Samen met je kindje lezen of plaatjes kijken in een kinderboek is niet alleen erg gezellig, het is nog leerzaam voor ook. Daarom lichten wij in deze rubriek iedere maand de leukste voorleesboeken uit die niet mogen ontbreken in de boekenkast van je kleine boekenwurm. Ook in december zijn we op zoek gegaan en zetten we onze favorieten graag voor je op een rij in de ‘Boekentips December’. Zo hebben we een onder andere een spannend boek over Top Bob geselecteerd, maar ook de titel ‘Waarom klimt een kat in de gordijnen’ trok onze aandacht. Kortom, snel verder lezen!

Voorleesboeken

Deze maand hebben we maar liefst 10 boeken voor je geselecteerd in de Boekentips December. Spannend boeken, de eerste boekjes voor baby’s, aanraders om zelf te laten lezen, alles komt aan bod!

Mijn eerste Kikkerboek

(Klik op de foto voor meer info)

De boekjes van Kikker zijn hier thuis vanaf begin af aan een groot succes. En het leuke vonden wij dan ook dat er ook een boekje uitkwam voor de allerkleinsten. Ook Liam is net zo enthousiast als ons. Lekker stevig karton, duidelijke illustraties van de dierenvriendjes die we inmiddels vaker terugzien in deze boekjes, felle en aansprekende kleuren, en niet te vergeten een leuke schrijfstijl. Wat ons betreft een mooie aanvulling voor de boekenkast. En dit boekje is ook nog eens mooi geprijsd.

Guinness book of record‘

(Klik op de foto voor meer info)

Wie ons actief volgt op social media heeft dit boek al eerder bij ons voorbij zien komen. We zijn hier thuis nog altijd laaiend enthousiast en vonden het daarom een must om hem nog mee te nemen in de ‘Boekentips December’. Je ontdekt ook in deze editie de wereld om je heen’. Het allerbeste cadeauboek voor het hele gezin wat ons betreft. Liam bladert erin, Olivia kijkt plaatjes en stelt veel vragen. Ikzelf zoek dingen op vrouwen en laat mij verbazen en verrassen en Regan richt zich vooral op de mannelijke records zoals tattoos, auto’s en snelle dieren. Succes verzekerd dus! We zien in deze editie verbluffende en illustere recordhouders en ontdek hoe zij de top bereikten. De compleet nieuwe editie 2021 bevat duizenden verbluffende records en barst uit zijn voegen van de sublieme foto’s. ‘Ontdek het heelal’ staat centraal in deze editie. De vormgeving ondersteunt het thema met kaarten, loupes en een spectaculaire augmented reality; er valt ongelooflijk veel te ontdekken. Daarnaast besteedt het boek uitgebreid aandacht aan gaming en videogames. Het allerbeste cadeauboek voor het hele gezin. Succes verzekerd!

LEES OOK: Het Guinness Book of Worlds Records 2020!

Top Bob – De grote ontsnapping

(Klik op de foto voor meer info)

Humoristisch avontuur over een onhandige superhond, geschreven en getekend door Harmen van Straaten. Om zelf te lezen vanaf 7 jaar. Yes.. Dat is Olivia volgend jaar en ligt daarmee al een boekentopper voor haar klaar! De baasjes van Bob pakken hun koffers. Bob weet wat dat betekent: vakantie! Maar dan stoppen zijn baasjes bij een groot hek. Bob snapt al snel hoe het zit. Ze sturen hem naar een hondenpension (of beter gezegd: gevangenis), terwijl ze zelf lekker op vakantie gaan. Daar lijkt de gemene hondenverzorgster verdacht veel op de postbode. Dat kan geen toeval zijn! Zeker niet wanneer al Bobs hondenvrienden uit de straat ook in het pension belanden, en alle huizen uit de straat dus onbewaakt zijn… Bob weet wat hem te doen staat, want hij is niet voor niets Top Bob, de reddende hond! Een grappig avontuur voor jonge lezers over een dappere maar niet altijd handige superhond.

Poeperdje krijgt een potje

(Klik op de foto voor meer info)

Dit boek is een aanrader voor de ouders en kinderen die starten met ‘potjesstraining’. Poeperdje krijgt van zijn lieve oma Knorremans een heel mooi cadeau: een potje met een roos! Vol enthousiasme wordt dit unieke cadeau gepresenteerd. En dan gaat hij zitten op het potje… Het duurt misschien even, maar uiteindelijk lukt het hem! Lukt het jouw kindje ook? Dit boekje wordt geleverd met zindelijkheidsstickers en een beloningskaart. Hartstikke leuk dus om direct mee aan de slag te gaan!

Van rare ridders tot vechtende vikingen

(Klik op de foto voor meer info)

Ben je op zoek naar een leuk en leerzaam boek? Dan zit je bij dit boek helemaal goed. Want heb jij ook weleens terug in de tijd willen gaan met een tijdmachine? Zeggen jouw ouders soms ook dat vroeger alles leuker was? Heb jij ooit gehoord hoe de Romeinen poepten? En wist je al dat buskruit bij toeval werd uitgevonden? Je leest er álles over in Van rare ridders tot vechtende Vikingen!

Bibi & Lula door Patty Brard

Dit feestelijk boekje is een aanrader voor deze periode, maar ook zeker voor in het voorjaar. Hij is geschreven door niemand minder dan Patty Brard. Bibi en Lulu, haar eigen hondjes, wonen met hun papa en mama in Nederland. Al twaalfenhalf jaar! Maar ze hebben ook een heerlijk huisje op het Spaanse eiland Ibiza, waar de zon iedere dag schijnt. Als ze daar weer een keertje op vakantie zijn, ontmoeten ze twee héél bijzondere vrienden: Panterpoes en zijn Spaanse oma Juanita. Ze maken samen veel plezier.
Dan is de vakantie voorbij en moeten Bibi en Lulu met hun baasjes terug naar Nederland. Daar gaan ze een groot feest vieren, waar ze veel zin in hebben! Maar ze moeten wel afscheid nemen van hun nieuwe vrienden, en dát is best lastig.
Als Bibi en Lulu weer in Nederland zijn en het de ochtend van het feest is, gebeurt er iets waar ze nooit van hadden kunnen dromen… En leuk om tot slot te delen, dit boek begint en eindigt met een vrolijk liedje om mee te zingen.

Dikke vriendjes durven alles

(Klik op de foto voor meer info)

Dit prachtige prentenboek is speciaal geschreven voor stoere peuters en kleuters. “Een feestje om samen te lezen”, noemde Olivia het. Ook de illustraties zijn een feestje om te bewonderen. Het boek gaat over twee kleine hamsters die er samen op uit trekken. En ze dagen elkaar uit. ‘Jij eerst.’ ‘Nee jíj!’ Gelukkig weten ze bij alle uitdagingen waar hun grens ligt. Ze moeten niets, ze mogen alles. Vrolijk kibbelend hebben ze een heerlijke dag. Warm van de zon vallen ze in slaap. Dan valt de schemering in en ritselt er iets. ‘Hellup!’ Het is papa die hen zó heeft gemist. De dikke vriendjes gaan graag met hem mee terug naar huis. Op zijn rug natuurlijk. ‘Ik mag voor!’ ‘Nee, ík!’