Yeah! Het is maandagochtend dat betekent weer een leuke binnenkijker. Deze week deelt Lisette de kamer van haar dochtertje Ivy. Lees mee en raak geïnspireerd. Zo waren wij direct fan van haar muurstickers.

Even voorstellen: mama Lisette

Ik ben Lisette, 28 jaar oud, trotse mama van Finnley (4 jaar) en Ivy (1 jaar). Wij zijn met z’n drieën afgelopen december verhuisd. En ook al was de reden van verhuizing niet zo leuk, het is wel héél leuk om de inrichting opnieuw te bedenken, zo ook de kinderkamers! Ik hou er heel erg van om steeds wat te veranderen in huis, en vind het altijd leuk om te zien dat je met nieuwe accessoires meteen een heel andere look in huis kan hebben!

Inspiratie

Mijn grootste inspiratie is absoluut Instagram! Ik ben kort na de verhuizing, rond maart, begonnen met Instagram en sindsdien helemaal fan van alle leuke foto’s, spulletjes en webshops die je voorbij ziet komen.

Samenstelling van de kamer

Gelukkig had ik in december de kamertjes van Finnley en Ivy redelijk basic gehouden. Ik hou heel erg van monochrome, dus ik had alle muren wit gesaust. Met wit zit je altijd goed! Hierbij wilde ik vooral zwarte details toevoegen. Verder had ik wel in gedachten dat ik wel wat kleur wilde, maar niet te veel en niet te fel. Tot ik zeker wist wat voor kleur ik op haar muurtje wilde, heb ik het wit gehouden. Ik vond dit best moeilijk want ben redelijk impulsief met dingen doen en aankopen, maar ben blij dat ik toch netjes gewacht heb ;).

In de loop der tijd heb ik goed nagedacht wat voor accessoires ik in haar kamertje wilde hebben. Ivy is brandrep voor diverse webshops en via hun hebben we ook echt hele leuke spulletjes mogen ontvangen die ik een leuk plekje heb kunnen geven op haar kamer.

In Ivy haar kamer staat qua meubels haar ledikant en een Ikea kast, de welbekende Kallax kast met die vakken. Omdat Ivy van ons drieën het kleinste kamertje heeft, heb ik in mijn kamer een grote kast waar haar kleertjes ook in liggen. Dit bespaart weer wat (speel)ruimte!De wand waar de kast staat heb ik een paar weken geleden toch een roze kleurtje gegeven. En dan niet de hele wand, maar een stukje daarvan. Ik heb een lijn gemaakt met tape en daarin de kleur roze gesaust. Om het af te maken heb ik daar muurstickers op geplakt. Ik ben gek op muurstickers! Het maakt alles meteen zo minder kaal.

Favoriete items

De zijkant van de kast heb ik vol met kaartjes met leuke teksten geplakt. Ik vind kaartjes zo gezellig staan. De meeste kaarten en posters uit Ivy haar kamer komen van Made by Mae en Diniemini. De alfabet sticker is ook echt 1 van mijn favorieten, deze is van Oh My Goody. Ook die verfspetters gecombineerd met die regenboogjes ben ik heel erg blij mee! Een gezellig druk muurtje.

Op de plankjes staan ook de spulletjes van Diniemini en Made by Mae. De kaartjes en knuffels erop maken het gezellig, en de poster persoonlijk!Het hobbelpaard vind Ivy zelf heel leuk! Deze staat soms in haar kamer en soms beneden, zo heb ik het idee dat ze het leuk blijft vinden.

Het poppenbedje vind ik zelf ook leuk, deze was houtkleur en heb ik zelf wit geschilderd, meteen een heel ander zicht.

Tips voor toekomstige ouders

Kijk goed rond voordat je spullen koopt! Zelf kocht ik altijd te snel zomaar spulletjes, die ik later eigenlijk niet bij de rest vond passen en er dus eigenlijk niks mee deed. Dat is zonde! Dus kijk goed rond op internet. Instagram vind ik echt een aanrader, of Pinterest. Je ziet zoveel leuke voorbeelden van andere mensen hoe ze dingen combineren. En je hoeft het niet precies zo na te doen natuurlijk, maar vaak krijg je door zulke plaatjes zelf inspiratie. Kijk ook goed hoe je de kamer het beste in kunt delen zodat alles mooi uit komt.

Ook vind ik muurstickers echt een aanrader, omdat je zo op een goedkope manier kan afwisselen zonder dat je de kwast erbij hoeft te pakken. Een makkelijke en snelle manier voor een leuke verandering.

Wil je meer weten over Lisette? Kijk dan gerust op haar account, dat vindt zij heel erg leuk!

 

Fotocredits: Lisette

3 Comments on Een kijkje in de kamer van Lisette

  1. Een prachtig mooi kamertje zeg! Leuke combinaties ook op het plankje en de posters/stickers/kapstokjes. En dan die roze muur…! Heel gaaf gedaan. Ben wel benieuwd naar de kamer van Finnley.
    Voor goedkope verandering zijn (gratis) printables trouwens ook heel leuk ;).

Comments are closed.