Veel kinderen zijn tegenwoordig niet meer weg te slaan bij de televisie, computer, telefoon en tablet. En hoewel ook onze kids zich hier wel eens schuldig aan maken, gaat er wat Kinderfavorites betreft niets boven “ouderwets” vermaak. Eén van de dingen die wij bijvoorbeeld heel graag doen is plaatjes kijken en lezen in kinderboeken met Olivia en Liam. Onder andere de boeken van Deltas vinden wij een echte aanrader als je op zoek bent naar leuke en interactieve kinderboekjes. In dit artikel vertellen we je daarom graag meer over Deltas en hun leuke collectie kinderboeken!

Over Deltas Uitgeverij

Deltas is een uitgeverij dat in 1951 werd opgericht in Vlaanderen. Al vanaf de beginjaren ligt de focus van Deltas op het uitgeven van kinderboeken. Onder andere beroemde verhalen zoals De Rode Ridder, Lassie en Flipper zijn uitgegeven door Deltas. Deltas richt zich bovendien niet alleen op leuk vermaak, maar ook op educatieve en informatieve boeken voor kinderen. Bijvoorbeeld AVI leesboeken en boeken die helpen bij de potjestraining van je kleintje. Sommige van de Deltas boeken zijn zo populair, dat ze in maar liefst 30 talen zijn verschenen! Deltas is hiermee één van de belangrijkste kinderboekenuitgevers van de Benelux.

LEES OOK: De leukste, nieuwste en grappigste kinderboeken van dit moment!

Rondleiding door het assortiment

Om jou even enthousiast te maken over de kinderboeken van Deltas, geven we je graag een kleine rondleiding door het assortiment. Want van leesboekjes tot aan liedjesboeken en leesboeken voor groep 3: bij Deltas vind je het allemaal!Kinderboek Waarom van Deltas | Deltas kinderboeken in de boekenkast

Boekjes voor de allerkleinsten

In de collectie van Deltas vind je een breed assortiment aan boekjes voor de allerkleinsten. Bij Kinderfavorites thuis zijn met name de boekjes over boerderijdieren en dieren erg populair. Stiekem zijn wij zelf bovendien erg gecharmeerd van het boekje over dino’s. We kunnen dus niet wachten tot ook Liam hier interesse in gaat tonen. De boekjes voor de allerkleinsten (verkrijgbaar in allerlei thema’s zoals “ik leer lezen” en diverse kijkboekjes) zijn wat ons betreft onmisbaar in de boekenkast van je kleintje, de perfecte cadeautip of erg leuk om eens te lenen in de bibliotheek.

Kleur- en stickerboeken

Elke keer als we door de Bruna liepen, viel ons oog op de kleur- en stickerboeken van Deltas. Deze stonden opgesteld in een mooie kast en trokken onze aandacht vanwege de mooie vormgeving. Uiteindelijk hebben we dan ook zowel voor Olivia als voor Liam een aantal kleur- en stickerboeken aangeschaft. Deze boekjes zijn verkrijgbaar in allerlei thema’s. Van Cars tot aan Disney, My Little Pony en de manege. Daarnaast zijn de boekjes gerangschikt op leeftijd. Zo vind je snel en eenvoudig een kleur- en stickerboek die past bij de leeftijd én lievelingsfiguurtjes van je kind.

LEES OOK: De leukste interactieve boeken voor kinderen! 

Spelletjes- en doeboeken

De spelletjes- en doeboeken zijn de persoonlijke favoriet van Kinderfavorites. Zo spelen we hier thuis veel in het “doolhovenboek”. Met dit boek oefenen we spelenderwijs de fijne motoriek van Olivia. Daarnaast vinden we de spelletjes- en doeboeken het perfecte alternatief voor gamen op de tablet, computer en telefoon. Extra tip: neem deze kinderboeken mee onderweg. Zo heb je altijd een leuke activiteit binnen handbereik.Boeken van Deltas | Doolhovenboek voor kinderen

Spelenderwijs leren met de educatieve boeken

Tot slot zijn de spelenderwijs leren boeken van Deltas een echte aanrader. Deze boekjes zijn verkrijgbaar in verschillende thema’s zoals klok kijken, Engelse woordjes oefenen, woordjes maken, schrijfspelletjes en leesspelletjes. Afhankelijk van de leeftijd van je kind, vind je snel en eenvoudig een kinderboekje die bij hem of haar past. Met Olivia spelen we momenteel bijvoorbeeld veel met de leesboeken voor groep 3. Hierin oefenen we om woordjes te maken met 3 letters. Super leerzaam en natuurlijk gezellig om samen aan tafel te doen met een kopje thee. We kunnen deze activiteit dan ook aan alle ouders aanbevelen!

Voor meer informatie over de Deltas boeken raden we je aan om hun website te bekijken of naar een boekwinkel bij jou in de buurt te gaan. Wedden dat ook jij en je kind verliefd worden? En heb jij zelf nog goede tips voor leuke kinderboeken? Laat het ons weten in een comment!

 

Bekijk de collectie HIER!