Nu de Kinderboekenweek 2020 weer in volle gang is, is het tijd om onze rubriek “Boekentips” weer van stal te halen. Hierin delen wij elke maand onze favoriete boeken met jullie en geven we één van de leukste boekjes gratis weg. Lees daarom snel verder voor de ‘Boekentips Oktober’.Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor zijn of haar ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school.

Boekentips Oktober, de leukste kinderboeken

Nu Olivia zelf begint met boekjes lezen, vinden wij het bovendien extra belangrijk om hier aandacht aan te schenken. Door samen te oefenen gaat ze als een speer en merken we dat ze ook echt plezier heeft in het lezen!

Kinderboek 1: Haas redt het bos van Annemarie Bon

Op een dag verschijnt er een vreemde vogel in het bos waar Haas en zijn vrienden wonen. Het blijkt Paradijsvogel te zijn en ze komt uit de stad. Ze vindt alles in het bos gewéldig en maakt met haar smartphone overal foto’s van. Haas vindt het een beetje gek, maar hij vindt het altijd leuk om nieuwe vrienden te maken, dus hij geeft Paradijsvogel een mooie tour langs al zijn vrienden uit het bos.
Maar dan volgen er meer en meer dieren uit de stad. En ze gaan niet allemaal even goed met het bos om… Kunnen Haas en zijn vrienden alle problemen oplossen?

Meer informatie over verkoopprijs en meer vindt je via deze link!

Kinderboek 2: Het slijmboek van Annet Jacobs

Noortje en Karim vinden slijm geweldig!
Dat vindt hun meester, die bijna écht meester is, gelukkig ook. Met de hele klas werken ze aan een groot slijmproject: Duizend dingen die je met slijm kunt doen.
Maar opeens is er een Extra Belangrijk Bericht op het journaal:
Extra belangrijk bericht:
De minister van Belangrijke Zaken heeft zojuist besloten om het maken en verkopen van slijm te verbieden. Ook spelen met slijm is vanaf vandaag verboden. Slijm is tijdverspilling. Slijm is slecht.

Een leuk leven zonder slijm is onmogelijk, vinden Noortje en Karim. Ze moeten het slijmverbod tegenhouden! Spannend en grappig slijm-avontuur voor alle kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van snoepslijm, alien snot en galaxy slijm.

TIP: Dit boek gaan wij ook verloten onder onze trouwe volgers. Houd daarom onze Facebookgroep goed in de gaten!

Meer informatie over het verkoopadres en prijs vind je hier!

Kinderboek 3: Een knuffeltje, voelboekje door Nannie Kuiper

Een knuffeltje hier, en een knuffeltje daar…Voel en ontdek hoe zacht de knuffels zijn in dit veilige, stevige voelboek voor baby’s. Samen lezen, kijken en knuffelen! Wij kunnen hier van Kinderfavorites geen genoeg van krijgen.

Met het bekende versje Een knuffeltje van Nannie Kuiper en echte Happy Horse-stofjes, dus net zo zacht als de bekende knuffels die je wellicht ook thuis hebt liggen? Happy Horse verovert namelijk al ruim 55 jaar talloze kinderharten en droogt kindertranen. De liefde voor Happy Horse knuffels is eindeloos. Met dit boekje kunnen kleine knuffeleigenaren nog meer genieten van hun liefste knuffelvriendjes.

TIP: Dit boek gaan wij ook verloten onder onze trouwe volgers. Houd daarom onze Facebookgroep goed in de gaten!

Kinderboek 4: Kamiel de Kat door Erwin Moser

Kun jij al een beetje lezen en heb je zin in een leuk verhaal? Dan is dit boek over Kamiel de Kat zeker iets voor jou. Kamiel heeft veel pret. Hij vliegt met een tent, hij slaapt in de tuin en hij helpt een muis. Elke dag is tof!
Gedurende 30 jaar schreef en tekende Erwin Moser kinderboeken. Vele ervan werden bekroond met prijzen voor jeugdliteratuur. Hij creëerde in zijn verhalen een bijzondere wereld vol fantasie, vriendschap en humor.
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer informatie vind je hier over onder andere prijzen en verkoopplaats!

Kinderboek 5: Miljonairskind, de geheime verdieping door Ilona de Lange

Superspannend verhaal boordevol humor en fantasie. Op zichzelf staand vervolg op Miljonairskind (9-12 jaar).

Zilver heeft een groot geheim: zijn ouders zijn multimiljonair! Hij woont met zijn ouders, zijn zusje en zijn beste vriend Lennon in een geheime, ondergrondse villa. Het ongeloofelijke huis heeft een extra verdieping gekregen met een escape room, Slime Ball Arena, glow-in-the-dark voetbalveld, een kartbaan én een geheim luik waardoor Zilver en Lennon nooit meer te laat op school komen. Ze moeten heel voorzichtig zijn, want niemand mag van het bestaan van het onderhuis weten. maar geheimen bewaren is moeilijk… Wanneer er steeds meer vreemde dingen gebeuren in het onderhuis weet Zilver het zeker: hij is in groot gevaar!

Kinderboek 6: Brons door Linda Dielemans

Denk aan het meest waardevolle dat je hebt. Het allerduurste, het allermooiste, het meest bijzondere. Dat zou je niet weggooien. Nooit van je leven. Maar in de bronstijd, zo’n vierduizend jaar geleden, was dat precies wat mensen deden. Brons was ontzettend kostbaar, en toch verdwenen prachtige sieraden en glimmende zwaarden in moerassen en rivieren.
Dit boek vertelt het betoverende verhaal van brons. Een verhaal vol spannende gebeurtenissen, geheimzinnige plekken en prachtige voorwerpen van duizenden jaren geleden. Je gaat met archeologen mee op onderzoek en ontdekt het grootste mysterie van de bronstijd: waarom gooiden mensen hun meest waardevolle spullen weg?
Geïnspireerd door het onderzoek van archeologieprofessor David Fontijn voert Linda Dielemans je mee naar een bijzondere tijd, die tegelijkertijd vreemd en vertrouwd is. De prachtige illustraties van Sanne te Loo laten de bronstijd op een magische manier tot leven komen.

TIP: Dit boek gaan wij ook verloten onder onze trouwe volgers. Houd daarom onze Facebookgroep goed in de gaten!

Kinderboek 7: Ziza wil geen Ninja zijn door Marjet Huiberts

En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste tip voor de Boekentips Oktober. Dit is wel een van onze favoriete voorleesboeken van dit moment en daarom mag hij dan ook niet ontbreken in dit overzicht. Een prentenboek over ninja’s, anders zijn en je talent ontdekken.
De hele familie van Ziza is ninja. Papa en mama zijn ninja’s. Xa, zijn grote zus, is al ninja. De tweeling, Yin en Yan, is bijna ninja. En Ziza zal ook ninja worden. Maar wil hij dat wel? Hij houdt meer van bewegen en muziek dan van echt vechten. Kan dat wel als er een driekoppig monster op de loer ligt?

TIP: Dit boek gaan wij ook verloten onder onze trouwe volgers. Houd daarom onze Facebookgroep goed in de gaten!