We hebben weer een geweldige nieuwe binnenkijker. Vandaag geeft Gwen ons een kijkje in de kinderkamer van Lowie. Het is een adembenemende kamer met heel veel mooie foto’s. Kijk mee en raak geïnspireerd. 

Even voorstellen: mom Gwen van Lowie

Ik ben Gwen, ik ben getrouwd met Mark en samen zijn we de trotse ouders van Lisa (9 jaar) en Lowie (bijna 2 jaar). Na 12 jaar heb ik mijn werk als vroedvrouw stopgezet omdat het werken in shiften in combinatie met twee kindjes en het werk van mijn man te zwaar was. Rond die periode ben ik ook een Instagramaccount voor de kindjes begonnen om te brandreppen. En het is eigenlijk door Instagram dat ik heel veel inspiratie heb opgedaan om de kinderkamers en de speelkamer in te richten. Er zijn daar dan ook prachtige accounts en shops te vinden die ik anders nooit had leren kennen.

De kinderkamer van Lowie

Toen ik zwanger was van Lowie, had ik al wel een idee in mijn hoofd qua stijl, maar de juiste spulletjes vinden om die ideeën uit te werken, bleek een ander verhaal te zijn. Alle decoratie en het speelgoed zijn er geleidelijk aan gekomen. En ik vind het dan heerlijk om met al die mooie spullen te decoreren en zowel de iets duurdere als de goedkopere stuks te combineren tot een mooi geheel. Door het brandreppen verander ik bovendien regelmatig Lowies kamertje, zodat ik niet telkens dezelfde foto’s moet maken. Dat vind ik ik op zich dan ook weer heel erg leuk!

Hout afgewisseld met monochrome

Zoals je aan de foto’s kan zien, hou ik enorm van zachte, lichte tinten, gecombineerd met hout en een beetje monochrome. De meubeltjes op Lowies kamer waren vroeger van Lisa, maar met behulp van wat leuke decoratie heb ik de kamer nu omgetoverd tot een stoere maar tegelijk schattige jongenskamer. Binnenkijker | KinderfavoritesDe zwarte stipjes op de kledingkast zijn muurstickers van Gras onder je voeten. Een kleine aanpassing met een groot effect! Aan Lowies bedje hangt een mooie houten bunnyslinger van Feestje van hout. De SLEEP-letters komen van Maseliving, een mooi Deens merk.
De leuke monochrome opbergzak is van Liefs van Cindy en heeft aan deze zijde de plustekens, en aan de andere zijde panda’s. Het mooie grote knuffelkonijn (CinnieXXL) en de mammoet (Kidsconcept) tenslotte komen van De Gele Flamingo.

Muurhaak van Lowie

Om Lowies kamer net dat tikkeltje stoerder te maken, voegde ik er een aantal monochrome accenten aan toe, zoals deze leuke eye-catcher op de muur:
De Batman-muurhaak is van Maseliving, de naamsticker van Hippe Naamkadootjes, en de stoere zwarte hoodie alsook het shirt komen van de mooie shop Wild Little Ones. Weer een geweldige nieuwe binnenkijker voor jullie bij Kinderfavorites. Vandaag geeft Gwen ons een kijkje in de kinderkamer van Lowie. Kijk je mee?Omdat een kinderkamer ook een ruimte is waar er gespeeld mag worden, staat hier een mooie tipi van Mein buntes teepee (die trouwens perfect matcht met het blauwe behangpapier). Mein buntes teepee is een Duitse shop die enorm veel keuze in tipi’s heeft. Je vindt er voor elks wat wils.

