Vandaag is het tijd voor weer een leuke binnenkijker. Denise deelt de kamer van haar dochtertje Fayènn. Zij stelde samen een moodboard samen om de perfecte kamer samen te stellen. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder. 

Even voorstellen: mom Denise van Fayènn

Mijn naam is Denise, 38 en trotste mama van 2 dochters. Jaydey van 19 en Fayènn van 4,5. Samen met mijn man en dochters woon ik in Spijkenisse. Wij hebben dit huis 10 jaar geleden gekocht nadat we eigenlijk gelijk weg waren van alle gekke hoeken in dit huis. Het is een 2-onder-1-kap woning die als het ware schuin door midden is gedeeld. Op 1 kamer na zijn alle muren dus schuin. Niet altijd even handig maar het zorgt wel voor een speels effect.

Hoe het begon

De afgelopen 4,5 jaar hebben bij ons vooral in het teken gestaan van ziekenhuisopnames en operaties. Helaas heeft Fayènn niet de start gemaakt die we hadden gehoopt en hoorde we met 16 weken zwangerschap dat het goed mis was. Een maand later ben ik haar kamertje gaan verven samen met Jaydey. Bruine muren, een witte boom, roze bloemen en 1 roze muurtje.

Afgelopen Januari stond operatie nr. 11 op de planning en dit herstel viel enorm tegen. Na een opname van 5 weken, haar 4e verjaardag vieren in het ziekenhuis en een enorm zware revalidatie was het tijd voor een frisse nieuwe start. Ze is niet lang voor de zomervakantie begonnen op de kleuterschool en ze was haar oude kamertje ook echt een beetje ontgroeid. Tijd voor een grote meisjes kamer dus waar ze heerlijk met haar vriendinnen kan spelen.

De uitvoering

Maar wat gingen we doen?! Samen met Fayènn ben ik op Pinterest een moodboard gaan maken en al snel hadden we een beeld bij hoe het moest gaan worden.

Eerst de vloer eruit en toen alles spierwit geverfd. Toen begon het al een beetje meer vorm te krijgen. Zeker toen de grey oak vloer erin lag. Ik ben gek op zwart wit maar wel in combinatie met kleur. Ik heb dus 1 muurtje behangen met het Polka behang van de Kwantum. De lange muren hebben cupcake roze bergen gekregen, uitgezocht door Fayènn.

The finishing touch(es)

De accessoires waren eigenlijk bijna allemaal onbedoeld low budget. Veel had ze al, zoals de boekenplankjes, het bed, het gele kastje en het krukje. Alles heeft een likje verf gekregen. De spulletjes aan de muur boven het gele kastje zijn allemaal van de Wibra. Het Blauwe wolk lampje is van A Little Lovely Company. De 3 vogeltjes boven haar bed hebben een speciaal plekje, zowel in haar kamer als in mijn hart. Deze zijn gemaakt door een lieve verpleegkundige die voor Fayènn zorgde de 1e 3 maanden na haar geboorte. Ik ben blij dat ze ook nu weer passen in haar kamertje. Het lijstje voor de poster boven haar bed heb ik zelf gemaakt van een houten latje wat ik nog had staan, de poster is van Fabsworld. De boekenplankjes hadden we al en heb ik meegeverfd met de muur, ook weer een ideetje wat ik heb opgedaan op pinterest. De gouden stippen heb ik online gekocht via perfectlittletouch.nl

De unicorn lightbox en canvas zijn van Xenos en de zwart witte tipi is van Kwantum.

Fayènns favoriete item in haar kamer is haar pineapple spiegel van A Little Lovely Company en het lekkere zachte zebra kleed van Ikea.

Omdat Fayènn gek is van unicorns ben ik op zoek gegaan naar speciale muurhaken, deze heb ik uiteindelijk online gevonden via Etsy.

Tips voor toekomstige ouders

Begin met het maken van een moodboard. Ik deed dit via Pinterest maar dit kan natuurlijk op allerlei manieren. Op die manier kreeg ik echt al een beeld in mijn hoofd van hoe het zou gaan worden en Fayènn vond het erg leuk om samen uit te zoeken wat ze wilde in haar kamer.

 

Fotocredits: Denise