Het is maandagochtend en dat betekent weer een binnenkijker. Deze week deelt Laura de kamer van haar zoontje Liam. Ook deze week weer een prachtige kamer waar moeder, volledig terecht, apetrots op is. Zo deelt zij het perfecte DIY project van bergtoppen en meer. Maar ook heeft zij een prachtige tipitent voor hem neergezet en heeft zij te gekke accessoires. Zij stelt zich eerst aan je voor.

Even voorstellen: mom Laura van Liam

Ik ben Laura en woon samen met Patrick en Liam van 1 in Nieuwegein. Wij zijn net verhuisd en wonen sinds een maand in onze nieuwe woning. Liam heeft nu een eigen kamer wat hij voorheen niet had dus dat is een hele verandering. (ook voor mama ;-))

Toen Liam geboren werd had hij nog geen eigen kamer. We woonden in een appartement met maar 1 slaapkamer dus we hadden geen andere keus.

Maar hoe ga je dan de “babykamer” inrichten?
Ik bedacht steigerhout achter de commode om dingen op te kunnen hangen of prikken zodat zijn “kamer” er toch leuk uit zag.  Hier hangt ook de schaar waarmee de navelstreng is doorgeknipt.

De verhuizing

Nu we verhuisd zijn hebben we de commode met steigerhout ook op zijn eigen kamer neergezet zodat het toch voor hem vertrouwd is. Mijn favoriete items zijn hier de pandasticker en pandaslinger maar ook het lampje (konijn) en de biscuit rammelaar. Om zijn kamer meer aan te kleden heb ik plankjes aan de wand gehangen waar boekjes op staan maar ook accessoires en een nachtlampje die hij ziet vanuit zijn bed. Het is een mix van spullen die ik van webshops haal. Favoriet zijn de bergtopjes, de zwaan en de slinger.Babykamer van LiamNaast deze plankjes vind je een inbouwkast met leren handgreep en aan de deur hangt een leuke deurhanger die ik tegenkwam bij Flying Tiger.Babykamer van Liam

Tipi

Als Liam wat groter is dan hoop ik dat hij veel gebruik gaat maken van deze leuke tipi (met houten hangers waar ook zijn naam op staat) die een vriendin voor mij heeft gemaakt. Ik wil er nog een leuk kleed bij kopen en kussens zodat het een gezellige plek gaat worden. Ik heb al gevonden wat ik wil maar dat staat nog op mijn wensenlijstje. Ook deze tipi hoort bij mijn favorieten.Babykamer van LiamAls laatst de plek waar Liam slaapt, de muur met bergtoppen van een vlokkenplaat. Ik wilde eerst bergtoppen verven op de muur  maar toen liet mijn zus dit idee zien uit de VT wonen en wist ik meteen wat ik wilde. Ook hier heb ik veel favorieten: het kleedje, de schommelstoel, de poster die op de grond staat maar natuurlijk ook de bergtoppen want die maken dit kamertje wel helemaal af.Babykamer LiamBinnenkijker in kamer van Liam

Tip voor toekomstige ouders

Bedenk goed van tevoren wat je zou willen en stem de spullen op elkaar af. Ik persoonlijk houd van een rustige basis wat je aan kan kleden met leuke spullen en wat kleur. Dat kan je later altijd weer wisselen als je de kamer zat begint te worden of je kindje wat groter en hij/zij toe is aan weer iets anders.

Fotocredits: Laura

3 Comments on Een kijkje in de kamer van Liam

Comments are closed.