Een woonkamer ontwerpen of de styling voor een babykamer uitzoeken, het is zo leuk! En het is nóg leuker als dit je dagelijkse bezigheid is. Als interieurarchitect krijg ik hele mooie opdrachten, van klein tot groot, kort of langdurig. Hoe klein of groot deze opdrachten ook zijn, ik ga er altijd voor de volle 100% voor om er een succes van te maken. Zo kreeg ik de vraag van hele goede vrienden of ik hun babykamer wilde ontwerpen. Zonder ook maar een seconde te twijfelen, zei ik volmondig ‘ja’! Ik laat jullie met trots dit lieve kamertje zien.

Babykamer door interior architect en blogger Lisa

Waar begin je?

Aangezien ik zelf een dochtertje van drie jaar oud heb, ben ik zo nu en dan wel eens in een speelgoedwinkel te vinden. Met een zwangere vriendin in het achterhoofd, is de verleiding altijd groot om leuke, kleine cadeautjes mee te nemen. Zo kwam ik dit leuke uiltje van Tiamo tegen, en het was een schot in de roos. De toekomstige ouders waren zo verliefd op dit lieve knuffeltje dat zowel de kleuren ervan als het diertje zelf een heus thema werden. De babykamer zou mintgroen en grijs worden en overal bosdiertjes krijgen.

Vind een geschikte basis

Aan de hand van mijn ideeën en plattegronden zijn de toekomstige ouders zelf aan het shoppen gegaan. Zo kozen zij voor een wit ledikantje, een witte commode en een heerlijke fauteuil. De kast is echt een uitvinding. Omdat de ruimte tussen de deur en de muur te ondiep was voor een standaard kledingkast, moest hier iets anders komen. Er is gekozen voor de welbekende boekenkast van onze Zweedse meubelwinkel Ikea. Plaats hier een roede in, zet er deuren op en tadaa! De perfecte kledingkast. Zoek wel hele smalle kledinghangers, want anders kunnen je deuren niet meer dicht.

Alle talenten inzetten

Bij iedere opdracht probeer ik iets unieks en passends te ontwerpen voor mijn klanten. Daarnaast wil ik ook altijd iets persoonlijks achterlaten. Dit kan iets zijn als een schilderij, foto’s of tekeningen van eigen hand. In dit kamertje ging ik voor dat laatste. In mijn vrije tijd teken ik vaak ter ontspanning en ook voor dit kamertje ben ik gaan schetsen. De schetsjes van het vosje, het uiltje en het hertje vielen zo in de smaak dat ik ze verder uitgewerkt heb. Bovendien heb ik ook prachtige lijstjes gevonden waarin deze unieke tekeningen helemaal tot hun recht komen.

Unieke aspecten bekijken

Ieder interieur, iedere ruimte is uniek. Dat is een uitgangspunt dat ik bij iedere opdracht weer in gedachten houd. Het unieke kan in de kleine dingen zitten, maar in dit compacte kamertje was het meteen heel duidelijk zichtbaar. De nok van het plafond is 3 meter hoog, dus hier moest het accent op liggen.

Met het “bos-thema” in gedachten, mag een boom (op welke manier dan ook) natuurlijk niet ontbreken. Tegenwoordig zijn er hele leuke muurstickers verkrijgbaar, maar die zijn qua grootte en verhoudingen meestal passend bij een “standaard”-kamer. Dit kamertje is echter niet standaard, waardoor ik op het idee kwam om zelf een muurschildering te maken. Dat deed ik helemaal in de stijl en kleuren van het thema. Ik ben begonnen met een tekening op schaal. Hierdoor kon ik een goede verhouding schetsen en kon ik de tekeningen vervolgens in grote lijnen in de juiste schaal op de muur tekenen.

Oog voor detail

Omdat het kamertje vrij compact is qua grootte, kom je met een goede basis aan meubels al een heel eind. Maar het zijn vooral de details die ik voor ogen heb, die het kamertje echt af maken. De muurschildering is een heuse eyecatcher, maar met alleen deze schildering nam ik nog geen genoegen. De boom had nog een paar kleine details nodig om nog mooier tot zijn recht te komen. Ik heb daarom van een decoratietak en grof touw een schommeltje gemaakt. Hier staat een uiltje op. Een kapstok rondom de commode is nooit een overbodige luxe, en bijpassende haakjes mochten bijgevolg natuurlijk niet ontbreken.

De hoogte in

Ieder babykamertje, groot of klein, mag een mobiel boven het bedje hebben. Een mobiel met of zonder muziek, er zijn zoveel verschillende soorten. Omdat het niet altijd handmade hoeft te zijn, ga ik vaak voor bestaande varianten. Toch zijn er ook altijd uitzonderingen op de regel, want soms vind je gewoon niet wat je zoekt. In dit kamertje met zo’n hoge nok moest iets bijzonders komen, iets dat paste bij het thema en de gekozen kleuren. Ik koos ervoor om een lieve vriendin die supergoed kan haken, te vragen om vogeltjes voor mij te maken. Zij wilde dit met heel veel plezier voor mij doen. En wat zijn ze mooi he?!

 

Trots

Als je het geheel bekijkt, is alles perfect uitgebalanceerd in dit kamertje. Het is een kamertje waar alles klopt en waar ieder detail geldt. Een kamertje om trots op te zijn en waarvan ik hoop dat de lieve meid hier nog heel lang met liefde plezier aan beleeft.

Wil je meer zien van Lisa en haar bedrijf “AndereKant”? Volg haar op Facebook en Instagram!

 

2 Comments on Babykamer door interior architect en blogger Lisa

  1. Een prachtig kamertje! De datails bij de boom zijn zo leuk gevonden. Zelfs zonder kinderen was dit een plezier om lezen. 🙂

Comments are closed.