Ook vandaag mag ik jullie weer een toffe babykamer laten zien. Nesserine deelt namelijk de kamer van haar dochter Noé. Een huis vol dierbare herinneringen en waar zij helemaal los kon gaan op de babykamer. Lees en kijk mee en wordt geïnspireerd.

Zij stelt zich eerst graag aan ons voor.

Even voorstellen: mom Nesserine van Noé

Ik ben Nesserine Mejri-Cortie en de trotse Mama van Noé Cortie, sinds 2 februari 2017.
Samen met mijn man en ons hondje Liv wonen wij in Amsterdam. Een huis met heel veel dierbaren herinneringen. Het is namelijk het ouderlijk huis van mijn opa en oma, die een paar jaar geleden zijn overleden.

Hoe het allemaal begon

Al heel wat jaren fantaseerden wij over een baby. Tot wij in mei 2016 trouwden en tijdens onze huwelijksreis al 5 weken zwanger bleken te zijn, werden deze fantasieën werkelijkheid.
Maar nu er echt een baby aan zat te komen, moesten onze kleding, schoenen en andere spullen in de tweede slaapkamer plek maken voor jaaa ‘de’ babykamer!Noé
Al snel verplaatsten de kledingkast naar onze slaapkamer en de andere spullen naar zolder. Zo kon het op doen van inspiratie en shoppen beginnen!

De kleur

Voordat wij gingen nadenken over de kleur verf, wilden wij de muren graag laten stucen. Gelukkig heb ik een hele handige vader! Hij heeft het voor ons gedaan en het plafond wat verlaagd met spotjes, zodat wij het licht kunnen dimmen. Het staat heel sfeervol! Maar het belangrijkste vinden wij, dat als Noé op de commode of in haar bedje ligt en naar het plafond kijkt, zij niet van die felle lampen in haar gezichtje heeft.Noé
Ik heb veel inspiratie opgedaan via Instagram, internet en alle leuke babywinkels.
Een ding stond voor ons wel vast, het zou een meisje worden maar de kamer wordt niet teveel roze. Daarom hebben wij gekozen voor een licht grijze kleur voor op de muren, de meubels hoogglans wit en de accessoires grijs / roze.

Meubels

De meubels zijn gekocht bij Babydump en de accessoires bij Babypark, Zara Home en Prenatal. En de letters op de muur hebben wij via internet besteld.
De aankleedkussenhoes, mandje en het dekentje zijn van Koeka. Ook hebben wij hier een maxi cosi hoes, trappelzak en boxkleed van, zodat hetzelfde design terugkomt en het één geheel is.
Mijn man en ik shoppen graag, daarom was het ook extra leuk om de kamer in te richten voor ons kleine meisje. En dan hebben we het nog niet eens over alle schattige babykleertjes en spulletjes! Ik bleef kopen en nu stiekem nog steeds ?. Want je hebt voor meisjes ook gewoon zoveel! Die verslaving zal nog wel blijven tot Noé haar eigen zin en smaak krijgt, haha.Noé

Tip voor andere of toekomstige ouders

Wij hebben er bewust voor gekozen om de grote aankopen, zoals de meubels, in een neutrale kleur te kopen. Zodat wij het voor ons volgende kindje (mocht het een jongetje worden) ook kunnen gebruiken.
Liefs, Nesserine.