Boekentips Juli 2021

Elke maand delen we onze favoriete boeken met jullie bij Kinderfavorites. Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor zijn of haar ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school. Lees daarom snel verder wat voor pareltjes we voor deze maand hebben geselecteerd in de “Boekentips Juli 2021”.

Boekentips Juli 2021

Voor deze maand hebben we voor diverse leeftijden kinderboeken geselecteerd voor de ‘Boekentips Juli’.

Boekentips juli 2021 #1 Het Grote Rif van Helen Scales

Boekentips juli 2021 | het grote rif  (Klik op de foto voor meer info)

We trappen deze maand af met een belangrijk en actueel onderwerp, namelijk overeen beroemd rif in de wateren tussen Australie en de Grote Oceaan. Vissen zwemmen hier tussen de kleurrijke koralen, octopussen schuilen in donkere spleten en haaien patrouilleren in het heldere water daarboven. Dit verhaal gaat over een van de mooiste natuurwonderen van de wereld: een plek onder water die onvoorstelbaar mooi en kleurrijk is en boordevol leven zit.

Boekentips juli 2021 #2 Flip Fiasco van Stephan Pastis

Flip Fiasco oeps | Kinderboek in de boekentips juli(Klik op de foto voor meer info)

Flip Fiasco – Oeps… is een supergrappig debuut van Stephan Pastis. Een graphic novel voor de jonge fans van de serie Het leven van een Loser van Jeff Kinney.
Fiasco is de naam. Flip Fiasco, aangenaam. Flip is de oprichter, eigenaar en directeur van het beste detectivebureau van het land. Wat zeg ik? Van de hele wereld. Dit boek is een verslag van zijn leven als detective. Elk feitje klopt (grondig gecontroleerd) en de meesterlijke tekeningen zijn van hemzelf. Stephan Pastis tekende Pearls Before Swine, een grappige strip die in meer dan 650 kranten verscheen en later ook in boeken. Flip Fiasco – Oeps… is zijn eerste kinderboek.

OOK LEUK: Boekentips Juni

Boekentips juli #3 De geheime detectives van Ella Risbridger

De geheime detectives | Kinderboekentip

(Klik op de foto voor meer info)

Wanneer Isobel Petty wees wordt, moet ze plotseling weg uit haar thuisland India om bij haar oom in Engeland te gaan wonen. Op een van haar nachtelijke zwerftochten, tijdens de bootreis van India naar Engeland, is ze getuige van iets schokkends – iemand wordt overboord gegooid. Omdat het donker is, heeft ze de gezichten niet kunnen herkennen. De volgende dag lijkt er niets aan de hand. Niemand wordt vermist. Isobel is vastberaden dit mysterie te
ontrafelen. Gewapend met haar notitieboekje en twee nieuwe eigenzinnige vrienden, probeert ze als een ware vrouwelijke Sherlock Holmes achter twee dingen te komen: wie de moordenaar is én wie het slachtoffer. Een superspannend en motiverend verhaal over doen waar je goed in bent. Over vriendschap en vooroordelen. Want niet iedereen in dit verhaal is wie die lijkt…

Boekentips juli #4 Boutje van de rommelberg van Mirjam Oldenhave & Rick de Haas

Boutje van de rommelberg | boekentips voor kinderen

(Klik op de foto voor meer info)

Een heerlijk avontuur vol spanning, humor en warmte voor kinderen van 5-7 jaar, van succesduo Mirjam Oldenhave en Rick de Haas. Dit boek moest hoe dan ook een succes worden. En daar zijn ze wat ons betreft voor geslaagd!
Boutje woont met zijn vader bij de rommelberg. Dat is een torenhoge stapel van allemaal oude spullen: stoelen, stofzuigers, koelkasten, speelgoed en nog veel en veel meer. Wat een troep, denken de meeste mensen. Maar voor Boutje is het een paradijs, want hij is de knutselkoning. Hij kan alles verzinnen én maken, ook dingen die nog niet bestaan. Als hij op een dag tussen de rommel een gouden beeldje vindt, beginnen de problemen. Maar ook de avonturen!

Boekentips juli #5 De Giraffe, de Peli en Ik van Roald Dahl

De Giraffe, de Peli en Ik | Boek voor kinderen

(Klik op de foto voor meer info)

Wie kent de kinderboekenschrijver Roald Dahl niet? Of beter gezegd wie heeft hier als kind geen boek van gelezen? Ik denk dat er weinig met ‘Nee’ zullen antwoorden. Hier thuis werden de boeken van voren naar achteren en andersom gelezen. Wij konden er geen genoeg van krijgen. En vandaag de dag zijn de boeken nog altijd razend populair. Dit boek ‘De Giraffe, de Peli en Ik gaat over een oude snoepwinkel waar Billy een heel apart trio ontdekt: een pelikaan, een giraffe en een aap. De dieren hebben een glazenwassersbedrijf. Samen met Billy krijgen ze een heel bijzondere opdracht en dan blijkt dat de vrienden nog veel meer kunnen dan alleen ramen lappen.  

Boekentips juli #6 Fien en Teun, Het Grote Dierenfeest van René Noorderveen

Fien & Teun Het grote dierenfeest | Kinderfavorites

(Klik op de foto voor meer info)

Hét boek bij de familiefilm Fien & Teun – Het grote dierenfeest. Vanaf zomer 2021 te zien in de bioscoop. Genieten voor het hele gezin!
Ssst… Fien en Teun organiseren een groot verrassingsfeest voor de dieren op de boerderij! Terwijl ze druk bezig zijn met de voorbereidingen, vinden ze een briefje van de buurman, de molenaar. Hij wil graag dat ze op zijn huisdier Stip passen, want hij is een nachtje weg. Dat willen Fien en Teun wel. Maar… wat voor dier is Stip eigenlijk? Voor ze het weten zet Stip de hele boerderij op zijn kop. Dat wordt een dierenfeest om nooit te vergeten!