Wanneer je kindje op komst is wil je hier de allermooiste kamer van maken. Op Pinterest kan je heel veel inspiratie op doen. Maar hoe leuk is het om binnen te kijken in leuke kamers van baby’s in Nederland? Vandaag geef ik je graag weer een kijkje in een babykamer. Vandaag een super leuke babykamer. Dit keer de babykamer van Nathalie.

Nathalie deelt graag hoe zij is begonnen met de babykamer, waar zij haar inspiratie vandaan haalde, waar haar favoriete items vandaan komen en meer.

Babykamer van Nathalie

De tijd was nu echt aangebroken. Ik was inmiddels vier maanden zwanger en er moest dus ook een paar dingen drastisch worden aangepast: onze verschrikkelijke logeer- rommel- en waskamer moest worden omgebouwd tot een Pinterestwaardige babykamer. Niet moeilijk zou je denken. Een ledikantje, een commode en een kledingkast. Simpel toch, dacht mijn vriend. Kijk, dat er in onze slaapkamer na drie jaar samenwonen nog steeds geen fatsoenlijke lampenkap hangt, zal mij echt een worst wezen. Maar de babykamer, lieve schat, die moet en zal perfect worden. Het project ‘babykamer’ was officieel van start gegaan.

Inspiratie

Veel van mijn inspiratie heb ik gehaald van Pinterest. Daar is zo ontzettend veel op te vinden, maar of die beelden na te streven zijn in onze eigen toekomstige babykamer (lees: kleine kamer van 8m2 met een klein raampje)  is weer een ander ding. Al snel ben ik overgestapt op de sites van de grotere babyzaken zoals Prenatal, Baby-Dump, Babypark, en laten we Ikea niet vergeten.De babykamer van Nathalie

De kleur van de babykamer

Iets waar ik al snel uit was, was de kleur van de babykamer. Twee van de vier muren wilde ik lichtgrijs, de overige twee wilde ik wit. Dit omdat het een neutrale kleur is. Op deze manier kan ik de kleur van de accessoires altijd nog aanpassen als iets me niet bevalt. Voor de accessoires heb ik gekozen voor mintgroen, dat vond ik net iets mooier dan het standaard babyblauw waar je al snel naar neigt bij een jongenskamer. Deze kleur komt bijvoorbeeld terug in de hoes voor het aankleedkussen, het doosje voor de billendoekjes en diverse knuffeltjes.De babykamer van nathalie

Het ledikant van Ikea

Bij Ikea slaagden we al snel voor een ledikantje. Een voordeel van Ikea is dat ze veel complete sets verkopen voor niet veel geld. Natuurlijk ideaal voor een babykamer, toch was ik niet verliefd op de bijbehorende commode en kledingkast. Hier moest ik dus nog verder voor kijken.De babykamer van nathalieHet is erg belangrijk dat er niet te veel knuffels in het bedje liggen, dit natuurlijk voor de veiligheid. Dit heb ik ook (met moeite) beperkt weten te houden. Want tsja, wel knuffeltje is nu het leukst? Zelf heb ik veel met Owl Family van Bebe-Jou. Ik vind de uiltjes ontzettend schattig en de kleur sluit natuurlijk helemaal aan bij mijn wensen. Spullen van Owl Family kun je eigenlijk overal wel bestellen, natuurlijk bij iedere babyzaak maar ook bij bol.com.De babykamer van Nathalie

De houten vierkantjes

Iets waar ik heel blij mee ben, zijn de kleine houten vierkantjes boven het ledikantje. Ik wilde iets aan de muur hangen, maar wel iets simpels. Dit is voor mij de ideale oplossing omdat het net iets anders is dan een gewone plank, en je er toch leuke accessoires in kwijt kunt. Deze komen bij de Praxis vandaan, maar ze zijn volgens mij in iedere bouwmarkt verkrijgbaar. De letter R is natuurlijk de eerste letter van zijn naam. Een leuk detail is dat de letter licht geeft. Hoe lief! Verkrijgbaar bij de Hema.Babykamer van Nathalie

Commode

De commode is iets waar ik heel blij mee ben. Veel commodes lijken op elkaar, toch kunnen de kleine details een verschil maken. Mijn commode komt van BabyPark uit de lijn Vittoria wit. Deze commode beschikt over drie handige opbergladen. Wat ik heel fijn vind, is dat de commoderand ervoor zorgt dat het aankleedkussen veilig op z’n plaats blijft tijdens het verschonen. Ook vind ik de zilveren handvaten mooi aansluiten bij de grijze muren. In de eerste en tweede lades staan kleine mandjes die ervoor zorgen dat de spullen niet door elkaar heen gaan. Deze mandjes zijn te vinden in heel veel winkels, ik heb ze bij de Action gehaald.de babykamer van nathalie

Boven de commode

Boven de commode hangt een plank met een lichtbak waar je zelf woorden op kunt creëren met de letters die erbij zitten.De babykamer van Nathalie

Kledingkast van Nathalie

Verder hebben we in de babykamer bewust gekozen voor een wat grotere kledingkast. Dit omdat ik hier ook de handdoeken en dekbedden van ons in heb liggen. We hebben gekozen voor de kledingkast Varia whitewash driedeurs van Leenbakker. Deze kast past qua kleur mooi bij de muren en de vloer en beschikt over veel ruimte. Ook kan deze kast voor een langere tijd mee, zelfs als onze zoon naar de basisschool gaat.de babykamer van Nathalie

De bakkerskist van Xenos

De kleinere spulletjes, zoals de badproducten, kruiken en extra dekens heb ik opgeborgen in een zogeheten ‘ bakkerskast’ van de Xenos. Een heel simpel wit kastje, maar het geeft wel een knusse uitstraling. Het badje dat er naast staat is ook van de Bebe- Jou lijn. Qua kleur past het mooi bij de kamer.De babykamer van Nathalie

Tip van Nathalie

Als laatst wil ik graag een tip meegeven. Zorg ervoor dat je alle spullen van te voren goed uitzoekt en afstemt op elkaar voordat je alles meteen aanschaft. Probeer ook op lange termijn te denken. Een lage ladekast kan ook prima functioneren als commode, mits het veilig is. Deze kun je later dan nog hergebruiken als je geen commode meer nodig hebt. Dit geldt tevens voor de kledingkasten. Niet alles wat je voor de kamer koopt hoeft een drie- of vierdelige set te zijn, dit kan een hoop kosten besparen. En geloof me, met wat simpele accessoires en persoonlijke spulletjes is het op ieders eigen manier toch Pinterestwaardig.

Mocht je het leuk vinden om Nathalie te volgen, wat echt een aanrader is, vind je hier haar Instagramaccount.

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Comments on De kijkje in de babykamer van Nathalie

Comments are closed.