Vandaag wederom een prachtige babykamer om met je te delen. Vandaag de babykamer van Joleen. Zij was net zwanger, toen zij gingen verhuizen van een lief klein stadshuisje naar het ouderlijk huis van haar man in een dorp. Erg spannend allemaal, heel het huis inrichten dacht zij. Maar bij de babykamer wist zij al wat ze wilde: of prinsessen-roze voor een meisje óf een (André Hazes-)  babyblauwe kamer voor als het een jongetje zou worden. Uiteindelijk is het wel anders geworden en deelt zij heel graag het eindresultaat.

Joleen en haar man woonden de eerste 4 maanden samen met haar schoonvader en hebben daardoor nog niet veel kunnen klussen in hun nieuwe huis. Zij heeft werkelijk een droomkamer voor haar zoontje gemaakt.

Even voorstellen Joleen

Ik ben Joleen, 31 jaar, getrouwd met Jan en kom uit Zeeland en ben nu bijna 42 weken zwanger en de baby boy zit lekker warmpjes bij mama.
Ik ben gek op knutselen, creatief bezig zijn, interieur, decoreren en inrichten, dus de babykamer was geen straf voor mij. Daarnaast is mijn partner aannemer, dus dat kwam goed uit.
Voor de babykamer ben ik in geen enkele baby-mega-store geweest, maar heb alles online gekocht! Of van zolder gehaald of gekregen van familie.
We wisten met 17 weken het geslacht, een jongetje! Dus ik kon gaan ‘pinnen’, Eerst stond mijn baby-bord op privé op Pinterest, maar bij ongeveer 20 weken wist iedereen om ons heen al dat het een jongetje zou zijn, dus ook mijn Pinterest maar ‘opengegooid’.
Eigenlijk wist ik al heel snel wat ik wilde. Blauw, klassiek, vintage, stoer maar ook lief!
Dus dit is het geworden.

Inspiratie

Internet, Pinterest. Ik zag wat ik vooral NIET wilde en heb bedacht wat ik dan wél wilde. Nou, ik wilde dus verschillende stijlen, een tipi, absoluut geen standaard kledingkast met bijpassend ledikant en commode. Geen standaard look, maar wel standaard blauw, crème, taupe. Een coole originele look, ouwe rommel (zoals mijn man sommige dingetjes noemt) en het merk Baby’s Only was gelijk mijn favoriet qua kleur en structuur.

Favorieten van Joleen

Mijn kledingrek! 100%
Omdat ik al die lieve kleertjes in 1 oogopslag zie hangen, het origineel is en handgemaakt.
Ik maar bedelen bij mijn man: “Schat, de baby kan echt al komen hoor, en alleen de muren zijn nog maar geschilderd.. (bij 28 weken.. jaja..) hoe moet dat nu? Ik kan z’n kleertjes niet eens kwijt. Ik wil dit: kijk, echt gaaf en heel makkelijk te maken: een rek van echte takken en een touw enzo…”
Hij: “Nou, ik heb daar allemaal geen tijd voor hoor. Kun je niet gewoon een kast kopen die ze hier afleveren? Haha, zoals het thuis bij de schilder, kok, timmerman gaat…” Totdat mijn broertje lucht kreeg van mijn idee en dit wel als een uitdaging zag. En daar gingen de mannen op pad. Binnen een uur was er een kledingrek precies zoals ik het voor mij zag, mijn droomkledingrek!! Wat ben ik er blij mee!!
De kledinghangers heb ik op Marktplaats gekocht en zijn geschilderd met krijtverf ‘Taupe’ van de Gamma, die ook op de muur van de tipi zit.Babykamer JoleenJoleenJoleen

Overig

De happy socks lagen onder de kerstboom.
Voor papa, mama en de baby. Daar komt zeker een foto van als we ze alle 3 aan hebben
De tipi, ook zoiets, heel gemakkelijk zelf te maken. Maar ik had er de kracht niet voor, dus online besteld. Knuffels van mijn man er in (het eland vacht komt uit Noorwegen, de land waar ik ten huwelijk gevraagd ben), krukje van de Action die ik op zolder had staan, de commode was een oud ladekasten uit de hal van mijn schoonvader,  ledikant is antiek en geleend van mijn zus, het laddertje is van Leen Bakker en heb ik van mijn verjaardag gekregen, de lampen komen van de Praxis- alle schilderijtjes van de Action. Wat je van Baby’s Only, Koeka en Cottons Baby ziet, heb ik allemaal van Marktplaats afgehaald, want ik vond het écht té gek om alles nieuw te kopen. Ik heb er overigens niet 1 miskoop aan gehad. Alles was zo netjes en nergens zat er aan haal, vlek of pluisje aan.
Nou, vloerbedekking en gordijnen waren al aanwezig van mijn schoonvader. Dit was namelijk eerst de logeerkamer.JoleenJoleenJoleen
 De gehaakte spulletjes zoals mijn wagenspanner, speenkoord, muziek-ster, en rammelaar komen van ‘Winkelen bij de buren’  Je kunt er alles naar je eigen wens en smaak laten maken, zo leuk! Zeker om als cadeau te vragen.JoleenJoleenJoleenJoleen

Blooper

Nou, ik heb alles maar op z’n ‘Jan boeren fluitjes’ gedaan, wat betreft de babykamer hoor.
Alles komt overal vandaan en spullen zijn allemaal apart van elkaar gekocht. Ik had niet echt iets specifieks in mijn hoofd wat betreft het eindresultaat.
Omdat ik bijna alles uit handen heb moeten geven voor de babykamer, dacht ik: oké, 1 ding moet ik zelf kunnen. Met 1 klap met een hamer een dopje in een muur slaan. Dan hoeft mijn man niet met pluggen en schroeven aan de haal en heb ik zelf ook wat voor elkaar gekregen. Ik ben gewend om alles zelf te doen en ga normaal gesproken niks uit de weg.
Achter de schilderijtjes zitten dopjes van de Praxis met 3 naaldjes en een haakje, ken je ze? Nou, daar horen schilderijen aan te kunnen blijven hangen. Niet dus, ’s nachts zijn we 3x wakker geworden van een klap en ja hoor, daar lagen 3 schilderijen. Niet erg, maar wel de gaten in de muur. Het stukwerk was te broos (van 30 jaar oud) voor dit soort haakjes. Dus toch maar op de officiële manier gedaan. Oh ja… de lades van de commode moet je met 2 handen bedienen, want ze schuiven niet echt soepeltjes. Haha, niet over nagedacht..
Via marktplaats had ik een antieke kast gekocht met een glazen deur, super vet om met een likje krijtverf (dacht ik) deze snel te kunnen pimpen. Mijn schoonvader heeft de kast opgehaald in Rotterdam. Wat bleek: kast was 260cm hoog en de slaapkamer 255cm. En onderweg was de glasplaat gebroken, zucht!Joleen

Tips voor toekomstige ouders

Ik zou zeggen, lekker alles lenen, van marktplaats halen en niet in officiële baby-winkels kopen, omdat daar de hoofdprijs gevraagd wordt. Als je matrasje nieuw is, weet je dat het lekker schoon is en als je Maxi-Cosi nieuw is, zit je ook veilig. Niet alles hoeft volgens de richtlijnen van al die ‘gekmakende’ mama forums. Doe lekker wat je zelf wilt en op jouw tempo!

Ik heb geurstokjes van de Rituals neergezet. Dit luchtje is heel zacht en uitermate geschikt voor een babykamer, het ruikt heerlijk als ik het kamertje binnen stap.Joleen