Elke maand delen wij boekentips op de blog. Wij zijn zelf dol op lezen, maar ook samen lezen geeft ons veel plezier. En gossie, wat zijn er veel leuke kinderboeken op de markt! Deze delen we dan ook heel graag met je. Zo delen wij ook voor de maand april 2019 weer mega leuke nieuwe boekjes voor de allerkleinsten tot de wat grotere kids. Heel veel leesplezier! 

Boekentips april 2019

Boek 1

Titel: Naar bed, naar bed, zei Duimelotboekentips april

De liefste versjes, liedjes en verhaaltjes voor het slapengaan. Zweef tussen de sterren met Nijntje, ga picknicken met Kikker of vier feest met de Gorgels. Na de slappe lach met Knofje, appeltjes plukken met Ties en Trijntje en lekker knuffelen met Dikkie Dik krijg je vanzelf de mooiste dromen. Met tekst en illustraties van Jet Boeke, Dick Bruna, Annemarie van Haeringen, Mies van Hout, Paul van Loon, Harmen van Straaten, Max Velthuijs en vele anderen.

Een prachtig dik cadeauboek. In vele uitvoeringen uitgebracht en al decennia lang een succes. Wellicht ken je hem nog uit je eigen jeugd? Er staan zoveel leuke, korte verhaaltjes in. Wij laten Olivia elke avond twee verhaaltjes uitkiezen en die lezen we samen. Door de korte verhaaltjes maakt het niet zoveel uit dat ze soms een beetje moe is. Kortom, jeugdsentiment, mooie illustraties en vooral heel veel leesplezier!

Naar bed, naar bed, zei Duimelot – 0-6 jaar. Je koopt hem hier voor €22,50

Boek 2

Titel: Spekkie en Sproetboekentips april

Kinderen die vanaf het eerste begin ontdekken hoe leuk lezen kan zijn, blijven lezen. Hoe ze dat ontdekken? Met spannende detectiveverhalen bijvoorbeeld! Vivian den Hollander kreeg vaak de vraag of ze ook Spekkie en Sproet-avonturen wilde schrijven voor jongere lezers. Daarom is er nu dit boek, waarin onder andere te lezen valt hoe de twee vrienden de smaak te pakken krijgen met speuren, dankzij Spekkies neef Nelson, die bij de politie werkt.

Het Spekkie en Sproet zelfleesboek staat vol met spannende verhalen op AVI-niveau voor beginnende lezers. Dus dit keer hebben we ook aan de iets oudere kindjes gedacht. Ook voor de basisschoolleeftijd zijn er zoveel leuke boekjes. Deze is er zo een die zeker de moeite waard is. Vol spanning blijven de kids geboeid en vastgekluisterd aan het boek. Nu maar hopen dat ze hem niet stiekem ’s nachts gaan willen uitlezen. 😉

Spekkie en Sproet zelfleesboek | Vivian den Hollander | vanaf 6 jaar | Je koopt hem hier voor €14,99.

Boek 3

Titel: Op bezoek bij Kikker thuis!

Welk kind kent het huisje van Kikker niet? Kikker boft, want hij heeft het fijnste huis van de hele wereld! Met Bij Kikker thuis lees je over een fijne dag in het leven van Kikker én kan je zijn huisje in elkaar zetten met de speelset. Bij de set zitten losse figuurtjes van Kikker en zijn vriendjes zodat kinderen de verhaaltjes kunnen naspelen. Het is vroeg in de ochtend en de zon schijnt. Kikker weet het zeker: het wordt een mooie dag! Samen met Beertje maakt hij zijn huis schoon, want hij verwacht zijn vriendjes. Ga op bezoek bij Kikker en zet zijn huisje in elkaar.

Dit is niet alleen een heel leuk boekje, maar ook ontzettend leuk om mee te spelen. Zo zetten wij het huisje in elkaar en speelden wij samen het verhaaltje uit het boek na. Net een soort minitheater, maar dan anders. En die fantasie kon niet ver genoeg gaan. Wat een lees- en speelplezier met Kikker!Elke maand delen wij boekentips over de leuskte kinderboeken. Zo delen wij ook voor de maand april 2019 weer megaleuke nieuwe boekjes.

Bij Kikker thuis – Max Velthuijs – ISBN 978 90 258 7466 7 – € 12,99 – Prentenboek incl. bouwpakket – 3-6 jaar. Je koopt hem hier voor €12,99.

Boek 4

Titel: Kikker is mijn vriendje

Dit is een nieuw knisperboekje van wasbaar materiaal. Alle vriendjes van Kikker komen langs in dit vrolijke boekje dat kleurig kijk- en speelplezier biedt voor de allerkleinsten.

Wij zijn thuis dol op babyboekjes. Toen Olivia net geboren was, las ik al voor. Dus niet alleen voor haar taalontwikkeling waren we goed bezig, we vinden het bovenal gewoon heel leuk. Tegenwoordig zijn deze babyboekjes nog steeds feest. Dan leest zij ze namelijk voor aan het konijn of aan onze poppenfamilie. En niets is leuker dan ook nog even te knisperen. 😉

Kikker is mijn vriendje – Max Velthuijs – Knisperboekje – ISBN 978 90 258 7468 1 – € 7,99 – 0 tot 2 jaar – verschenen: 17 maart 2018. Je koopt hem hier.

Boek 5

Titel: Kikker in het water Elke maand delen wij boekentips over de leuskte kinderboeken. Zo delen wij ook voor de maand april 2019 weer megaleuke nieuwe boekjes.

Dit is een nieuwe uitgave van het badboekje van Kikker. In bad gaan wordt een feestje, spetter en zing mee met Kikker!

Ook in bad gaan als baby was feest. En dan nog een groter feest met een badboekje. En laat ik nou goed nieuws hebben: Kikker heeft een nieuwe uitvoering. Vol met nieuwe avonturen in bad. Succes gegarandeerd!

Kikker in het water – Max Velthuijs – Badboekje – ISBN 978 90 258 7502 2 – € 8,99 – 0 tot 2 jaar – verschenen: 7 maart 2018. Je koopt hem hier.

4 Comments on Boekentips april 2019

  1. Leuk een boekje dat mee in bad kan,dat vind mijn zoontje vast heel leuk

  2. Wat een leuke boekjes! Ik doe graag mee voor het badboekje, onze dame is dol op badderen en boekjes begint te komen, mooie combinatie!

Comments are closed.