Elke week deelt een leuke mama haar baby- of kinderkamer op de blog. Deze week deelt Sabine de kamer van haar zoontje Bram. Geïnspireerd door Instagram heeft zij een prachtige, monochrome kamer samengesteld. Zeker de moeite waard om even mee te lezen en te kijken.

Zij stelt zich eerst graag aan jullie voor.

Even voorstellen mom Sabine van Bram

Mijn naam is Sabine (34 jaar oud) en ik ben getrouwd met Mathijs. Samen zijn wij de trotse ouders van Bram (3 jaar oud).  Met z’n drieën wonen we in een gezellig dorp in Flevoland.

Hoe het allemaal begon

Toen Bram 2,5 jaar oud was, is hij van de babykamer naar een andere kamertje in huis gegaan. Een stoer kamertje (auto thema) geïnspireerd door een kamertje die VT Wonen op hun site had staan. Al vrij snel had ik spijt van mijn keuze. Doordat ik steeds meer actief werd op Instagram, kwam ik erachter dat de monochrome stijl veel beter bij ons, of eigenlijk vooral bij mij, paste. Maar je verandert een kamertje niet gelijk na een paar maanden weer.

Doordat Bram maar niet kon wennen aan zijn nieuwe kamertje en de babykamer alleen maar als logeerkamertje werd gebruikt, hebben we uiteindelijk besloten om hem toch weer terug naar zijn oude kamer te doen. Wat betekende dat ik weer aan de klus kon gaan. Ieder nadeel heeft ook een voordeel. De basis van de kamer hebben we zwart, wit, grijs gehouden. Zo kan je elke keer makkelijk de stijl veranderen, zonder dat je iedere keer een wand opnieuw moet sauzen. Omdat Bram op dit moment helemaal gek is van Batman, hebben we dit thema aangehouden. En wat kan je veel leuke dingen kopen in dit thema! Om er wat kleur in te brengen, hebben we er een beetje okergeel en houttint ingegooid.Babykamer van Bram

Inspiratie voor de kamer van Bram

We wisten het thema en in welke stijl we de kamer wilden inrichten. Dit scheelde al een heleboel tijd om uit te zoeken hoe we de kamer zouden veranderen. Voordat ik begon, heb ik voor mezelf een moodboard gemaakt. In het moodboard zette ik alle artikelen en de website erbij, zodat ik na onze keuzes makkelijk alles bij elkaar kon shoppen, zonder te zoeken. Door veel op Instagram te kijken, bij andere mensen en webshops, was het niet moeilijk om tot dit eindresultaat te komen. Wij, maar vooral Bram, zijn ontzettend blij met zijn kamer.babykamer van Bram

Favoriete Items

Ik heb een heleboel favoriete items uit Bram zijn kamertje. Waaronder deze stoere grachtenhuis boekenplankjes. Deze plankjes heb ik gezien op Pinterest. Samen met mijn man hebben we ze nagemaakt van steigerhout. Omdat ze beter tot kun recht kwamen in het zwart, heb ik ze gespoten. Ze knallen nu echt uit de muur.Bram

Een wand op Bram zijn kamer is wit met zwarte Batman muurstickers. Regelmatig hangen er kaarten en slingers op voor de variatie. Ik hou ervan om de kamer regelmatig te veranderen. De vilten slinger is van Cute Rebel.Bram

Achter de deur hadden we een klein stukje muur over waar ik zeker wat mee wilde doen. Omdat ik het leuk vind om op mijn Instagram account regelmatig foto’s te posten van Bram zijn kleding, was de keuze van een stijlwandje al snel gemaakt. Alles is te koop bij OH MY GOODY. Een leuke webshop waar je leuke monochrome accessoires en kleding kunt kopen.Bram

Boven het bed wilde ik een stoere lamp hebben. Na veel zoeken op internet kwam ik uit bij deze bliksemschicht van A Little Lovely Company.Bram

Deze kussen en paperbag passen perfect op de kamer. De kussen is handgemaakt en past helemaal bij het Batman thema. Je vindt deze bij MA-CIEL.Bram

Kaarten met masking tape

Ik ben dol op kaarten. Daarom was de keuze om de zijkant van de kledingkast vol te plakken al snel gemaakt. Ik plak de kaarten en slingers met masking tape. Deze is in veel verschillende soorten, motieven en kleuren te koop. Zelf heb ik ze gekocht van het merk Zoedt. Deze tape en de kaarten komen bij diverse webshops vandaan.Bram

Een kamer maak je persoonlijker door er gepersonaliseerde accessoires neer te zetten. Het houten huisje is van Wooden Blocks. De geboorteposter van Little DESCENDANT. En de houten camera van DEMICO kids . Leuk detail: de achterkant is voorzien van naam.Bram

In een kinderkamer horen ook knuffels te staan. Deze Nijntje had een leuk fel gekleurd pakje aan. Maar omdat ik dat niet mooi vond passen in de kamer, heb ik haar pakje verwijderd en een leuke vilten indianentooi van 4Littlerockstars op het koppie gezet. In combinatie met de draadmand en de paperbag maakt het een leuk opvallend detail in Bram zijn kamer.

Tips voor toekomste ouders

Mijn tip voor toekomstige ouders is: koop niet te snel! Kijk eerst rond op Pinterest, Instagram, woonbladen en internet welke stijl je mooi vindt. Aan de hand van je uitgekozen stijl, ga dan net zoals ik gedaan heb, een moodboard maken. Pas als je moodboard echt af is, ga dan shoppen om miskopen te voorkomen.

Mocht je het stijltje van Sabine leuk vinden en nog meer inspiratie willen opdoen… Kijk gerust hier op haar Instagram account.

 

 

 

1 Comment on Een kijkje in de kamer van Bram

  1. Gaaf kamertje! En herkenbaar; te snel kopen en later denken ‘had ik maar’. Ik pak het voor de nieuwe peuterkamer van zoon dan ook hetzelfde aan en doe nu eerst veel inspiratie op. Ik ben eigenlijk heel benieuwd waar de wasmand/ton met de pinguïn van is!

Comments are closed.