Het is weer vrijdag en dat betekent een Q&A met een leuke mom (to be). Deze week deelt Daisy haar ervaringen omtrent de zwangerschap. Van een heerlijke babymoon tot aan de zwangerschapskwaaltjes en de liefde waarmee zij en haar partner uitkijken om hun baby straks in de armen te kunnen sluiten. 

Daisy stelt zich eerst graag aan ons voor.

Q&A met mom Daisy

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Mijn naam is Daisy Meinesz – van Teeffelen en ik ben geboren in Amsterdam. Een echte Amsterdamse in hart en nieren, maar wel verhuisd voor haar grote liefde naar Voorburg. Mijn man inmiddels, is Jan-Willem Meinesz. 44 jaar  Samen hebben wij 2 Maincoons (onze andere grote liefdes) Beau & Igi. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als accountmanager en verkoop ik verpakkingen. Een andere passie van mij.Q&A met mom Daisy

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Als ik moet kiezen, dan toch de Bijenkorf. Uren ronddwalen in het warenhuis of in de webshop.

De zwangerschap

Hoe gaat je zwangerschap?
De 1e 3 maanden waren zwaar, maar daarna 3 super maanden gehad. Ik had wel een aantal medische indicaties voor extra onderzoek, maar de uitkomst was uiteindelijk goed. Onder andere ben ik geboren met Spina Bifida Oculta, dit is een open ruggetje wat niet zichtbaar is aan de buitenkant. Kan je prima mee leven, alleen voor een ruggenprik kan het gevaarlijk zijn. Na een MRI scan bleek mijn merg niet doorgegroeid te zijn en kan ik op een natuurlijke manier bevallen. Update: week 34: ik voel me super! 6 kilo eraan. Alleen moet 6-8 x per nacht plassen. Heel vermoeiend.

Voorbereiding op bevalling

Hoe bereid je je voor op de bevalling?
Wij zijn samen bij een dame in Pijnacker geweest die dmv een speciale ademhalingstechniek mij/ons door de bevalling heen leert.
Hoe kan ik het kindje goed laten indalen? Hoe moet ik persen? Wat kan JW doen? Etc.daisy
 Verder doe ik alles stap voor stap. Dingen afwerken zoals mijn werk, alle aankopen en de zaken die geregeld moeten worden voor de komst van de kleine meid. Van elke stap probeer ik te genieten, want de tijd gaat zo snel.
Nu heerlijk in Ibiza. Hoofd legen en samen met JW keuvelen in de stadjes, op het strand en in mooie restaurants. Elke dag… fantaseren wij over hoe alles zal zijn straks.

Uitzetlijst

Werk je met een uitzetlijst?
Nee ik heb alle lijstjes na 3 maanden laten vallen.daisy
Weet je het geslacht en waarom heb je ervoor gekozen om dit wel of niet te horen?
Het wordt een meisje!! Helemaal super.
Wij waren het direct erover eens dat dingen makkelijk moeten zijn. Ik kan ook echt niet mijn mond houden over dit soort dingen/geheimen, dus hebben dit gelijk gedeeld met iedereen.
Verder waren wij TE nieuwsgierig.daisy

Verandering

Is er iets veranderd tijdens je zwangerschap? Denk bijvoorbeeld aan gedrag, smaak, etc.
Weinig last van mijn hormoonbuien. Alleen aan het begin donkere wolken, maar die negeerde ik. Verder is mijn eetlust is wel anders. Rauw vlees kan ik bijna niet aan zien en eten met tegenzin. Verder heb ik af en toe last van een suikerrush van een ijsje.
De liefdesbaby van Daisy

Mijn droom “een Liefdesbaby”! Die is uitgekomen, maar wat verder als je dan zwanger bent, want je bent niet alleen zwanger, maar samen. Dat maakt het nog mooier. Door Jan-Willem namen de hormonen niet de overhand in de eerste 3 maanden. Hij hielp mij elke dag met kleine dingen, waardoor er samen met z’n 3 al snel een band ontstond. Mijn hoofd continu vol met lijstjes wat ik allemaal moest doen, niet kunnen slapen ervan, ik werd gek van mijzelf. Ik kan altijd heel goed tegen een ander zeggen: loslaten! Nu moest ik hetzelf doen, JW hielp mij daarbij, ‘”Het komt allemaal goed lieverd”, hoorde ik hem elke dag zeggen.Q&A met mom Daisy

Van elke beweging, moment, gevoel en stap geniet ik. Alle beslissingen nemen wij samen, waardoor wij het samen ook echt beleven en ook voelen. “Petite” is een hele lieve baby in mijn buik. Af en toe zet ze haar kontje op als ik mij te druk maak, maar dat mag van mij, ik weet precies waarom zij dit doet! Door mijn zwangerschap heb ik weer op een andere manier leren luisteren naar mijn lichaam. Wat heb ik nodig? Waarom heb ik het nodig? Nu voornamelijk liefde en rust, zeg ik al luisterend naar een paar vogeltjes en het klepperen van schelpjes van een dromenvanger in de natuur van Ibiza. Mijn droom ligt nu naast mij en zit in mijn buik. Wat een wonderlijk en rijk gevoel.

Geregistreerd partnerschap

Deze week zijn wij geregistreerd als partners. Waarom doe je zoiets, wij, omdat wij één familie willen zijn. De meeste mensen geven je als lieve boodschap mee. “Geniet nog maar van jullie laatste vakantie met zn 2, straks is het afgelopen”, wij, hebben haar al meegenomen. Petite hoort bij onze familie en gaan met zn 3 het avontuur aan.Q&A daisy

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Je bent niet alleen zwanger, zorg ervoor dat je partner het ook helemaal meebeleefd. Het helpt jou door alle soorten periodes heen en maakt jullie samen sterk en klaar voor de toekomst.

 

Fotocredits: Daisy