Na een hectische periode van maar liefst 6 keer verhuizen is Minke met haar gezin gesetteld in hun koophuis in Nederland. Een prachtig huis waar zij helemaal los kon gaan met de kinderkamers van haar dochter Pien en zoontje Luc. Vandaag deelt zij de kamer van Pien en wat ben ik blij dat zij deze wilde delen met ons. Het is er namelijk weer een die je gezien moet hebben. Lees mee, kijk en laat je inspireren!Zo schreef Joene recent al een artikel over dat je prachtige meubels kunt scoren bij een kringloopwinkel. Ook Minke weet de krenten uit de pap te halen en de leukste meubels 2e hands te scoren. Zij stelt zich eerst graag aan ons voor.

Even voorstellen: mom Minke van Pien en Luc

Hoi iedereen! Ik ben Minke, 30 plus nog wat, getrouwd en wij hebben 2 kindjes. Pien is 2 jaar en Luc is nu 7 maanden. Ik heb het lekker druk met 2 kleintjes in huis. Verder blog ik voor verschillende websites en heb ik mijn eigen mamalifestyle blog.

Hectische periode brak aan

Ons eerste kindje Pien is in Shanghai geboren. We wisten op het einde van mijn zwangerschap dat wanneer Pien geboren werd we gauw Shanghai zouden verlaten. We kregen een hectische periode van veel verhuizingen ivm mijn man zijn werk. In 1 jaar tijd hebben we 6 verhuizingen gehad. Dus echt een babykamer heb ik in deze periode nooit kunnen maken voor Pien. Natuurlijk probeerde ik het gezellig te maken met wat leuke accessoires, maar echt haar kamertje werd het niet.

Verhuizen naar Nederland

Toen Pien 1 jaar en een paar maand was zijn we verhuisd naar ons koophuis in Nederland. Inmiddels zitten we hier nu een klein anderhalf jaar. Een van de eerste dingen die ik heb gedaan in het huis is Pien haar kamertje knus maken. Eindelijk had zij haar eigen kamertje.Pien

Ik had in mijn hoofd een zwart/wit kamertje met een beetje mintgroen. Een stoere kamer voor mijn lieve meid. Maar eenmaal bezig vond ik het toch ook wel heel leuk om de mooie dingetjes die we in het buitenland hebben gescoord tentoon te stellen in haar kamertje.

Verrassing!

Druk aan het verhuizen, schuren en schilderen kwam ik erachter dat ik zwanger was. Dat was een verrassing! Hoe gingen we dit nu doen? Ons huis heeft 2 slaapkamers op de eerste verdieping; een grote kamer wat Pien haar kamer is en een klein kamertje wat zou fungeren als kantoor. Wij slapen op de zolderkamer. Al gauw bedacht ik me dat ons tweede kindje prima bij Pien op de kamer kon slapen. Ik heb ook altijd mijn slaapkamer gedeeld met 1 van mijn broers. Super gezellig.Pien

Met dit in gedachte werd het kamertje toch weer anders. Pien en Luc hebben beide een hoekje in de kamer.

Luc

Toen Luc 3 maanden was is hij verhuisd naar HUN slaapkamer. Maar we kregen een zware tijd voor de kiezen. Er werd een hartkwaaltje bij Luc ontdekt en hij moet geopereerd worden. Na de operatie had Luc veel behoefte aan veiligheid en vooral dichtbij mama zijn. We hebben zijn bedje terug verhuisd naar onze kamer. Zo is hij dichtbij me is in de nachten.Kinderkamer Pien

De kinderkamer is momenteel alleen Pien haar kamertje. Maar Luc zijn hoekje is er nog. Als we denken dat Luc er klaar voor is, verhuisd Luc terug naar de kinderkamer.Pien

Gebruikte meubels

Ik houd er van om gebruikte meubeltjes te gebruiken. We hoeven niet alles nieuw te kopen. Zonde. Kringloop, marktplaats, zoveel spullen in omloop! Pien haar peuterbedje hebben we op marktplaats gevonden, zo ook de zwarte schommelstoel. De leuke kledingkast heb ik gekocht van de overbuurvrouw.Pien

Naamslinger

De naamslingers voor beide kindjes zijn gemaakt door een vriendin van me. Op deze manier worden de twee slaapgedeeltes afgebakend. Ook heeft zij de mintgroene met witte slingers gemaakt voor Luc en met roze voor Pien.Pien

De tipi tent vond ik via Marktplaats. Handmade gemaakt. Je kon zelf het stofje kiezen voor de tipi tent. De tipi tent staat ook met regelmaat in de huiskamer zodat er volop in gespeeld kan worden.

Gehaakte dekentjes

De 2 dekentjes die je ziet hangen, zijn gehaakt door een buurvrouw van mijn ouders. Het dekentje van Pien moet inmiddels altijd mee als we ergens gaan logeren.

Zie je de leuke Nijntjes boven het bedje van Pien? Deze komen helemaal uit Japan! In Azië zijn ze gek op Nijntje, Miffy wordt ze daar genoemd.Pien

Dierenslinger

De kleurrijke dierenslinger is de Chinese dierenriem. Deze mag natuurlijk niet ontbreken, aangezien Pien in China is geboren.Pien

Het mooie jurkje is een qipao. Een traditionele Chinese jurk in een modern jasje. Helaas past deze niet meer, dus het wordt tijd voor ons volgende bezoekje aan China zodat we een nieuwe kunnen halen 😉Pien

De wereldkaart

Aan een muur hangt een prachtig kraamcadeau uit Frankrijk; de wereldkaart. Deze wereldkaart is een magneten puzzel. Bij elk land staat een gave afbeelding die te maken heeft met het land. Voor ons wereldreizigers een must in de kamer.Pien

Door deze accessoires is het kamertje niet het zwart/wit met mintgroen wat ik eerst voor ogen had. Maar ik vind het zo juist een gezellig en persoonlijk kamertje geworden. En Pien geniet volop van haar kamertje, het allerbelangrijkste!

Tips voor toekomstige ouders

Mijn tip? Neem van je reizen mooie dingen mee waarmee je de kinderkamer kunt decoreren. Ben je zelf handig of iemand in je familie of je vriendenkring? Laat deze iets moois maken. Zo maak jij de kinderkamer origineel en persoonlijk.

Nieuwsgierig naar het gezicht achter deze leuke pagina. Je vindt hier haar eigen website die ook zeker de moeite waard is om te bezoeken!

En wil je het leuke artikel van onze Joene nog eens teruglezen over haar kinderkamer met de tofste items uit de kringloopwinkel? Het artikel lees je hier.

 

Fotocredits: Minke