Eind vorig jaar kwam ik via Instagram in contact met Barbara, eigenaresse Phil&Phae, zij was op zoek naar modellen voor de fotoshoot FW17 (Fall Winter 2017) collectie en Yuna was precies het type dat ze zocht. Dat vonden wij natuurlijk heel leuk om een keer te doen! Morgen, 16 augustus, komt de nieuwe collectie online en hoe tof is het dat wij van Onlinelifestylemagazine vandaag al heel veel mooie beelden van de nieuwe collectie met onze volgers mogen delen!

De fotoshoot

Het was voor Yuna de eerste keer dat ze aan een fotoshoot heeft mee gedaan. Op een prachtige locatie werden wij ontvangen door Barbara en haar man. Het was heel relaxed, Barbara had alles goed gepland waardoor wij niet hoefden te wachten en dat is natuurlijk heel fijn met een dochter van toen nog geen 3. Er lagen een aantal setjes klaar voor Yuna, allemaal even mooi natuurlijk! Heel leuk dat bij het laatste setje nog een meisje aanwezig was en zij dus samen op de foto konden!

Fotoshoot

Yuna links – Dress Moira – color: Charcoal & scarf Soo – color: Dark Berry // Gaia rechts – Tee Dae – color: Graphite & Salopette Bobbi – color: Acorn

 

Q&A met de eigenaresse van Phil&Phae

Barbara is een ontzettend leuke meid en reageerde heel enthousiast toen ik haar vroeg om mee te doen aan een Q&A. Dus ga er even lekker voor zitten en lees hoe deze mama Phil&Phae runt! 

Vertel eens kort over jezelf, wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Barbara, 29 jaar en naast ontwerper van Phil&Phae ben ik moeder van twee lieve jongetjes van 10 maanden en 3 jaar. Ik heb Design & Styling gestudeerd aan het AMFI in Amsterdam en daarna 5 jaar gewerkt als ontwerper voor verschillende merken, maar de drang om te ondernemen was er altijd al. Terwijl ik totaal niet uit een ondernemersgezin kom! De plannen voor een babylabel waren er al voordat ik moeder werd, maar na de geboorte van mijn oudste zoontje hakte ik de knoop door. Vanaf zomer 2015 ben ik fulltime bezig geweest met het opzetten van Phil&Phae en het vinden van leveranciers. De eerste collectie was ongeveer een jaar later te koop, in augustus 2016.

Hoe is (de naam) Phil&Phae ontstaan?

Dit wordt heel vaak gevraagd! Vaak wordt gedacht dat mijn kindjes misschien zo heten, maar dat is niet zo. Ik zocht voor mijn unisex label naar een combinatie van een jongetjes- en meisjesnaam die lekker klinkt en er mooi uitziet op papier. De Ph vind ik er mooi uitzien en ik houd van de ‘ae’ klank. Dat laatste komt dan wel weer terug in de namen van mijn zoontjes.

Fotoshoot

Jumpsuit Rowi AOP – color: Graphite (jumpsuit gaat tm 2Y)

Inspiratie en kracht

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Ik vind het zo moeilijk om iets te benoemen! Inspiratie kan overal vandaan komen. Maar als ik toch wat moet noemen zijn dat twee dingen – heel cliche: mijn kinderen en Pinterest. Ik kan op Pinterest uren langs plaatjes scrollen en ideeën opdoen voor kleur en sfeer. En mijn eigen kids helpen mij om kleding te ontwerpen die in de praktijk ook fijn en praktisch is. Zij dragen bijna iedere dag wel wat van Phil&Phae , dus automatisch wordt alles bij ons thuis uitvoerig getest. Tientallen wasbeurten, dagen op de creche en buiten ravotten. De kleertjes doorstaan heel wat en als ze er dan nóg goed uit blijven zien en zacht blijven, dan weet ik dat het met de kwaliteit goed zit.

Wat is de kracht van Phil&Phae?

