Boekentips September 2022!

Elke maand delen we onze favoriete boeken met jullie bij Kinderfavorites. Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor zijn of haar ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school. Lees daarom snel verder wat voor pareltjes we voor deze maand hebben geselecteerd in de “Boekentips September 2022”. 

Boekentips September 2022

Voor deze maand hebben we voor diverse leeftijden kinderboeken geselecteerd voor de ‘Boekentips September’

Boekentips juli 2022 #1 Kat tegen Kwaad van Phil Corbett

kat tegen kwaad | Boekentips September

Klik op de foto voor meer info!

Dit boek verdient een plek om uitgelicht te worden want hij is door de kinderjury uitgekozen voor de Kinderboekenweek als “beste boek 2023”. De avonturen van Pelsbeth en Wolfrik worden vormgegeven in een stripboek en zitten nog maar net in de monsterjaag-business, en mogen meteen een echte draak verslaan. En dan redden ze per ongeluk de stad én krijgen ze een heus hoofdkwartier met spookgids.
Het snode plan van Rarius is het eerste deel in de nieuwe hilarische serie Kat tegen kwaad van Phil Corbett.

Pelsbeth en Wolfrik zitten in de monsterjaag-business. Nou ja, hun eerste klus levert niks op en de morgenster van Pelsbeth is aan vervanging toe, maar gelukkig krijgen ze de kans een echte draak te verslaan. En dan redden ze per ongeluk de stad én krijgen ze een heus hoofdkwartier met spookgids. Goeie timing, want er dreigt alweer gevaar!
Het is lachen, gieren, brullen om deze twee nieuwe antihelden, en ze hebben nú al zin in hun volgende avontuur!

 

OOK LEUK: Boekentips Juli! 

 

Boekentips juli 2022 #2 Bureau speurneus en de Junglebende van Jozua Douglas

Bureau speurneus en de junglebende

Klik op de foto voor meer info!

Dit is het vervolg op de bestseller Bureau Speurneus en de boekenmaffia! Ook weer een knaller van een jeugdboek. Meneer De Bruin krijgt een bijzondere opdracht. Lev vertrouwt het niet, dus gaan hij en zijn vrienden mee zodat ze zijn vader in de gaten kunnen houden.

Het tweede deel in de grappige detectiveserie Bureau Speurneus! Dit is het los te lezen vervolg op Bureau Speurneus en de boekenmaffia. De humoristische illustraties zijn gemaakt door Geert Gratama. Meneer De Bruin meldt zich aan voor een bijzondere opdracht. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. moet de vermiste Cor de Haan opsporen in de jungle van Costa Banana. Het is geen gewone opdracht, maar een soort wedstrijd waar verschillende detectives aan meedoen. Lev vertrouwt het niet en daarom gaan hij en zijn vrienden mee om meneer De Bruin in de gaten te houden. Algauw ontdekken de kinderen dat ze in groot gevaar verkeren.

Boekentips juli 2022 #3 Samen klimaat verandering de baas van Martin Dorey

Samen klimmaat verandering de baas

Klik op de foto voor meer info!

Deel 2 in de reeks Samen … de baas. Het eerste deel hebben we al vaker uitgelicht bij Kinderfavorites en ook dit deel is een succes. Het is leuk om samen te kletsen en te leren over hoe we een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van het klimaat. Kleine of grote stappen, alle beetjes helpen. Wat kun jij zelf doen om de aarde te beschermen? Kom jij nu in actie om onze aarde te redden? Of draag je al een steentje bij en herken jij je in de stappen en tips die in dit boek worden gedeeld? Er is heel wat te onderzoeken immers. En de wereld zit in de problemen en heeft superhelden zoals JIJ nodig om haar te helpen. Je hebt maar 2 minuten nodig om klimaatverandering te bestrijden en het verschil te maken. Lees dit boek en ontdek hoe jij een #2minutensuperheld wordt. De leuke #2minutenaanpak in de vorm van vijftig ‘superheldenmissies,’ biedt kinderen vanaf 8 jaar een eenvoudige manier om het verschil te maken. Samen zorgen we voor een groenere wereld!