Elke maand delen we onze favoriete boeken met jullie bij Kinderfavorites. Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor de ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school. Lees daarom snel verder wat voor pareltjes we voor deze maand hebben geselecteerd in de “Boekentips Augustus”.

Boekentips Augustus

Voor deze maand hebben we voor diverse leeftijden kinderboeken geselecteerd voor de ‘Boekentips Augustus’.

Boekentips #1 De zon op je bol van Michael Holland FLS

De zon op je bol | Kinderboekentips

(Klik op de foto voor meer info)

Als je mij vraagt waar ik blij van word, krijg je steevast het antwoord ’thee en bloemen’. Misschien cliché maar komt uit het hart. Dit boek gaat over die tweede liefde, namelijk onder andere bloemen. Ze zitten in je ontbijt, in je kleren, in dit boek en je poetst er zelfs je tanden mee; planten en bloemen zijn echt overal. En ze zijn fantastisch. We hebben ze nodig om te kunnen ademen en eten. Planten zijn onmisbaar in ons dagelijks leven. In dit boek ontdek je hoe alles in de natuur met elkaar samenwerkt om plant, dier en mens in leven te houden. Ook ga je zelf aan de slag met allerlei DIY-projecten. Maak een minikas van een fles en maak van gebruikte producten je eigen tuin.

Boekentips #2 Het Grote Rif van Helen Scales en Lisk Feng

Het grote Rif

(Klik op de foto van meer info)

In de wateren tussen Australië en de Grote Oceaan groeit een beroemd rif. Vissen zwemmen tussen de kleurrijke koralen, octopussen schuilen in donkere spleten en haaien patrouilleren in het heldere water daarboven. Welkom op het Groot Barrièrerif. In dit prachtige boek ontdek je de planten en dieren die in deze uitgestrekte onderwaterschatkamer leven. Ontmoet de wetenschappers die dit gebied hebben bestudeerd en leer over de geschiedenis en cultuur van de Aboriginals, die al duizenden jaren rond dit natuurwonder leven.

OOK LEUK: Boekentips juli! 

Boekentips #3 Wie doet wat? van Owen Davey

Wie doet wat?

(Klik op de foto voor meer info)

In dit boek heeft Owen Davey een beroepenbijbel voor de kleintjes samengesteld. Van klusjesvrouw tot profbokser: je kunt het allemaal worden. Davey vertelt je wat je ervoor nodig hebt. Hoe je er ook uitziet, of je nu een meisje of een jongen bent: jij kunt alles worden wat je wil. Lekker groot kijkboek met uiteenlopende beroepen
duidelijk en overzichtelijk ontdekken wat je allemaal kunt worden. Ook voor Liam, nu 2 jaar, is dit hartstikke leuk om lekker interactief te maken. Kortom, voor vele leeftijden een aanrader!

De kinderboeken van Stip

Stip is een ondeugende, grappige en lieve Shetlandpony vol met stippen. Hij is kampioen ontsnappen en door de modder rollen, en is altijd in voor een avontuur (en een lekker hapje). Stip bestaat echt. Kom je hem een keer knuffelen bij Avonturenboerderij Molenwaard?

Boekentips Augustus #4 Stip – Pony op avontuur

Stip - Pony op avontuur

(Klik op de foto voor meer info)

Dit boek is een vrolijk verhaal voor echte pony- en paardenfans! Niet ver van Emma’s nieuwe huis staat een pony. Helemaal alleen in een weiland bij een vervallen boerderij. Hij zit onder de modder. Emma weet niet veel van paarden, maar ze ziet wel dat deze pony een vriend kan gebruiken. Ze noemt hem Stip.
Maar… van wie is Stip eigenlijk? En waar is zijn baasje? Samen met Mads, een jongen uit de buurt, gaat Emma op zoek.

Boekentips #5 Stip – Ponyhandboek

Stip - Het ponyhandboek

(Klik op de foto voor meer info)

In dit vrolijke handboek laat Stip zien hoe je een pony het beste kunt borstelen, hoe je zijn manen en staart kunt invlechten en zijn hoeven verzorgt. Leer paardentaal en ontdek hoe je een goede band met je pony krijgt.
Weet jij al hoe je een pony wast of de stal uitmest? Of hoe je een paardenknoop maakt? En ken je de eerste stappen om te leren paardrijden?
Dit ponyhandboek is perfect voor echte pony- en paardenfans, boordevol leuke tips, duidelijke stap-voor-stapfoto’s met Stip en DIY-opdrachten voor jou en je lievelingspony.

Boekentips #6 Stip – Vriendenboek

Stip - Vriendenboek

(Klik op de foto voor meer info)

Dit vrolijke vriendenboek boordevol leuke vragen is speciaal gemaakt voor alle kinderen die van pony’s en paarden houden. Vraag of je vrienden, vriendinnen of klasgenoten iets over zichzelf willen schrijven en een foto inplakken. Een boek om voor altijd te bewaren!
Uniek: dit vriendenboek bevat afwisselende vragen, zodat het leuk is voor je paardenvrienden én voor je niet-paardenvrienden.