Yeah! Het is maandag en dat betekent weer tijd voor een leuke nieuwe binnenkijker. Ook deze week mogen wij jullie weer ’trakteren’ op een kijkje in een leuke kamer. Kitty deelt de kamer van haar zoontje Luuk. Zij laat in dit artikel zien dat leuke accessoires helemaal niet duur hoeven te zijn. Lees mee en raak geïnspireerd. 

TIP: WEEKVLOG 5

Even voorstellen mom Kitty

Ik ben Kitty en samen met mijn man Joren heb ik twee zoontjes. In augustus 2016 werden wij de trotse ouders van Job, maar tegen alle verwachtingen in is hij met ernstig zuurstofgebrek geboren en drie dagen later overleden. Binnen vijf maanden was ik weer zwanger en afgelopen september is onze tweede zoon geboren: Luuk. Zijn kamertje wil ik graag met jullie delen.

Omdat we na het overlijden van Job zijn verhuisd, kon ik met een nieuw fris babykamertje beginnen. Ik vond het belangrijk dat het wel echt een babykamer moest worden, maar dan wel met een stoer randje. Op die manier moeten we niet, als Luuk wat ouder is, zijn hele kamer weer gaan veranderen. Nu kunnen we met een paar kleine aanpassingen zijn kamer laten meegroeien met zijn leeftijd.

Inspiratie

Pinterest was echt mijn favoriete inspiratiebron, hoewel je daar ook té geïnspireerd van kan raken en daardoor helemaal niet meer weet wat je nou wilt. Mijn tip is dan ook om van tevoren de kleuren te bepalen en dan op Pinterest afbeeldingen bij elkaar te zoeken die daarbij passen. Zo krijg je een soort moodboard en vallen vanzelf de puzzelstukjes op zijn plek.

Ik had al snel bedacht dat ik één muur in de kamer mintgroen wilde hebben en de andere muren grijs. Mijn man had echter bedacht dat we maar één muur grijs zouden doen en dus kwamen we tot een compromis. De twee andere muren werden voor de helft grijs en de bovenste helft bleef wit. Nu ben ik blij dat mijn man de muren niet volledig grijs wilde hebben, want dit oogt veel speelser, ruimer en lichter.De ‘ladder’ heb ik door een vriend op zijn werk laten maken. We hadden nog een leeg hoekje in de kamer en dit vond ik een leuke opvulling. Leuke lijstjes en boekjes erop en je kan hier eindeloos mee variëren.

Meubels en accessoires

De meubels van de kinderkamer zelf hebben we tweedehands gekocht. Tweedehands meubels zijn vaak nog netjes en zo kan je een hoop geld besparen.Op de commode heb ik twee mandjes staan. In de ene zitten de luiers, en in de andere de verzorgingsproducten. De mandjes komen van Ali Express en zijn van goede kwaliteit.

De vliegtuigplank boven de commode had ik gespot op Pinterest, en ik vond hem zó gaaf! Hij was alleen erg prijzig, en dus keek ik mijn man lief aan. En wat is hij gaaf geworden! Het is toch wel dé eyecatcher van de kamer. Het houten speelgoedcameraatje is op verschillende Nederlandse webshops te vinden, maar deze is van Ali Express en kostte maar een paar euro.

Posters

Boven het ledikantje wilde ik graag een paar posters hebben, en al gauw was ik eruit. Het bekende konijn (mr. Rabbit) met zijn bril vond ik echt fantastisch en moest ik hebben. Als je hierop googelt, kom je meerdere webshops tegen die deze verkopen. De poster met de tekst ‘man cave’ vond ik ook geweldig. Deze maakt het geheel weer wat stoerder en kan lang blijven hangen in Luuks kamertje. Omdat ik de poster zelf wat duur vond, heb ik hem nagemaakt in Word. De andere twee posters komen van Lifeprints. Zij verkopen christelijke kaarten, posters en meer. Omdat wij zelf christelijk zijn, vond ik het mooi om op die manier de kamer een christelijk tintje te geven.

Nog meer accessoires

De lamp die in de kamer hangt, is van Little Dutch en alleen als de lamp aan is, zie je de vliegtuigen. Zo hebben we (onbewust) toch een beetje een thema in de kamer.Dan hebben we naast de deur nog een klein plankje met een kapstokje eronder. Altijd leuk om een item van de schattige babykleertjes aan te hangen. Het vestje is van H&M en het dekentje/omslagdoek heb ik zelf gehaakt. Het plankje met kapstokje is van Ikea. De mand is van de Action en dient als wasmand.

Om de kamer helemaal af te maken, hebben we nog een leuk kleedje op de grond liggen. Dit kleedje is van de Ikea en is ook erg geschikt om je kindje op te laten poseren ?

Tips voor andere ouders (to be):

  • Bedenk voordat je inspiratie op gaat doen welke kleuren je de kamer wilt geven. Vaak heb je dat al wel in je hoofd.
  • Neem kleurstaaltjes van verf uit de bouwmarkt mee naar huis en houd ze tegen de muur in de betreffende kamer. Zo kun je kijken of de kleur goed is of dat je misschien toch een tint lichter of donkerder wilt.
  • Struin rond op Pinterest en bewaar alleen de ideeën die passen bij de kleuren.
  • Maak zelf items voor in de babykamer, dat maakt het zoveel persoonlijker.

Vind je het leuk om meer te lezen over Kitty? Zij heeft ook haar eigen blog en het is zeker de moeite waard om eens haar bijzondere verhaal te lezen. Je vindt de link hier.

Fotocredits: Kitty