De tijd in de ochtend is schaars. Helemaal sinds ik moeder ben geworden vraag ik mij met enige regelmaat af ‘Waar de tijd blijft’. Daarom deel ik vandaag een lekker en makkelijk recept op de blog. En ook nog eens mega gezond; een smoothie met spinazie en banaan.Sinds ik mijn nieuwe blender heb ben ik behoorlijk aan het experimenteren geslagen met recepten. Omdat ik weer een zoveelste poging doe om af te vallen ben ik mij gaan verdiepen in vooral gezonde smoothies. En wat bleek, ik at echt veel te veel fruit. Ontzettend lekker door smoothies maar wel veel suikers. Daarom probeer ik nu wat meer smoothies te maken met veelal groenten. En ik moest er even aan wennen maar moet eerlijk bekennen dat ik ze steeds lekkerder ga vinden.smoothie | Kinderfavorites

Smoothie met spinazie en banaan

Deze smoothie is eenvoudig te maken. Je doet alle ingrediënten samen in de blender en je hebt binnen 1 minuut een heerlijke, gezonde smoothie.

Dit heb je nodig

een kopje spinazie • 100 ml plantaardige melk • 1 banaan • 1 kiwi • 1/2 avocado • 1 theelepel lijnzaad • 1/2 theelepeltje kaneel • 1/2 theelepeltje kurkuma • een mespuntje kruidnagelpoeder (voorzichtig) • een scheutje citroensapsmoothie | Kinderfavorites

Blender

Een aantal jaar geleden heb ik een simpelen blender gekregen waar je eigenlijk alleen wat fruit fijn mee mee kon maken. Toen ik er echter dadels mee probeerde fijn te maken kwam er rook uit zetten. Toen ging ik de waarde inzien van een goede blender. En hoe leuk dat is. Je kunt daar namelijk eindeloos veel kanten mee op. Zo maak ik nu zelf ijs, soep, fruitsmoothies, groentensmoothies, etc. Ik kan hem dus van harte aanraden. Je koopt hem hier.smoothie

 

 

1 Comment on Een lekkere en snelle smoothie

Comments are closed.