Marktplaats, kringloopwinkels, webshops, overal is heel veel leuks te vinden om de kinderkamer te stylen! De kamer van Yuna is een combinatie van tweedehands meubels en nieuwe accessoires en bovenal een echte meisjeskamer! 

Tweedehands meubels

De kringloop vind ik top! Je kunt er gave meubels scoren voor fijne prijsjes, de meubels hebben karakter, een verhaal en je kunt ze helemaal eigen maken. Liefde op het eerste gezicht toen ik deze kast tegenkwam in de kringloopwinkel.

Ik keek er naar, liep door en vriendlief zei; wij gaan zeker niet naar huis zonder deze kast? Hoe goed kent hij mij? De kast was toen nog wit, maar ik zag het al helemaal voor me. Schuren, schilderen, andere knoppen en we hebben de perfecte kast voor Yuna haar kleding. Nu moet ik eerlijk bekennen dat het meeste werk door mijn partner is gedaan, maar de kleur bepalen is ook heel belangrijk toch ;)? Nee hoor, ik vind het erg leuk om dit soort meubels op te knappen, maar met een dochter al in huis en zwanger van nr 2 had ik andere dingen aan mijn hoofd. Als finishing touch de knop, een houten ijsje van het merk Le Toy Van, super origineel!

Het tweede kastje op Yuna haar kamer is een oud buikkastje. Deze heb ik zo’n 20 jaar geleden gekregen en heeft altijd in mijn slaap- en woonkamer gestaan. Nu werd het tijd voor een nieuwe plek, de kamer van Yuna met als functie commode. Inmiddels is Yuna zindelijk en is een commode niet echt meer nodig. Maar gezien het kastje mij heel dierbaar is, zal afscheid nemen nooit gebeuren.

 

Stylen van de meisjeskamer! Lampjes, posters, slingers en leuke spulletjes!

Oh oh oh wat zijn er tegenwoordig een heleboel leuke spulletjes om de meisjeskamer te stylen! Vooral op instagram kom je zoveel leuks tegen, heel veel handgemaakt en mama’s die hun shop vanaf de grond hebben opgebouwd. Hoe tof is dat en hoe tof is het dat wij mama’s elkaar supporten?

Mijn all time favourite webshop is Bisou de Lou, Eveline ontwerpt alles zelf en alle items zijn handgemaakt. Vooral de dromenvangers vind ik heel mooi en deze heb ik dan ook al regelmatig als kraamkado gegeven, altijd een succes. Momenteel is haar webshop gesloten ivm de geboorte van haar dochter (gefeliciteerd!), maar geen zorgen op de site vind je alle verkooppunten. Voor Yuna heb ik gekozen voor de gouden dromenvanger. Selamat tidur ♥

 

Een populaire (web)shop op dit moment is A Little Lovely Company, vooral bekend om de leuke nachtlampjes. Inmiddels hebben wij de gele ster, de groene peer en de gele ananas en ja ze staan ’s nachts allemaal aan :). Shop ze hier!

Verder heb ik veel leuke kleine spulletjes verzameld en heeft mijn creatieve man een bijdrage geleverd door de schuifkast aan te pakken.

Sonny Angels zijn populaire poppetjes voor op de meisjeskamer, ik heb ze in een oude letterbak gezet maar een poppenhuis met Sonny Angels is ook leuk! Wist je trouwens dat je de Sonny Angels in een “blind box” krijgt, jij kiest dus niet de Sonny Angel maar de Sonny Angel kiest jou!

 

De laatste tip die ik wil meegeven, kijk lekker rond op Instagram, genoeg hippe mama’s met leuke baby- en kinderkamers en dus inspiratie.

Vind je het leuk om meer van mij te zien, volg mij dan hier op instagram!

Liefs Joene

 

Fotocredits: Joene