Boekentips november!

Elke maand delen we onze favoriete boeken met jullie bij Kinderfavorites. Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor zijn of haar ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school. Lees daarom snel verder wat voor pareltjes we voor deze maand hebben geselecteerd in de “Boekentips November 2022”. 

Boekentips November 2022

Voor deze maand hebben we voor diverse leeftijden kinderboeken geselecteerd voor de ‘Boekentips November’.

#1 De laatste helden op aarden en het komische kwaad – Max Brallier

De laatste helden op aarde en het kosmische kwaad

Klik op de foto voor meer info!

Wie weet ken je dit grappig boek van de populaire serie op Netflix of het spel op de Nintendo Switch? Maak je met dit boek op voor het ijskoude vierde avontuur van Jack, June, Quint en Dirk.
Dit nieuwe verhaal gaat over de eerste winter na de monster-apocalyps. Jack en zijn vrienden zijn druk bezig met katapult-sleeën, epische sneeuwballengevechten en het voorbereiden van een gruwelijk kerstfeest. Maar dan krijgen ze te maken met een nieuwe slechterik. Dit keer geen monster, maar een mens. En ze heeft het voorzien op Jacks lievelingswapen: de Louisville Schaver! Als de Schaver dan ook écht gestolen wordt, is Jack vastberaden om hem terug te halen. Maar dat zal niet zo makkelijk gaan. Jack en zijn vrienden ontdekken namelijk dat de Louisville Schaver de sleutel is tot een duister plan, dat de hele aarde in gevaar brengt…

#2 Het Van Gogh Mysterie- Jeron Hicks

 

Het Van Gogh Mysterie- Jeron Hicks

 

Klik op de foto voor meer info!

Dit boek is een echte aanrader voor als iemand van het gezin een boekbespreking moet maken. Je kunt er zelfs gratis promotiemateriaal van aanvragen. Hoe leuk?! En dat is nog niet alles. Het boek speelt helemaal in op de actualiteit. In het boek vind je QR codes. Via deze codes kom je uit bij de beroemde schilderijen die Art en Camille bekijken en lees je meer over de kunstwerken. Hiermee trek je ook lezers aan, die snel afgeleid zijn maar toch nieuwsgierig zijn om verder te kijken dat enkel het boek zelf.
Dit spannende verhaal gaat over een jongen die in zijn eentje in een museum zit. Hij kan zich niets herinneren – niet wie hij is, waar hij vandaan komt, of waarom hij uitzonderlijk veel van kunst weet. Dan blijkt dat er mensen achter hem aanzitten. Heel gevaarlijke mensen. En dus moet de jongen op zoek naar zijn verleden, terwijl hij een stokje probeert te steken voor een van de grootste kunstfraudes ooit.

#3 Wat zit er onder mijn bed? – Rosie Greening

Wat zit er onder mijn. bed - zaklampboek

Klik op de foto voor meer info!

Eindelijk! Ook hier thuis zijn we trots bezitter van een tof zaklamp boek. Wij hadden dit al diverse keren voorbij zien komen op internet en was er al zo nieuwsgierig naar. Op een bijzondere manier de interesse wekken van het boek. Liam raakt er niet over uitgesproken en kijkt ernaar uit om ‘ineens’ naar bed te gaan om dit lievelingsboek van dit moment te onderzoeken en te lezen.

Dit leuke boek wordt geadviseerd voor kids vanaf 3 jaar en bevat rijm en spectaculaire lichteffecten.  Ga op zoek met de zaklamp en vindt onder andere een speelgoedmuis onder het bed.

#4 Wie niet weg is, is gezien! – Rachel Brigt

Wie niet weg is, is gezien!

Klik op de foto voor meer info!

Met dit boek krijg je een prachtig prentenboek in handen. Een aanrader om zelf aan te schaffen of om cadeau te doen.

Het verhaal gaat over dat de gemene heer Vos op jacht is en heeft Pieter Konijn een geweldig idee om hem te slim af te zijn! Zal Pieters uitvinding hem en zijn vrienden echt helpen? Of verandert een potje verstoppertje straks in een gevaarlijk soort tikkertje? Klik op bovenstaande link om meer info over dit boek te lezen!