Yeah! Tijd voor een mooie nieuwe ‘binnenkijker’. Vandaag deelt Carmen de kamer van haar dochtertje Juna. Het is een mooie lichte kamer met gave accessoires. Zeker de moeite waard om met ons mee te kijken. 

Even voorstellen: Mama van Senn Avery en Juna Mae

Hi! Ik ben Carmen, 23 jaar en ik ben al 7,5 jaar gelukkig met mijn vriend Daniël. We wonen samen met onze kinderen Senn (2,5) en Juna (7 weken) in Gorinchem. Ik ben nu nog met zwangerschapsverlof, maar in het nieuwe jaar begin ik weer drie dagen in de week als gastouder.

Inspiratie

Toen ik voor de tweede keer zwanger was, wist ik meteen het thema van de babykamer: stippen! Ik heb veel inspiratie opgedaan via Instagram en Pinterest. Ik kan daar serieus uren op snuffelen. De leukste afbeeldingen heb ik opgeslagen en daar heb ik dan met mijn eigen smaak een geheel van gemaakt. Mijn vriend liet het lekker aan mij over. Die vond alles wel prima! Ik begon al snel met spullen inslaan, zodat ik niet alles in één keer hoefde te kopen. Deze keer dacht ik goed na wat ik wilde, want bij Senn had ik vaak spullen gekocht die ik achteraf nooit heb gebruikt.

>> LEES OOK: OOTD Girls

De kamer van Juna

De basiskleur wilde ik wit hebben, want op één witte muur kwamen sowieso stippen! Ik hou van verandering, dus heb ik gebruik gemaakt van muurstickers van de internetshop Mevrouw aardbei. Omdat we nu een meisje kregen, vond ik het toch wel leuk om één muur heel licht roze te verven. De rest wilde ik wel monochroom houden met hier en daar wat roze accessoires, zodat het ook wel wat stoerder bleef. Persoonlijk houd ik namelijk niet van te truttige dingen.We hebben de babymeubels van Senn doorgeschoven naar Juna’s kamer. De kleuren van de babymeubels zijn wit met grijs-houtkleurige accenten en zilverkleurige grepen. Strak maar ook wat warmer door de houtkleurige accenten.

Accessoires

Hoewel ik zoveel mogelijk monochroom wilde houden, kwam er al steeds meer roze in de babykamer. Roze is nu zelfs een beetje de hoofdkleur aan het worden. Dit had ik nooit verwacht, maar ik ben er echt van gaan houden.

Ik heb twee verschillende ledikantdekens en aankleedkussenhoezen. Een set bestaat uit een wit laken met zwarte stippen en met roze teddystof van Happy Creations. En de ander is een set in het oudroze van Prenatal. Aan een muur heb ik het Tomado boekenrek hangen. In het boekenrek heb ik diverse leuke accessoires staan, die ik elke week wel weer verschuif of verplaats. Ook heb ik verschillende manden in Juna’s kamer staan, waar ik al haar speelgoed en knuffels in kan opbergen.

Posters en kaartjes mogen ook echt niet ontbreken in haar kamer. Die shop ik altijd graag bij madebymae. Leuk ingelijst of gewoon met washitape op de muur!kamer Juna

Tips voor toekomstige ouders

  • Denk goed na over welke stijl je mooi vindt. Maak een map aan op Pinterest en sla daarin alles op wat je mooi vindt.
  • Maak gebruik van spullen die je makkelijk kunt veranderen, zoals muurstickers, washitape, posters en kaartjes.
  • Maar koop in het begin niet te veel accessoires, want uiteindelijk gebruik je lang niet alles!

>> Volg je ons al op Facebook?

 

Fotocredits: Carmen