Elke maandag deelt een leuke moeder haar baby- of kinderkamer op de blog. Ook deze week weer een Pinterestwaardige kamer. Vandaag deelt Dagmar twee leuke kamers met ons. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt? Zij is moeder van twee kids en was dan ook een feest om de kamers in te mogen richten. En dat zie je wel terug op de foto’s!

Even voorstellen mom Dagmar

Mijn naam is Dagmar, ben 25 jaar en woon samen met mijn vriend en 2 hele lieve kindjes Mats (3,5) en Lise (6 weken) in een gezellig dorp vlak bij Leiden.

Hoe het allemaal begon

Nadat de eerste weken gepaard met misselijkheid en vooral heel erg moe voorbij waren, kreeg ik zin om aan de babykamer te denken. Ik ben een moodboard gaan maken met items die ik erg mooi vind, maar vooral welke kleuren en materialen ik wilde gebruiken. Voordat ik spullen voor Lise haar kamertje ben gaan shoppen, heb ik eerst gekeken naar wat ik nog had van Mats, toen hij klein was. Gelukkig had ik voor Lise nog een een witte ledikant, commode en kast staan. Super handig! Daardoor had ik dus meer geld over voor kleertjes en andere mooie spullen.dagmar
Op de foto’s van de kinderkamers zie je duidelijk dat ik van basic houd. Zwart, grijs, wit en oud roze zijn dan ook mijn favoriete kleuren. In Lise haar kamertje zie je veel wit en grijs, gemixt met oud roze accessoires om het wat liever te maken. Bij Mats is het allemaal wat stoerder en zie je dus zwart en donkergrijs terug in zijn kamertje. Wel vind ik rust in kinderkamers erg fijn en heb daarom ook gekozen om niet teveel verschillende kleuren te gebruiken.dagmar

Inspiratie

Door wat ik, in de 3 jaar dat ik bij mijn werk ben, ben tegengekomen, wist ik goed wat ik mooi vond en hoe ik de kamers wilde inrichten. Maar als ik even wat tijd voor mijzelf heb, scrol ik het liefste door instagram en Pinterest om daar nieuwe inspiratie op te doen.
Ook houd ik er van om lekker door tijdschriften te bladeren. In de woonmagazines kom ik altijd de nieuwste spullen en trends tegen voor in de kinderkamers en wil dat dan ook direct shoppen!

Favoriete items

Mijn favoriete item uit Mats zijn kamer is de oude kast van mijn ouders, die ik samen met mijn vader heb opgeknapt en wat nu een hele stoere kledingkast is.dagmar
De olifanten kop, gekocht bij Sissy boy, vind ik echt heel gaaf. Die moest ik dan ook meteen hebben!dagmar
En niet te vergeten de tipitent van de Prenatal. Daar ben ik dus heel blij mee. Als er vriendjes van Mats komen spelen, dan is het altijd onwijs leuk om de tipi op te zetten en er heerlijk in te spelen of te picknicken.dagmar In de kamer van Lise is het kleedje van de Karwei een van mijn favorieten. Die heb ik namelijk voor maar 5 euro gescoord! En hij is toch te leuk?dagmar
Verder zijn de Dippies (houten wandhaken) aan de muur zeker een favoriet. Ze zijn helemaal handgemaakt en ook nog eens super origineel.dagmar
En met de lamp van Kidsdepot ben ik ook heel blij! Het is een moderne lamp die wel aanwezig is door het mooie design maar de kamer niet meteen te vol maakt.dagmar

Tips voor toekomstige ouders

Houd het basic met een persoonlijke touch. Je kan als je kindje ouder wordt altijd nog items toevoegen aan het kamertje, dus prop het niet meteen vol met allemaal spullen, maar koop zo af en toe wat musthaves die de kinderkamer steeds leuker en persoonlijker maakt.
En een leuk idee voor als je tijd hebt: maak een moodboard! Doe het samen met je partner, vriendin of moeder met een lekker kopje thee of koffie en je hebt gelijk een hele gezellige middag of avond.dagmar
Fotocredits: Dagmar