantskantoor en Wilco werkt fulltime in de bouw als Uitvoerder. Wij wonen in Waddinxveen, in een gezellige nieuwbouwwijk.

Inspiratie

Na het mooie nieuws dat ik zwanger was, wist ik al heel snel hoe de babykamer er uit zou gaan zien. Mijn inspiratie komt vooral van Pinterest en Instagram. De meubels heeft Wilco allemaal zelf gemaakt. Het bedje, de commode, de kast en de nisjes.

Toen we met de 20-weken echo hoorden dat het een jongen was, hebben we enthousiast een pot blauwe verf gekocht en een wandje geverfd. Dit wandje is inmiddels lichtgrijs omdat ik dat babyblauw toch niet meer zo stoer vond. Dit grijze wandje heb ik gepimpt met zwarte verfspat muurstickers van Label27.nl. De krijtverf muur (officieel schoolbordenverf) vind ik zo tof omdat je er steeds iets anders mee kan. Ik hou van afwisseling en creativiteit dus dit is daar perfect voor. Ik heb nu op de muur posters geplakt van Winkel van Papier en hier om heen figuurtjes getekend die weer allemaal terugkomen op de posters. Naast de kast was er nog een klein wit wandje over, daar zitten plusjes muurstickers op van Carlijnq, en ook de paperbag opbergzakken. Ik heb nog meer van die zakken beneden staan voor al het speelgoed, zo fijn! Het ziet er leuk uit en het is netjes opgeruimd.

Speelkamer

Dave heeft nog een kamer, zijn speelkamer. Dit is onze oude slaapkamer. Wij slapen nu op zolder, verbouwt door Wilco, inclusief dakkapel en badkamer! In de speelkamer staat onder andere zijn huisje, ballenbak, tipi en de retroroller (en een hometrainer waar ik nooit op sta ?). Het huisje heeft Wilco gemaakt, waarom zou ik het kopen als mijn man het ook zelf kan maken? Zo top! De zwarte druipwand is ook met dank aan mijn handige vent! De verf heeft hij dik aangebracht vanaf waar het ongeveer zou gaan druipen en dan met een roller er horizontaal over. Achteraf hadden we misschien spetters kunnen voorkomen om de druipers met een penseeltje aan te brengen maar ik vind het nu juist wel erg leuk geworden zo.

Favoriete item

Mijn favoriete item is zeker weten de ballenbak van Believemode.nl! Het is toch geweldig dat je een ballenbak hebt die bij je interieur past! En ook omdat Dave deze helemaal geweldig vind. Elke ochtend na zijn flesje bij ons op bed kruipt hij van de trap naar de speelkamer en gaat eerst in de ballenbak spelen, zo lief!!

Het showrekje komt bij de Wibra vandaan. Je kunt overal zulke leuke dingen scoren die niet eens duur hoeven te zijn. Ik heb ook een letterbord van de Karwei, de tekst verander ik af en toe, heb je toch weer verandering. De tipi komt bij de Xenox vandaan, met veren van Ukkepuq. De cactussen ‘muurstickers’ heb ik zelf gemaakt, dit doe ik heel vaak, ideaal heb je precies dat wat je nodig hebt! Het beddengoed is van Design Letters Kids, gekocht bij Grasonderjevoeten.

Tips voor toekomstige ouders

1 tip, kies nooit zwarte vloerbedekking, je ziet er alles op. Dit ligt bij ons op de overloop, de trappen en in de speelkamer van Dave. Dat was achteraf een foutje 4 jaar geleden toen we ons huis gingen inrichten. Maar goed, ik vind het er dan wel leuk uitzien, hihi!

 

Wellicht vind je het leuk om meer over deze leuke mama te lezen? Zij werkte al eerder mee aan de rubriek ” Q&A” en deze lees je hier terug. Of haar mooie profiel op Instagram. Deze vind je hier.

 

Foto credits: Francine