Het is maandagochtend en dat betekent weer een leuke nieuwe ‘binnenkijker’. Vandaag deelt de spontane mama Debby de kamer van haar docher Yfke. In dit artikel laat zij zien dat je met een minimaal budget een fantastische kamer kan samenstellen. Lees mee, raak geïnspireerd en word net zo enthousiast als wij!

Even voorstellen: Debby, mama van Yfke

Wat een leuke kamertjes en creatieve ideeën heb ik al voorbij zien komen in deze rubriek! Ik reageerde dan ook direct enthousiast toen ik via Instagram benaderd werd met de vraag of ik jullie een tour door Yfkes slaapkamer wilde geven.

Ik ben Debby en ik woon ongeveer tien jaar samen met Patick in het gezellige Limburg. Samen zijn wij de trotse ouders van een prachtige dochter, Yfke, van 2,5 jaar oud. In huis worden wij op de voet gevolgd door onze trouwe viervoeter Odie.

>> LEES OOK: OOTD Girls

Een make-over

Zo’n twee maanden geleden hebben we Yfkes kamertje een kleine make-over gegeven. We toverden haar kamer om van een lieve babykamer naar een gezellige peuterkamer. Yfkes kamertje is niet erg groot en eigenlijk hadden we hiervoor ook geen ruim budget begroot. Best een uitdaging, dus!

De basis hebben we daarom grotendeels gelaten zoals hij was. Deze was gelukkig al vrij rustig: een lichtgrijze vloer, voornamelijk witte muren, een witte basic babykamer en rolgordijnen in een neutrale kleur.

Ik vind een monochrome babykamer helemaal geweldig, maar voor een peutermeisje vind ik toch wel dat er een fris kleurtje bij hoort. Eén muur was voorzien van behang. Deze muur hebben we in haar huidige kamer roze geverfd.

Haar ledikantje hebben we uiteraard vervangen door een peuterbed, maar de kledingkast en commode hebben we laten staan. Haar kast is zó lekker ruim en de commode gebruiken we nog steeds om spullen in op te bergen en om haar op aan te kleden. Daarbij is extra opslagruimte in een klein kamertje altijd mooi meegenomen! Zo hebben we in een loze hoek achter de deur een kleine roomdivider staan.

Favoriete items en inspiratie

Inspiratie vind ik op Instagram en in webwinkels. Vooral de merken Kidsdepot en A little Lovely Company vind ik geweldig!

Dé eyecatcher in Yfkes kamer is het bedhuisje! Het is geïnspireerd op de bedden van Little Dreamers. Omdat deze boven ons budget waren en Yfkes opa erg goed is met hout, heeft hij haar bedhuisje gemaakt. De lattenbodem, het matras en het dekbed komen van Ikea en de twee dekbedovertrekken van Leen Bakker.Aan de muur hebben we een grote wereldkaart met gezellige pastelkleuren en dieren erop. Dit was in verhouding denk ik de duurste uitgave in haar kamer. We hebben de kaart online besteld bij Desenio. Veel andere accessiores hebben we via Ebay aangeschaft, zoals de roze knuffel op haar bed, de zwarte oogjes aan de muur en de slingers aan haar bedhuisje.

Het houten krukje naast haar bed en de bolletjesslinger aan haar kast komen bij Van Cranenbroek vandaan. Yfke vindt deze lampjes geweldig en elke avond gaan ze even aan.De grijze naam ter decoratie aan haar kledingkast komt van @punnikwaardig op Instagram. Punniken is weer helemaal terug!

Waar ik verder trots op ben, is de steigerhouten groeimeter. Deze is blanco besteld bij Steigerhoutengroeimeter.nl. Alleen de cijfers waren erop gedrukt. Yfkes opa en oma hebben deze zelf afgemaakt door er met zwarte houten letters haar naam op te maken. Met een stempelset stempelen we één keer in de zoveel tijd de datum en haar lengte erop.

Een speciaal plekje in ons hart heeft de blauwe schildpad van B.Cloud. Deze projecteert blauwe golven op het plafond en maakt een rustgevend geluid. We hebben deze ‘Tranquil Turtle’ gekocht toen ik in verwachting was van Yfke. Ook het grijze tekstbord boven haar kast is een aandenken aan de zwangerschap en hebben we van Yfkes oma gekregen.

>> LEES OOK: Compacte keuken

Tips voor toekomstige ouders

Bedenk van tevoren welk formaat van bed je wilt. Vind je een eenpersoonsbed te groot en ongezellig voor je kleine peuter, ga dan voor een peuterbed van 70-140 cm. Vind je dit niet erg en wil je juist een bed voor de lange termijn, dan is een eenpersoonsbed een goede keuze.

Wij hebben voor een tussenformaat gekozen: 70-160 cm. Hier kan Yfke ongeveer tot een jaar of tien in slapen. Onder meer Ikea heeft lattenbodems en matrassen voor dit formaat. Voor het dekbed hebben we voor een eenpersoonsformaat gekozen. Je hebt wel wat over om in te stoppen, maar dit werkt verder prima en bovendien heb je voor dit formaat van dekbedovertrekken meer keuze in winkels.

Ebay en AliExpress

Als je budgetvriendelijke accessoires zoekt, kijk dan eens op Ebay of AliExpress. Het vergt even wat zoekwerk, maar dan vind je echt de leukste spulletjes!

Zet in een kleine kamer accessoires bij elkaar en hang posters van verschillende formaten als een collage aan de muur. Of kies, zoals wij hebben gedaan, voor één grote poster. Dit voorkomt dat de kamer er rommelig uitziet.

Zijn jullie nieuwsgierig naar het leven van Debby als mama? Neem gerust eens een kijkje op haar Instagram.

 

Fotocredits: Debby