Dat opvoeden niet altijd over rozen gaat, zal iedereen wel beamen. Die slapeloze nachten, de eerste hapjes en überhaupt groenten eten tijdens de peuterpubertijd kunnen een behoorlijke uitdaging zijn. Wij lichten vandaag een aantal boektoppers uit die je net even die praktische en bruikbare tips geven die je door deze fasen heen helpen. En dat bovendien met veel humor! Lees daarom snel verder. 

Opvoeden met humor en bruikbare tips

We trappen deze boekentips af met ‘De opvoeders’. Dit boek is geschreven door Frank Meester en Stine Jensen. Zij duiken in de opvoeduitdagingen van deze tijd en reiken de geplaagde ouder filosofische handvaten aan. Dit klinkt in eerste instantie misschien een beetje zweverig, maar niets is minder waar. Zij geven relevante inzichten vol met humor en zelfspot. En dit alles om een juiste middenweg te vinden in het opvoeddoolhof. Zo komen hier onderwerpen aan bod zoals streng zijn of luisteren naar je kind, streven naar persoonlijk geluk of naar goed burgerschap, etc. Kortom, allemaal situaties waar alle ouders elke dag mee te maken hebben in meerdere of mindere mate. Je koopt het boek hier voor €24,99. 

Ook leuk: In de spotlights “Book by Bar”

Geef dat kind een slok jenever

Een tweede boek wat ook zeker niet mag ontbreken in dit rijtje, is het boek ‘Geef dat kind een slok jenever’. Ook dit boek is een doorslaand succes. Zo schreef Linda de Mol in haar recensie;

Hilarisch en herkenbaar. Was dit boek er maar geweest toen mijn kinderen klein waren.

Ook andere recensies zijn lovend. En dat maakte ons extra nieuwsgierig naar dit boek. Dit boek is een poging een gulden middenweg te vinden tussen de verschillende opvoedstijlen van de afgelopen zeventig jaar. Het is geschreven door twee vrolijke opvoedtantes, Els Rozenbroek en Dorine Hermans. Wellicht kennen jullie deze namen al van het magazine Kek Mama, waar zij maandelijks antwoorden geven op vragen van ouders. Tegenwoordig heeft iedereen een mening over het opvoeden. Hoe vaak krijg je geen opmerking vanuit je omgeving over hoe je iets aanpakt, hoe je kind reageert, etc. Deze auteurs hebben een motto waar wij helemaal achter staan: ouders inspireren hun eigen koers te varen, en hun gezond verstand te gebruiken. Je koopt het boek hier voor €15,00.

Mamaaaa!!

Een iets andere opzet vind je in het boek ‘Mamaaa!’. Dit is een boek met illustraties en teksten vol met herkenbare momenten voor alle moeders. Een heerlijk boek om eens mee op de bank te ploffen. Het tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Na het lezen van dit boek kan je de hele wereld aan. Je koopt hem hier voor €5,99. Het is een klein boekje dat je ook nog eens makkelijk meeneemt naar de speeltuin of een ander uitje. Zo kan je net even genieten van dat heerlijk me-time momentje.
Op de website kan je trouwens ook hele leuke beloningskaarten, uitnodigingskaarten en wenskaarten kopen. Zeker de moeite waard om hier ook eens een kijkje te nemen.

Ik ken iemand die..

En tot slot het boek ‘Ik ken iemand die …’. Dit boek staat boordevol tips voor de zwangerschap, bevalling en opvoeding. Het bevat niet alleen tips voor ouders maar ook voor ouders to be. De drie auteurs geven al een jaar lang tips over opvoeden. En nu hebben ze als mooie uitbreiding dit boek geschreven. Ze wilden een onderscheidend boek publiceren dat net even anders was dan de boeken van de BN-ers met tips of boeken die je juist heel erg onzeker kunnen maken met de standaard lijstjes met wanneer jouw kind wat moet doen en kunnen. Wel moest het een herkenbaar boek worden met tips waar je daadwerkelijk wat aan hebt. Wat ons betreft zijn ze hierin met vlag en wimpel geslaagd. In dit boek komen zowel ervaringsdeskundigen als professionals aan het woord, echt mega interessant! Je koopt het boek hier voor €17,99.
En extra leuk: wij mogen één exemplaar weggeven aan onze trouwe volgers.