De zomervakantie komt eraan en ook de avonden van lekker buiten zitten nemen in veelvoud toe. Voor ons een heerlijk moment om er een goed boek bij te pakken als de kids op bed liggen. Er zijn een prachtige spannende verhalen uitgebracht die ik graag met je deel. Lees daarom snel verder voor de beste thrillers.

De beste thrillers van de zomer 2022

Een ultiem momentje van ontspannen noemen bij het lezen van een mooi boek ook wel thuis. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Het is heerlijk om helemaal op te gaan in een verhaal en even aan de dagelijkse drukte of sleur te ontsnappen. Iedere maand delen wij onze favoriete kinderboeken in de “Maandelijkse boekentips voor kids”. Maar ook voor ons volwassenen zijn er veel pareltjes. Wij delen de beste thrillers van de zomer 2021 met je in dit artikel.

Beste thrillers #1 Hoogzomer van Faber & Pedersen

Hoogzomer van Faber & Pedersen | Beste thrillers voor de zomer

Je koopt Hoogzomer HIER!

We trappen af met een thriller die vanaf bladzijde 1 onze volle aandacht had en wat zat ik ‘in’ dit verhaal. Inspecteur Martin Juncker is verbitterd over zijn degradatie naar een klein politiebureau in het saaie provinciestadje Sandsted. Maar heel lang heeft hij niet om daarbij stil te staan, aangezien er een advocaat vermoord wordt in het stadspark en híj het onderzoek moet leiden. In Kopenhagen onderzoekt journaliste Charlotte Junckersen een anonieme tip: de terroristische aanslag die een paar maanden eerder plaatsvond, had wellicht voorkomen kunnen worden. Haar man, Martin Juncker, weigert zich erover uit te laten uit angst dat hun levens in gevaar komen. Rechercheur Signe Kristiansen, Junckers voormalige partner, is wel bereid om de zaak verder te onderzoeken, maar heeft haar handen vol aan enkele privézaken. Als er echter een onthoofd lichaam wordt aangetroffen en er een verband lijkt te zijn met de aanslag, bijt Signe zich alsnog vast in het onderzoek. Het was al warm in Kopenhagen, maar de zomer wordt nog broeieriger…

Beste thrillers #2 De Studente van Tess Gerritsen en Gary Braver

De studente van Tess Gerritsen en Gary Braver | Beste thrillers voor de zomer

Je koopt De studente HIER!

De volgende thriller in de tips voor “beste thrillers” is “De Studente”. Deze boektopper is geschreven door de Chinees-Amerikaanse Tess Gerritsen. Deze van origine internist is na de geboorte van haar eerste kind begonnen met schrijven. En inmiddels heeft zij al ruim 25 thrillers op haar naam staan.  Deze thriller gaat over een sexy moordmysterie van Tess Gerritsen en de veelgeprezen thrillerschrijver Gary Braver over een roekeloze affaire en gevaarlijke geheimen.
Taryn Moore is jong, mooi en briljant… Waarom zou ze zelfmoord plegen? Wanneer rechercheur Frankie Loomis de fatale duik van het balkon onderzoekt, denkt ze dat er meer aan de hand is. Haar vermoedens worden versterkt na de autopsie: de studente was zwanger. Het kan reden genoeg zijn voor zelfmoord – of een motief voor moord.
Voor professor Jack Dorian was Taryn de ultieme fantasie: intelligent, innemend en verboden terrein. Maar Taryn kende ook een donkere kant, een gevaarlijke kant die degenen van wie ze hield bedreigde – inclusief Jack. En nu ze dood is, zijn de problemen nog maar net begonnen.
Nadat Frankie een schat aan smerige geheimen ontdekt, vermoedt ze dat Jack de waarheid kent. Hij maakt zich schuldig aan bedrog, maar is hij in staat tot moord?

Beste thrillers #3 Geen spat veranderd van Sophie Hannah

Geen spat veranderd van Sophie Hannah | Beste thrillers voor volwassenen

Je koopt Geen spat veranderd HIER!

Ook deze thriller is geschreven door een veelgeprezen thrillerauteur, Sophie Hannah. Een fascinerend en duister mysterie over Beth. Wanneer Beth stiekem langs het huis van een vriendin van vroeger rijdt, ziet ze iets wat ze niet van zich af kan schudden. De laatste keer dat ze haar voormalig beste vriendin en haar kinderen zag was twaalf jaar geleden, maar nu ze haar na al die tijd weer ziet, blijkt er iets heel erg mis te zijn. Flora ziet er uit zoals Beth had verwacht: 12 jaar ouder. Het probleem zijn haar kinderen. Hoe kunnen Thomas en Emily er precies uit zien als toen? De drie- en vijfjarige lijken geen dag ouder dan de keer dat Beth ze voor het laatst heeft gezien..

Beste thrillers #4 De minister van Hans Faber

De minister van Hans Faber | Beste thriller van de zomer 2021

Je koopt De minister HIER!

Ook dit is een bloedstollende thriller die heel lekker wegleest. Zo heb ik hem ondanks de bijna 400 pagina’s in drie dagen uitgelezen. Het boek gaat over een jonge politicus Jan de Reuver die voor de duvel niet bang is. Als een collega hem vraagt te bemiddelen bij de bezetting van een varkensstal in Markelose Broek aarzelt hij geen moment en gaat hij met een delegatie van Meat is Murder in gesprek. Na zijn daadkrachtige optreden wordt de stal ontruimd en worden de activisten opgepakt. De media zijn lyrisch over zijn optreden en zijn carrière raakt verder in de lift.
Vince van Zandt heeft niks op met activisten, maar raakt geïnteresseerd als het lichaam van een jonge activiste wordt gevonden. Zeker als ze door geweld om het leven gekomen lijkt…

Beste thrillers #5 Iedereen liegt van Camilla Grebe

Iedereen liegt van Camilla Grebe | Tips voor thrillers

Je koopt Iedereen liegt HIER!

Deze thriller kreeg onder andere als recensie ‘Verrassend, ontroerend en gruwelijk. Zo hoort een thriller te zijn’. Ik sluit mij hier volledig bij aan. Ik zat er vanaf de eerste bladzijde helemaal in. Wat gaaf geschreven! Het is een perfecte thriller over een gezin in verval Maria Foukara leidt een gelukkig leven met haar zoon, en sinds kort met haar geweldige nieuwe liefde Samir en zijn tienerdochter Yasmin. Als op een koude decembernacht Yasmin ineens spoorloos verdwijnt, denkt de politie in eerste instantie aan zelfmoord. Maria weet niet goed wat ze met de situatie aan moet. Haar stiefdochter was niet makkelijk, maar was dat niet gewoon de puberteit? Hoe kan ze zomaar zijn verdwenen?
Wanneer Samir wordt opgepakt op verdenking van moord op zijn dochter, is Maria totaal van slag. Heeft Samir zijn dochter uit eerwraak vermoord? Getuigen vertellen dat Yasmin slachtoffer zou zijn van lichamelijk misbruik, en langzaam ontstaan twijfels bij Maria of de dood van Yasmins moeder en zus, jaren geleden, werkelijk het gevolg van een auto-ongeluk was. De grote vraag rijst “Is Samir niet de liefhebbende echtgenoot en vader die Maria dacht dat hij was, maar een gewelddadige man die het niet kon verdragen dat zijn dochter verkering met een Zweedse jongen had? Gewelddadig genoeg om een moord te plegen?”