Elke maand delen we onze favoriete boeken met jullie bij Kinderfavorites. Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor zijn of haar ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school. Lees daarom snel verder wat voor pareltjes we voor deze maand hebben geselecteerd in de “Boekentips Juni 2021”.

Boekentips Juni 2021

Voor deze maand hebben we voor diverse leeftijden kinderboeken geselecteerd voor de ‘Boekentips Juni’. En ook een tof doeboek voor fans van de ruimte mag niet ontbreken.

Boekentips juni 2021 #1 Het leven van een loser kopje-onder van Jef Kinney

Het leven van een loser | Kinderboekentips in de boekentips juni

Je koopt het leven van een loser HIER!

De familie Botermans strandt op een camperpark. Daar slaat de vakantiestemming om: een epische wolkbreuk en stijgend water… Gaat Bram kopje-onder?
Kopje-onder is deel 15 in de megasuccesvolle en supergrappige serie Het leven van een Loser van Jeff Kinney. Voor jongens en meiden van 8 jaar en ouder. Supergrappig vertaald door Hanneke Majoor.
Op zoek naar avontuur reist de familie Botermans met de camper door het land. Maar wanneer ze stranden op een camperpark, niet echt een zomerparadijs, slaat de vakantiestemming om: een epische wolkbreuk en stijgend water… dat wordt pompen of verzuipen! Is de vakantie nog te redden, of wordt dit een nieuw dieptepunt? Gaat Bram kopje-onder?

OOK LEUK: Boekentips mei!

Boekentips juni #2 Café de laatste druppel van Nicki Thornton

Cafe de laatste druppel | Boekentips juni

Je koopt het Café van de laatste druppel HIER!

Sep gaat bij een magiër in de leer en dat is hard nodig, want tot nu toe pakken Seps toverkunsten rampzalig uit. Maar al snel ontdekt Sep dat dit een heel slecht moment is…
Café De laatste druppel is het derde spannende deel in de Sep Seti-trilogie van Nicki Thornton. Een magische whodunit, geschikt voor jonge detectives van 9 jaar en ouder.
Eindelijk bereikt Sep de magische stad. Hij hoopt er zijn toverkunsten te verbeteren, want die pakken tot nu toe rampzalig uit. Maar al snel ontdekt Sep dat dit een heel slecht moment is; er is een tovenaar levensgevaarlijk bedreigd. Is het een ongeluk, een uit de hand gelopen grap, of heeft iemand duistere bedoelingen? Sep moet al zijn denk- en toverkracht inschakelen om de waarheid te achterhalen.

Boekentips juni #3 Van boswachter tot Youtuber van Arwen Kleyngeld

Van boswachter tot Youtuber | Kinderboekentips

Je koopt Van boswachter tot Youtuber HIER!

Wat moet je doen om illusionist te worden? En hoe is het om een stuntman te zijn? In Van boswachter tot YouTuber staan zo’n 25 interviews met mensen met een droomberoep. Ze vertellen welke opleiding je voor hun beroep nodig hebt, wat hun baan inhoudt en wat er zo leuk (en minder leuk) aan is. Ze geven slimme tips en verklappen hun geheimen.
De vrolijke illustraties van Marijke Klompmaker en de luchtige toon van Arwen Kleyngeld benadrukken hoe leuk werk kan zijn, maar de schrijvers geven ook realistische tips. Zo zet dit boek kinderen aan het denken over hun toekomstdromen en
talenten.

Boekentips juni #4 Gevonden van Oliver Jeffers

Gevonden van Oliver Jeffers | Kinderboekentips

Je koopt het boek gevonden HIER!

Wellicht komt de auteur Oliver Jeffers je ergens bekend voor. Dat kan heel goed kloppen. Deze hebben wij namelijk al eerder uitgelicht en is ook bekend van het boek ‘De krijtjes’. In Gevonden gaat het over een jongen vindt een pinguïn voor zijn deur. Hij vermoedt dat deze verdwaald is en probeert hem naar huis te brengen.
Gevonden is een prachtig prentenboek van een van de grootste kunstenaars van deze tijd: Oliver Jeffers. Wat moet een jongen doen als er plots een pinguïn voor zijn deur staat? Uitvinden waar die vandaan komt natuurlijk, en hem dan terugbrengen. De reis naar de Zuidpool is lang en moeilijk, maar ze komen gelukkig goed aan. Op de terugreis realiseert de jongen zich echter pas goed wat hij heeft achtergelaten…

Boekentips juni #5 André Kuipers en de kleine astronauten doeboek

Andre Kuipers en de kleine astronauten | doeboek in de kinderboekentips

Je koopt het doeboek HIER!

Dit boek van André Kuipers is een doeboek voor kinderen van vijf tot acht jaar ongeveer. Hier komen wetenschap en techniek voor jonge kinderen samen. Met behulp van dit doeboek van André Kuipers leren kinderen alles over de ruimte. Dit doeboek voor alle jonge astronauten staat vol met leuke taal- en rekenpuzzels, verhaaltjes, testen, moppen en raadsels, knutsels en wist-je-datjes. Spelenderwijs oefenen ze zo met taal & lezen, spelling, rekenen en schrijven. De creatieve puzzels prikkelen de fantasie.