Zoals veel van onze volgers inmiddels weten, hebben wij een grote voorkeur voor educatief speelgoed. Spelende wijs leren is namelijk de perfecte combinatie van plezier maken én nuttig bezig zijn. Van het spel “ik leer symmetrie” van Jumbo worden zowel wij als Olivia dan ook erg vrolijk. Naast dat Olivia hier de basisprincipes van symmetrie meer leert, kan ze er creatief en zelfstandig mee spelen. In dit artikel vertellen we jou graag meer over “ik leer symmetrie”.

Dit is spel (dat genomineerd is voor speelgoed van het jaar 2020!) is namelijk een ultieme aanrader en cadeautip.

LEES OOK: Heel veel tips in de ‘December Musthaves’

Basisprincipes van ‘Ik leer symmetrie’

In “ik leer symmetrie” draait het allemaal om de basisprincipes van symmetrie. Met behulp van een spiegeltje leert je kind symmetrische vormen te maken. Daarnaast leert je kind vormen en kleuren te herkennen. Doordat de oplossing op de achterkant van het kaartje staat, kan je kind vrij zelfstandig aan de slag met het spel. Het spel bevat 40 kaarten met opdrachten op 4 verschillende niveaus. Doordat het spel verschillende niveaus bevat is het zowel voor de kleine als de wat grotere kindjes een uitdagend spel. Het spel wordt geleverd in een handig koffertje, waardoor we “ik leer symmetrie” ook mee kunnen nemen als we op bezoek gaan bij opa en oma.

LEES OOK: Luister nu leuke verhaaltjes voor het slapen gaan met VTech!

Stimuleert het ruimtelijk inzicht en de creativiteit

“Ik leer symmetrie” is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Omdat er met kleurtjes en vormpjes gewerkt wordt, kan het spel (onder begeleiding) eventueel ook geschikt zijn voor wat jongere kindjes. We hebben weer een leuke educatieve speelgoed tip voor kinderen: Ik leer symmetrie! Ook genomineerd voor speelgoed van het jaar 2020.Het constructiespel stimuleert het ruimtelijk inzicht en de creativiteit van je kind. Daarnaast kan het spel zowel zelfstandig als met een vriendje gespeeld worden. Naast “ik leer symmetrie”, heeft Jumbo nog veel meer educatieve spellen op de markt gebracht in dezelfde reeks. Een leuk voorbeeld hiervan is “ik leer schrijven”. Dit spel hebben we al een tijdje in huis en wordt regelmatig gespeeld door Olivia.

Vrolijk en gezellig spelletje

Olivia heeft het spel “ik leer symmetrie” inmiddels uitgebreid uitgetest. In het begin had ze een klein beetje hulp nodig, maar inmiddels weet ze precies hoe ze de spiegeltjes moet gebruiken. Door de verschillende niveaus raakt ze niet snel uitgespeeld. Ze neemt het koffertje regelmatig mee en ook als vriendinnetjes op bezoek komen wordt het spel graag uit de kast gehaald. Leuk om te zien is dat Olivia aan haar vriendinnetjes uitlegt hoe het spel werkt. Als Liam iets ouder is, zullen we dit educatieve spel ongetwijfeld ook bij hem gaan introduceren. Tot slot vinden wij “ik leer symmetrie” erg leuk vormgegeven. Niet onbelangrijk, want een vrolijk spelletje trekt natuurlijk altijd de aandacht van de kids!

 

Net zo enthousiast als ons? Meer informatie vind je via onderstaande button:

 

Meer info vind je HIER over het spel!

 

Winactie ‘Ik leer symmetrie

Super gaaf. We mogen dit leuke spel verloten onder onze volgers. Het wordt een last minute winactie. Morgenavond maken wij de winnaar bekend.

Wat moet je doen om kans te maken?
– Like onze Facebookpagina Kinderfavorites
– Like het bericht
– Tag zoveel mogelijk andere mama’s. Elke tag is een extra winkans
– Volg ons op Instagram Kinderfavorites

LET OP: om kans te maken moet je aan alle volwaarden hebben voldaan!