Boekentips Juli 2022!

Elke maand delen we onze favoriete boeken met jullie bij Kinderfavorites. Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor zijn of haar ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school. Lees daarom snel verder wat voor pareltjes we voor deze maand hebben geselecteerd in de “Boekentips Juli 2022”.

Boekentips Juli 2022

Voor deze maand hebben we voor diverse leeftijden kinderboeken geselecteerd voor de ‘Boekentips Juli’.

Boekentips juli 2022 #1 Pit – Maggie Li

Boekentips juli 2022 - Maggie Li

Klik op de foto voor meer info!

Pit is een klein zaadje. In dit kartonboek ontdek je hoe hij als pitje in een appel zit en vanuit de buik van een vogel in een rivier belandt. Als een meisje Pit vervolgens aan de oever van de rivier vindt, stopt ze hem in de grond, waar hij uiteindelijk uitgroeit tot… een appelboom vol nieuwe appels en zaadjes!

Een mooi, lekker stevig kartonboek voor alle jonge, nieuwsgierige lezers. Hier thuis een succes door samen te lezen, maar ook Liam alleen kan zich er prima mee vermaken. Dankzij de stans in de vorm van een zaadje die op elke pagina terugkomt, wordt de cyclus van planten niet alleen helder, maar tegelijkertijd ook heel speels in beeld gebracht.

Boekentips juli 2022 #2 Avi’s – Jette Schröder

Griezel Avi's - Jette Schroder

Klik op de foto voor meer info!

Een heksenketel vol grappig-enge AVI-verhalen voor de niveaus M3 t/m E4.
Jette Schröder bewijst keer op keer dat leren lezen superleuk is met haar toffe kinderboeken. Ook dit is een AVI-boek dat kinderen wél willen lezen!ben jij wel eens bang?
voor een spook of voor een heks?
dat is niet raar, hoor!
en soms is eng juist leuk.
dit boek is eng,
maar ook gek.
je lacht je suf!
durf jij het aan?Grappige, enge verhalen op niveau M3, E3, M4 en E4. Met weetjes en doe-tips!
Heksen, spoken, mummies en vampiers bevolken dit boek, dat nergens té eng wordt. De zwierige, humoristische illustraties van Heleen Brulot maken het lezen extra leuk!

Boekentips juli 2022 #3 Het eigenwijze ei – Milja Praagman

Het Eigenwijze ei - Milja Praagman

Klik op de foto voor meer info!

Een eigenwijs ei zoekt zijn moeder en vindt…? Grappig verhaal op rijm, met krachtige beelden door eenvoud en kleur.
Ei rolt uit zijn nest en botst tegen een steen. Boink. Krak!
Hij gaat op zoek naar zijn moeder, en komt onderweg allerlei jonge dieren tegen. Dan ziet hij een kip met eieren.
Zou de kip zijn mama zijn? Maar die zegt: ‘Ja, je bent een ei… maar niet van mij!’
Bij wie hoort Ei dan wel? Je leest het in dit leuke boekje voor kids vanaf drie jaar.

Boekentips juli 2022 #4 Van A tot Z – Hier is het alfabet

Bora van A tot Z - Deborah van de Leijgraaf

Klik op de foto voor meer info!

De a is van appel en aap, de b is van beer, boot en bij. En de c…? Leer samen met BORA de letters van het alfabet kennen! In haar kenmerkende vrolijke stijl laat Deborah van de Leijgraaf kleuters kennismaken met het abc – de blokletters én de schrijfletters zoals ze die later in groep 3 zullen leren.

Boekentips juli 2022 #5 Hoor je mij? – Caja Cazemier

Hoor je mij? - Caja Cazemier

Klik op de foto voor meer info!

Dit is een prachtig verhaal over doof zijn, verteld vanuit twee perspectieven.
Heden: Sterre vindt het spannend om naar de brugklas te gaan. Ze is doof, maar wil absoluut geen tilk mee naar school. Wat ze wel wil? Vooral niet opvallen! De eerste weken zijn heel leuk, maar al snel merkt ze dat ze dingen mist: grapjes, informatie van de docenten. En dan heeft ze ook nog het idee dat iedereen over haar praat. Sterre merkt dat alles veel makkelijker gaat als ze met haar dove vrienden is… Waar hoort ze thuis?
Jaren vijftig: Freek zit op een internaat voor dove kinderen. Daar moet hij eindeloze spraaktrainingen volgen. Zijn ouders schamen zich voor hun doofheid, en verbieden Freek om gebarentaal te gebruiken als anderen het kunnen zien. Als Freek te horen krijgt dat hij niet mag doorleren, wordt het hem te veel. Hij loopt weg.
Op een bijzondere manier vervlechten Caja Cazemier en Martine Letterie de verhalen van twee dove tieners – een in het verleden en een in het heden – die allebei hun plek zoeken in de wereld .Voor lezers geadviseerd vanaf 10 jaar.