Elke week deelt een leuke mama haar ervaringen op de blog omtrent het moederschap. Deze week deelt Francine haar ervaringen. Zo is zij perfect op de hoogte van de allerleukste shops en deelt zij graag hun lievelingsgerecht en tips voor toekomstige mama’s.

Zij stelt zich eerst graag aan ons voor op de blog.

Even voorstellen: mom Francine

Ik ben Francine, 23 jaar en getrouwd met Wilco. Wij zijn enorme trotse ouders van Dave, hij is 1 jaar, wat een heerlijke leeftijd. Wij wonen in Waddinxveen, in een fijne nieuwbouwwijk met inmiddels overal vriendjes en vriendinnetjes voor Dave om mee te spelen. Ons huis hebben we ongeveer 4 jaar geleden casco laten opleveren en door Wilco helemaal naar onze wensen afgemaakt. Wilco werkt in de bouw en gaat binnenkort voor zichzelf beginnen, helemaal te gek! Ik ben secretaresse/personal assistent bij een accountantskantoor in Bodegraven.

Favoriete shop

Hihi, dat is lastig! Mogen het er meer zijn? Huusjekids voor alle accessoires en meer. Believemode.nl, de stofjes en pasvorm zijn te gek en het blijft super lang mooi. De meeste kleding (shirts) zijn van 100% katoen maar ik hou ervan als er nog een beetje Elastan in zit, dat zit veel fijner en helemaal voor Dave en zijn heerlijke spekkies. En natuurlijk H&M, daar hebben ze zulke stoere broekjes, ik koop ze zelfs al een maatje groter want ze zijn altijd snel uitverkocht. En ik hou van shops waar ze meerdere merkjes hebben! Bijvoorbeeld Mini’s Only, Dimples nd Cheeks en Toddlers and Tees.

Onmisbaar item voor elke baby

Dat is de Sleepyhead Benelux. Om veilig samen te slapen en ik vond het ook geweldig dat je hem overal mee naar toe kan nemen. Zo heeft je kleintje altijd zijn eigen bedje bij zich, waar je ook bent, ideaal! Ze zijn best prijzig maar ik vind het een aanrader!Francine

Standaard mee in de tas

Vette doekjes en een flesje drinken. Dave is een smeerpoets, de doekjes zijn niet aan te slepen bij ons! En het flesje drinken omdat hij in de auto altijd het meeste drinkt, dan gaat hij er heerlijk voor zitten.

Lievelingspeeltje

Dat was eigenlijk alles wat geen echt speelgoed is. Hij vond het veel leuker om met een leeg pak drinken of sleutels te spelen. Tegenwoordig is zijn knuffel ‘Mouse’ favoriet en autootjes met geluidjes en lichtjes.Francine

Eerste hapje

Dat was op mijn eerste verjaardag als mama, Dave was toen precies 4 maanden. Hij at meteen een half potje Olvarit banaan op. En hij is altijd een grote eter gebleven.

Favoriete uitstapje

Naar het strand! Daar genieten wij zo van. Dave is helemaal in zijn element en begint meteen als een hondje te graven en zijn haar onder te gooien :). Zo heerlijk om te zien dat hij daar zo van geniet. Als we weer naar huis gaan levert dat altijd hele dikke tranen op.

Lievelingsgerecht

Dat is de pasta uit het MyKillerBodyMotivation boek van Fajah Lourens. Dave at al snel met de pot mee, en ik deed weer is een poging om af te vallen. Nou, hij at zijn vingers er bij op! Nu staan er altijd een aantal bakjes in de vriezer voor gevalletjes zoals ‘papa en mama eten patat maar ik vind dat mijn kind wel gezond moet eten’.Francine

Tips voor toekomstige mama’s

Volg je hart, jij alleen weet wat het beste is voor jullie! En je hoeft het niet alleen te doen. Dave heeft 2 maanden lang non-stop gehuild, hij sliep alleen ’s nachts een paar uur. Overdag liep ik de hele dag rondjes, dan werd hij ietsje rustiger. Ik wilde alles zelf doen, ik was tenslotte zijn mama en als hij dan heel eventjes ergens anders was, kon ik het nog niet loslaten. Achteraf gezien had ik alle hulp aan moeten grijpen om zelf een beetje tot rust te komen. En ohja, er is een huilpoli in het ziekenhuis, wist ik ook niet. Anders had ik daar al na 2 weken aan de balie gestaan (denk ik ?).

Wil je meer over ons weten? Of gezellig verder kletsen? Stuur me een DM via Instagram (francine.kooiman)

 

Fotocredits: Francine