Ik kijk uit over een azuurblauwe zee, neem een slok van mijn wijn en dommel weg. Dit is optimaal genieten! Een week lang hoef ik geen “mama”! te horen, kinderen naar school te brengen, sokken van manlief of rondslingerende tassen en jassen van de kids op te ruimen, broodtrommeltjes te vullen of discussies te hebben. Deze week is voor mezelf, oftewel ME-TIME! 

FICTIE OF REALITEIT?

Een alinea uit een roman? Nee hoor, realiteit. Ik word wakker wanneer IK wakker wil worden, lees een boek wanneer ik daar zin in, ruim enkel mijn eigen rotzooi op en hoef helemaal niets voor een ander te doen. Enkel voor mezelf.

DE BATTERIJ LEEG

Iedereen die kinderen heeft en wellicht nog een baan ernaast zal kunnen beamen hoe druk dit veelal is. Je moet je aandacht verdelen over het huishouden, je partner, de kinderen, je werk, sport, vrienden/vriendinnen en ga zo maar door. Tenminste, bij mij ziet het er zo uit. En begrijp mij niet verkeerd; ik vind dat ik een heel leuk leven heb en doe dit alles dan ook (meestal) met alle liefde en plezier, maar soms is gewoon mijn energie op; de batterij leeg.

KORT LONTJE

En dan komen er steeds meer ergernissen, irritaties en heb ik een kort lontje dat regelmatig ontvlamt! En daar word niemand beter van! Man en kinderen niet, maar ook ik zelf niet. Ik ben dan even niet meer zo’n leuke moeder en vriendin. Dus dan is het tijd om bij te tanken.

ME-TIME

Minimaal 1x per jaar heb ik dit nodig en gun ik mezelf dit. Bij mij valt dit onder de noemer: ‘goed voor jezelf zorgen!’ Oftewel; helemaal tot mezelf komen en even niet voor een ander hoeven zorgen.

Na deze week ben ik weer helemaal opgeladen om het geroep om mama aan te kunnen (mits het niet te vaak is, haha), met liefde de rondslingerende tassen en sokken op te ruimen en met geduld te luisteren als de kids ruzie hebben. En dat verdient mijn gezin, maar ook zeker ikzelf.

Ik ben namelijk een leukere moeder en vriendin als ik goed voor mezelf zorg!

Voor nu draai ik mezelf nog een keer om, geniet van de zon en het uitzicht (inclusief leuke ober!) op het mooie Griekse eiland Zakinthos en hoef ik even helemaal niets!

Enkel genieten! En ik kan jullie verklappen dat dit mij aardig goed afgaat!

Wat vind jij hiervan? Heb jij ook ME-TIME nodig op zijn tijd? En gun jij jezelf dit ook?

Ik ben benieuwd naar jullie mening.

 

Lieve groet, Joyce

 

Ook Sabine ging alleen op vakantie en genoot van Me-time. Je leest haar artikel hier terug.

1 Comment on Me-time; noodzaak of overbodige luxe?

Comments are closed.