Ook deze maand lichten we weer een aantal boektoppers voor je uit in de ‘Boekentips Januari 2017’. Wij zijn groot fan van ‘Wat dieren de hele dag doen’ en van ‘Zaterdag’, maar ook ‘Ik ben je mama niet’ en de ‘Voorleesboot’ konden wij niet vaak genoeg lezen. Wij lichten ze vandaag dan ook heel graag voor je uit. 

Boekentips Januari 2017

In een recent onderzoek las ik dat kinderen die drie tot vijf keer per week worden voorgelezen een voorsprong hebben van een paar maanden op kinderen die niet worden voorgelezen. Kinderen die dagelijks worden voorgelezen, kunnen zelfs een voorsprong van een jaar hebben op leeftijdgenoten. Wij zijn thuis dol op lezen en we delen heel graag elke maand onze favorieten.

Wat dieren de hele dag doen

Grote mensen gaan elke dag naar hun werk. Maar dieren? Wat doen die eigenlijk de hele dag? Dat lees je in dit prachtige boek. Zo zie je meer dan honderd dieren aan het werk. Het fascinerende is dat dit boek beschrijft welke bijzondere taken het dier heeft. Dat zijn taken die volledig bij zijn leefomgeving passen. Wat zit de natuurlijk toch slim in elkaar! Er worden maar liefst veertien verschillende leefomgevingen, oftewel habitats, uitgelicht. En niet alleen Olivia’s volle aandacht wordt getrokken, ook ikzelf geniet met volle teugen. Heerlijk vind ik het om in dit boek rond te bladeren en van alles te leren én te lezen.

De kaft laat de diverse dieren uit de leefomgevingen zien. Hierdoor werden wij al nieuwsgierig naar wat we over deze dieren te weten zouden komen. Er werd afgetrapt met het koraalrif. Naast de prachtige illustraties op de voorpagina waren ook de bladzijden in het boek gevuld met de mooiste dieren. Er werd bij elke leefomgeving een korte intro gegeven over de kenmerken. Vervolgens werd er op de volgende bladzijde uitgelicht wat alle dieren doen. Op een speelse wijze werd er omschreven wat die dieren zoal bezighoudt en waardoor zij gekenmerkt worden. Zo is bij ons thuis de ‘savanne’ favoriet, mede door de achtergrond van Olivia’s vader. Heel interessant om te leren wat er zoal in Afrika te zien valt!

Achtergrondinfo:
Auteur: Wendy Hunt
Illustraties: Studio Muti
Vertaling: Liesbeth Elseviers
ISN: 978-949-2077-96-7
Hardcover met Ardolyn cover
64 pagina’s
23,6 x 30,3 cm
Je koopt het boek ‘Wat dieren de hele dag doen’ hier voor €15,99.

Zaterdag

Ook razend populair bij ons thuis is momenteel het boek ‘Zaterdag’. Dat is een totaal ander boek dan het bovengenoemde, maar daarom is het juist zo leuk. Het is namelijk een kijk- en zoekboek. Zelf proberen wij het lezen altijd interactief te maken en te houden. En dit lukt met zo’n boek natuurlijk hartstikke goed.

Over de inhoud: Eindelijk! Het is zaterdag. Geen school! Je mag uitslapen (ahum, behalve bij ons thuis;)). Als je tenminste niet vroeg hoeft te voetballen of een andere sport doet, zoals ballet bij ons thuis. Of als jen iet naar de markt of supermarkt moet om boodschappen te doen. Je gaat een lekker nieuw boek uitzoeken in de bib. Of je duikt in het zwembad. Er is zoveel te doen op zaterdag. Beleef het mee in dit grote kijk- en zoekboek over de fijnste dag van de week! Zo neemt het boek je mee naar het strand, naar het bos, naar de rommelmarkt, naar het museum en nog veel meer.

Je kunt proberen om de mensen en dieren te herkennen, al spelenderwijs natuurlijk. Herken je mensen en dieren? Kijk of je ze kunt vinden in de volgende scène. Van voetballer tot skater en van straattekenend meisje tot kleine verzamelaar, van voorleesjuf tot alle soorten ouders, honden én een mevrouw die graag zeemeermin zou zijn … De oplossingen staan achterin het boek.

Achtergrond info:
Auteur: Saskia Halfmouw
Illustraties: Studio Muti
Taal: Nederlands
ISN: ISBN139789025873776
Hardcover met Ardolyn cover
Afmeting: 10x318x242 mm
Je koopt het boek ‘Zaterdag’ hier voor €14,99.

Ik ben je mama niet

Op een ochtend vindt eekhoorn Otto een groene bol met stekels voor zijn deur. Als die openbarst, komt er een klein, harig wezentje uit. “Mama!’ roept het meteen tegen Otto. Maar Otto is zijn mama niet, en wil dat ook helemaal niet zijn. Hij neemt het hummeltje in huis, voor één nachtje, tot ze de moeder gevonden hebben. Maar dat blijkt veel moeilijker dan gedacht…

Achtergrond info:
Auteur: Marianne Dubuc
Soort: Met illustraties
Taal: Nederlands
Vertaald door: Jacques Dohmen Jacques Dohmen
Afmetingen: 11x249x185 mm
Geschikt voor: 3 jaar
Verschijningsdatum: januari 2018
ISBN139789045121116
Je koopt het boek ‘Ik ben je mama niet’ hier voor €14,99.

Voorleesboot

Welkom in de voorleesboot, wie zijn er allemaal aan boord? Een kleermaker, een danseres en zelfs een astronaut. Allemaal vertellen ze leuke, gekke en grappige versjes, over bijvoorbeeld een nijlpaard met al zijn spullen op zijn rug, een muisje dat wil gaan kamperen en een pauw zonder veren. Af en toe moet de boot even naar de kade, daarna kunnen we weer verder lezen. Voorleesplezier gegarandeerd!

Wij zijn hier thuis altijd fan van boeken waarbij we ook een beetje onze fantasie kunnen gebruiken en die humor en mooie illustraties bevatten. Dit boek heeft het allemaal. Het boek is rijkelijk gevuld met mooie illustraties en echt elke keer dat wij het boek lezen, ontdekken we weer veel nieuw moois. En de personages vertellen korte verhaaltjes waardoor Olivia steeds de aandacht erbij kan houden. Kortom, ook dit boek is een feestje om te lezen!

Achtergrondinfo:
Auteur: Marianne Busser Ron Schroder
Illustrator: Eefje Kuijl
Taal: Nederlands
Afmetingen: 8x227x217 mm
Verschijningsdatum: januari 2018
Druk1: ISBN109048842182
ISBN: 139789048842186

Wij zijn benieuwd of jij ook graag voorleest? En welk boek op dit moment jullie favoriet is thuis? Leuk als je dit met ons wilt delen onder dit bericht of op social media Facebook of Instagram.