Octopus

De leuke octopus “Odell” komt van Babyshop.com uit Zweden. Dat is een fantastisch mooie shop met vele leuke spulletjes.
Het maankussen komt ook weer van de shop Wild Little Ones.
De leuke stipjesslinger aan de kast is van Lillilou. De print met de panda komt van Tante Kaartje. De leuke rieten poef en de zachte kussentjes in de tipi zijn van Kwantum.
Het mooie wagentje met de Ooh-Noomonsters erin, de houten blokjes, de trommel, de houten camera en het kleine opbergzakje komen allemaal van De Gele Flamingo. Het houten speelkoord en de bijtring zijn van Babykraaltjes. Weer een geweldige nieuwe binnenkijker voor jullie bij Kinderfavorites. Vandaag geeft Gwen ons een kijkje in de kinderkamer van Lowie. Kijk je mee?Wat ik ook erg leuk vind, is om allerlei kleine mooie spulletjes, zoals hier bijvoorbeeld een jeansjasje, een toffe muts en sjaal (van het mooie merk Aai Aai) en een speelkoord, op te hangen aan een mooi rekje. Om de kaartjes hieraan op te hangen, heb ik een kaartenhanger van Rauwe Spruiten gebruikt. Dit rekje komt trouwens gewoon van Zeeman. Heel budgetvriendelijk dus! En leuk als decoratie. Omdat ik vind dat Lowies kleertjes gezien mogen worden, staat er ook nog een leuk kledingrekje op zijn kamer. Dit heb ik eens op de kop kunnen tikken bij een uitverkoop van een kinderwinkel, maar bijvoorbeeld bij Manowoods verkopen ze ook zoiets in die stijl.Weer een geweldige nieuwe binnenkijker voor jullie bij Kinderfavorites. Vandaag geeft Gwen ons een kijkje in de kinderkamer van Lowie. Kijk je mee?
Het grote Cinnie-knuffelkonijn ernaast past echt overal en is sowieso één van de favorieten van de kindjes. De meeste kledingstukken hier op het rekje komen van het mooie Belgische merk Aai Aai. Dat is een heel leuke shop met heel stijlvolle handgemaakte kleding: mutsen, sjaals, sweaters, broekjes, jurkjes, shorts, t-shirts, kousen … Zeker een shop om in de gaten te houden.
Dankzij de decoratie heb ik dit wandplankje iets stoerder kunnen maken.Weer een geweldige nieuwe binnenkijker voor jullie bij Kinderfavorites. Vandaag geeft Gwen ons een kijkje in de kinderkamer van Lowie. Kijk je mee?
En zoals ik eerder al zei, durf ik de kamer van de kindjes regelmatig wat veranderen. En zo gebeurt het dan dat de glijbaan (van het merk Arthur and friends, van bij Coconeh) die normaal beneden staat, ineens boven staat.Weer een geweldige nieuwe binnenkijker voor jullie bij Kinderfavorites. Vandaag geeft Gwen ons een kijkje in de kinderkamer van Lowie. Kijk je mee?

Tips voor toekomstige ouders om een kinderkamer in te richten

Wat ik als tips kan meegeven als je een kinderkamer wil inrichten?
  • Maak vooraf een soort van moodboard. Kijk vooral goed rond op bijvoorbeeld Pinterest en Instagram en sla op wat je leuk vindt.
  • Probeer ook te weten te komen waar de leuke spulletjes vandaan komen.
  • En het hoeven ook niet altijd duurdere merken te zijn. Soms vind je bij Wibra, Zeeman, Kwantum en Casa ook heel leuke items om de kamer in te richten. En als je geluk hebt, vind je bij de kringloopwinkel ook soms pareltjes voor weinig geld.
  • En heb vooral veel geduld, want je vindt nooit alles in één keer. Nu na twee jaar kan ik zeggen dat Lowies kamertje ‘af’ is. En dan verander ik nog regelmatig iets, hoor.

Tot slot

Wat ik ook nog wil meegeven: Als je kindjes hebt, dan weet je dat je woonkamer voor een (groot) deel bestaat uit speelgoed. En omdat mijn man en ik een mooi interieur belangrijk vinden, hebben we eigenlijk ook wel geïnvesteerd in bepaalde items die ook nog eens mooi zijn en perfect passen in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een tipi, een mooie speelmat … Dit is ook stap voor stap gegaan, maar ik bekijk het eerder als een aanvulling op de inrichting van de woonkamer. De kindjes vinden het bovendien geweldig om erin te spelen. En ondertussen is onze ‘lelijke hoek’ in de woonkamer weggewerkt danzij de tipi.Weer een geweldige nieuwe binnenkijker voor jullie bij Kinderfavorites. Vandaag geeft Gwen ons een kijkje in de kinderkamer van Lowie. Kijk je mee?
Liefs, Gwen