De aandacht voor pasvorm en details en de kwaliteit van de materialen: het organische katoen is heerlijk zacht. Kwaliteit vind ik heel belangrijk, daar wordt enorm veel aandacht aan besteed en gelukkig merk ik dat klanten dat terug herkennen. Ik krijg vaak leuke berichtjes via social media dat de pasvorm zo goed is en de stoffen zo mooi zijn. Er zijn ook al vaste klanten die van elke collectie wel wat kopen. Samen met de geweldige foto’s die moeders op social media plaatsen is dat de beste feedback die ik kan wensen! Tot slot vind ik het belangrijk dat de kleding met liefde is gemaakt: niet alleen in het ontwerpproces, maar ook de productie. Ik heb regelmatig contact met het fair trade atelier waar de collecties worden gemaakt. Dit is een familiebedrijf waar ze – net als ik – kwaliteit boven kwantiteit stellen!

Fotoshoot

Harem pants Micha – color: Graphite (signature broekje) & Tee Mo – color: Dark Berry

Eigen business runnen en mama zijn

Hoe combineer jij het runnen van jouw eigen business met het mama zijn?

Oei, daar heb ik helaas geen glamorous antwoord op: eigenlijk is het niet te doen. Als ondernemer houdt het werk nooit op en ik vind het bovendien ook heel leuk! Hoeveel uren er per week in gaan zitten weet ik niet, houd het maar op heeeel veel. Minstens een dubbele baan. Gelukkig hebben we (naast een superleuke creche) geweldige ouders en schoonouders die beiden een dag per week op de kinderen passen en ook bijspringen bij deadlines of tijdens beurzen. Daarnaast heb ik gelijk met een man die flexibel is in zijn tijden en het heel leuk vind om thuis te zijn met de kids, dus ook hij pakt veel van de zorg op. Ik heb doordeweeks één ‘mama-dag’, maar tussendoor tijdens slaapjes of buitenspelen ben ik dan toch nog bezig met werk. Het is de bedoeling dat dat wel verandert. Als Phil&Phae doorgroeit hoop ik in de toekomst iemand te kunnen aannemen, zodat ik er 1 of 2 dagen per week  helemaal kan zijn voor de kinderen.

Favoriete item

Last but not least, wat is jouw favoriete item van de nieuwe collectie?

De harempants met het overslagdetail en sweater Jules zijn all-time favorites en heel herkenbaar voor Phil&Phae. Deze modellen vind je bij geen enkel ander merk en komen iedere collectie terug. Maar van de FW17 seizoensitems zijn mijn favorieten toch wel de salopette en sweater Mads in de kleur Acorn (zachtbruin). Die kleur staat eigenlijk alle kinderen prachtig!

Fotoshoot

Sweater Mads – color: Acorn (unisex long sweater)  &  Pants Jamie – color: Graphite
Salopette Bobbi – color: Graphite   &  Tee Mo AOP – color: Oatmeal
Salopette Bobbi – color: Acorn  &   Tee Dae – color: Graphite
Fotoshoot

Het vervolg van de fotoshoot

De fotoshoot vond plaats op een prachtige boerderij en zoals je ziet resulteerde dat in deze prachtige foto’s. Yuna vond het erg leuk om de fotoshoot te doen en heel slim dat op sommige foto’s takken zijn gebruikt, niet alleen mooi, maar de kindjes hebben dan ook wat te doen en dat maakt het voor de fotograaf toch iets makkelijker. Verder had ik Yuna haar lievelings tuttel meegenomen om toch iets vertrouwds in de buurt te hebben. Kortom de fotoshoot was een succes!

Fotoshoot

Tunic Yara cold dye  – color: Graphite & Leggins Jools AOP – color: Oatmeal

De stoffen zijn prachtig en zoals Barbara al zei maken zij gebruik van organic katoen en dat voel je. Heerlijk zacht en het zit heel comfortabel! Het gaat nog heel moeilijk worden om een keuze te maken uit al deze prachtige items. Welk item is jouw favoriet?

Fotoshoot

Dress Moise AOP – color: Oatmeal & Pants Jamie – color: Graphite

Fotoshoot

Dress Moise – color: Dark Berry

Je kunt de collectie vanaf morgen bekijken en shoppen op de site van Phil&Phae, klik hier. Oh en goed nieuws, de collectie gaan nu tm 6Y. Enjoy!

Liefs, Joene

 

Fotocredits: Tjitske Agricola